Luksusvalmistajan erikoinen yhdistelmä: 1500 euron hintalappu, titaani ja Nokia S40

Niin sanotut luksuspuhelimet harvoin tarjoavat hyvää käyttökokemusta tai laajaa valikoimaa ominaisuuksia. Näin on myös Gresson tapauksessa, joka on esitellyt markkinoille kolme uutta tuotetta: Cruiser Titanium, Cruiser Titanium Black ja Cruiser Titanium Solid. Niiden hinnat pyörivät 1300 ja 1850 euron välimaastossa. Kaikkia versioita valmistetaan ainoastaan 555 kappaleen erä ja ne eroavat toisistaan lähinnä materiaalien käsittelyn ja värien osalta.

Kallein versio, Cruiser Titanium, valmistetaan avaruusteollisuudessa käytettävästä titaanista, jonka loisto saadaan aikaan 16 tunnin käsin tapahtuvalla hionnalla. Cruiser Titanium Black käyttää titaania, joka on käsitelty fysikaalisella kaasufaasipinnoitusmenetelmällä, joka luo sille syvän mustan värin ja tekee siitä paremmin kulutusta kestävää. Viimeinen malli, eli Cruiser Titanium Solid pyrkii tuomaan esille titaanin todellisen luonteen harmaan sävyissä.

Laadukas ulkokuori ei kuitenkaan korreloi laitteiden sisäisiä ominaisuuksia. Puhelimista löytyy kahden tuuman 320 x 240 pikselin näyttö, EGDE, Bluetooth, kahden megapikselin kamera, microSD-muistikorttipaikka ja 860 mAh:n akku. Käyttöjärjestelmänä toimii Nokia S40. Gresson uutuudet ovat siis todellakin statuksen kohottajia, sillä ominaisuuksien puolesta niitä kukaan tuskin tulee hankkimaan. Kysymys kuuluukin, milloin saadaan luksuspuhelin luksusominaisuuksilla?

Lähde: Phone Arena

19 kommenttia

 1. ”Kysymys kuuluukin, milloin saadaan luksuspuhelin luksusominaisuuksilla?”

  Tuo onkin ihan hyvä kysymys, muutama sata euroa lisää tuohon hintaan ei tunnu juuri missään. Kolikon toisella puolella on se fakta, että vaikka sisuskalutkin olisivat viimeistä huutoa, nekin vanhentuisivat vuodessa parissa. Ennemmin sijoittaisin tuollaisia summia vaikka johonkin laadukkaaseen, limited -edition kitaraan(pari tonnia ei kyllä vielä riitä), jonka arvo hyvin pidettynä voisi jopa nousta.

  Mutta ainakin titaani on kultaa huomattavasti kestävämpää…

 2. Joo ei pysty ymmärtämään tollasta. Ite en ikinä ostais tollasta ku ei sillä tee mitään. jos oikeen luksuspuhelinta hakee niin se pitäs olla raudaltaan SGS3- SGN2 ja sit tehty vaan viimisen päälle titaani ym kuoriin. Silloin ois hieno luksus puhelin jolla vois jotain tehdäkki.

 3. Teinit ei vaan ymmärrä, antero ei ole aina vastaus. Tarkoitettu ihmisille jotka soittavat ja haluavat tyylikkään kapulan.

 4. Ruma halko!!.Miks pitää olla muotoilultaan neliskanttinen… ;(

 5. Speksit ois ollut ihan hyvät 10 vuotta sitten…

 6. No Vertu tuo androidilla jotain himokalliita. 🙂

 7. On kyllä ruma, on kyllä niiin ruma että huh huijaa. En ymmärrä. Onneksi ei tarvi.

  1. Voishan ton laittaa, availis kaljapullonkorkkeja sillä.

 8. Näissä voisi olla järkeä, jos niiden osat voitaisiin hyödyntää tulevaisuudessa jollain järkevällä tavalla 😀

 9. Kyllä titaania käytetään muuhunkin kuikn avaruustekniikkaan. Sitä käytetään niinkin arkisiin asioihin kuin silmälasien sankoihin. Sitäpaitsi avaruudessa käytetään kyllä enemmän alumiinia kuin titaania, koska alumiini on kevyttä.

 10. Nokiahan teki tuon jo 2000-luvun alussa. ”titaanipuhelin” 8910i, S40 ja joku >800eur hintaa.. Inflaatiokorjattunahan tuo on kohta sama 🙂

 11. Laitteessa ei ole juurikaan ominaisuuksia eikä rautaa jotta katteet saataisiin mahdollisimman kohdilleen.

 12. Mielestäni nämä ovat ns. keräilyharvinaisuuksia, sivät käyttöpuhelimia- 😉

 13. Ei luksus puhelimessa tarvitse olla mitään jokaSampanJaNoksun ”luksus” ominaisuuksia, vaan status arvoa, todennäköisesti luxuspuhelimessa ominaisuudeksi riittää että voi soittaa, onhan viestien kirjoittelukin hiukan ”alaluokkaista”. Itse vertaisin Luxus puhelimia High-End Hifiin, jos laite on hyvä niin eihän se tarvitse esim yhtään painikkeita. Muistan joskus juniorina ihmetelleeni Mark Levinson CD pyörittäjää jossa oli lisävaruste – kaukosäädin missä oli yksi painike PLAY, eihän sitä musiikin kuunteluun muuta tarvita. Eli samaa tyyliä vaan käyttöön kunnon High-End puhelimiinkin! (c:

 14. Idea tajuttu juu, mutta totta on ettei ole muotokauneudella juuri pilattu. Ei ainakaan esteetikoille suunnattu, eikä siis Vienollekaan.

 15. Vertulta tulikin titaani-androidi, kevyet 7900euroo 😉 köyhälle kaikki on kallista.

Kommentointi on suljettu!