Nokia toimitti Windows Phone -puhelimista loppuvuonna yli 80 prosenttia

Vuoden 2012 viimeisellä neljänneksellä toimitettiin markkinoille 216,5 miljoonaa älypuhelinta, laskee tutkimusyhtiö Canalys. Selvästi suurin osa laitteista pohjautui Androidiin, jonka osuus älypuhelimista oli loppuvuonna 69,2 prosenttia. Kakkosena tulee Apple, jonka iOS-pohjaiset älypuhelimet haukkasivat markkinoista 22,1 prosenttia.

Androidin ja Applen valta älypuhelinmarkkinoilla on hurjaa. Tästä kertoo se, että kolmanneksi myydyin alusta, BlackBerry, ylsi vain 3,5 prosentin osuuteen. Kaksikon takana jaellaan siis vain rippeitä suuresta kokonaisuudesta, joka kasvaa kovaa vauhtia.

Suurta mielenkiintoa Canalysin arviossa herättää Microsoft, jonka mobiilialustaan pohjautuvia laitteita toimitettiin markkinoille loppuvuonna tutkimusyhtiön mukaan 5,1 miljoonaa kappaletta. Pieni osa näistä saattaa olla vielä Windows Mobile -laitteita, mutta osuus lienee niin mitätön, että ne eivät vaikuta merkittävästi tilastoihin. Lähes kaikki näistä on siis Windows Phone -puhelimia.

Canalysin lukujen valossa Nokia on noussut kattamaan leijonanosan Windows Phone -laitteiden myynnistä. Nokia toimitti vuoden 2012 loka-joulukuussa 4,4 miljoonaa Lumiaa. Tämä tarkoittaa, että muut valmistajat saivat kaupaksi yhteensä vain 700 000 Windows Phone -puhelinta. Nokian osuus koko potista on näin ollen reippaasti yli 80 prosenttia.

Nokian tilanne Windows Phone -ekosysteemin sisällä näyttää hyvältä, mutta kokonaisuus muodostaa suuren ongelman. Vaikka Nokia pystyisi yli kaksinkertaistamaan myyntinsä alkuvuonna 10 miljoonaan kappaleeseen, olisi Windows Phonen osuus älypuhelinmarkkinoista edelleen hyvin pieni. Androidin haastaminen vaatisi ekosysteemin ympärille Nokian lisäksi muita vahvoja tekijöitä. Nyt näyttää kuitenkin siltä, etteivät muiden valmistajien laitteet liiemmin käy kaupaksi.

Lähde: Canalys

8 kommenttia

 1. No ei se mitään, vaikka windows phoneja ei myyty niin paljoa, kunhan sovellusten kehittäminen ja järjestelmän ylläpito pysyy pitkään hyvänä nii ei huolen häivää 😀

 2. Microsoftin mobiili-käyttikset ovat aina olleet kuolemassa olevia järjestelmiä, jotka ovat pysyneet olemassa ainoastaan Microsoftin niihin syytämän rahan turvin. Kaikki laitevalmistajat, jotka ovat niiden varassa yrittäneet businesta tehdä, ovat heti ajautuneet vakaviin taloudellisiin ongelmiin. Windows Phone ei näytä olevan poikkeus.

 3. Ei hyvältä näytä jos Nokia myy omista puhelimista suurimman osa Windowsina ja koko siivu on vain 1,5%

 4. Ja Samsung mahtivalmistajana (Android) hiillostaa myöskin Windows Phone 8 -malleissa jo, vaikka tällä hetkellä on vain yksi (ATIV S) malli markkinoilla!. =)
  =/

  1. Enpä nyt sanoisi, että hiillostaa, kun ei kukaan halua simsungin luuria

   1. Hihi, Nokian myyntikin on aika hissua ollu sen jälkeen kun WP vedettiin esiin. Ei oikein haluttavaksi voi kutsua 🙂

Kommentointi on suljettu!