Nokia Asha 310: kosketusnäyttö, dual sim, wifi ja edullinen hinta

Nokia on esitellyt ensimmäisen Dual SIM -puhelimensa, jossa on sisäänrakennettuna langaton WiFi-yhteys. Uutuus on Asha 310 ja se saapuu maaliskuun loppuun mennessä myyntiin useilla kehittyvillä markkinoilla, kuten Aasiassa ja Brasiliassa. Hinnaksi Nokia ilmoittaa noin 102 dollaria ilman veroja ja operaattoreiden mahdollisia allennuksia.

Uutuus tukee Nokialle tyypillistä Easy Swap Dual SIM -tekniikkaa, joka tekee eri SIM-korttien vaihtelusta vaivatonta. Pääkortin levätessä akun alla, löytyy paikka toiselle SIM:lle laitteen sivusta. Näin kortti voidaan vaihtaa toiseen ilman puhelimen sammuttamista.

Ominaisuuksien hallinta tapahtuu kolmen tuuman 320 x 240 pikselin kosketusnäytöltä. Puhelimeen on ladattu Nokia Xpress -selain, joka pakkaa sivut nopeuttaen lataamista dataliikennettä vähentämällä. Esiladattuihin sovelluksiin kuuluvat myös Facebook, Twitter, eBuddy ja kartat. Lisäksi kaupasta voi ladata 40 EA:n peliä täysin ilmaiseksi.

Nokia Asha 310:n ominaisuuksiin lukeutuvat myös EDGE, Bluetooth 3.0, microSD-muistikorttipaikka ja kahden megapikselin kamera. Valmiusaikaa sille luvataan 25 päivää ja puheaikaa muhkeat 17 tuntia.

Kooltaan Asha 310 on 109,9 x 54 x 13 millimetriä ja se painaa 103,7 grammaa.

Lähde: Nokia Conversations

14 kommenttia

 1. Hyvä Nokia! Edullinen hinta ja hyvässä tapapainossa ominaisuuksiin nähden. Koska ei ole Windows Phone menee myös vahvasti kaupaksi. Itseasiassa, jopa Elop yrittää näiden myynnin avulla sumentaa Nokian älypuhelin yksikön tulosta ettei Windows Phonen katastrofaalisen huono myynti tulisi julki 🙂

  1. Provosoidusti ilmaistu, mutta asiasisältö on kutakuinkin totta. Eikös Nokialle Intiassa älähdetty, että yhtiö ilmoittaa älypuhelimiin kosketusnäytölliset Ashat. Korjata saa jos muistan väärin.

    1. Se ei toista kuin oliko se java vai flash pohjaisia sovelluksia. Se syynä.

    2. Ihan mielenkiinnosta:
     Onko tuo älypuhelin määritelmän vastaista? Onko älypuhelimelle edes kunnon määritelmää?

    3. Nokian oma Nokia Developer dokumentaatio ainakin kuvasi, että nämä tarjoavat ”smartphone like features”. Eli älypuhelimen kaltaisia palveluja, vaikka eivät varsinaisesti älypuhelimia olleet Nokian mallistossa. Nyt sitten niiden ominaisuudet on alkaneet kehittyä, mutta suurempana syynä että varsinainen älypuhelin puoli (Lumiat) kusee niin pahasti että näillä yritetään nyt ykskaks saada älypuhelinmyynti näyttämään paremmalta kuin oikeasti onkaan.

    4. Varsinaista virallista määritelmää älypuhelimelle ei ole, mutta ala on jo pitkään pitänyt älypuhelimen määritelmänä laitetta jolla voi ajaa kolmannen osapuolen natiiveja sovelluksia julkisten apien kautta. Löytyykö kosketusnäyttö saati todellinen moniajo ei ole ollut merkityksellistä.

     Ihan tyylikkäältä laite ainakin vaikuttaa.
     http://www.nokia.com/global/products/phone/asha310

    5. Älypuhelimen määritelmä on elävä ja ajasta riippuvainen. Nyrkkisääntöisesti älypuhelimen voi sanoa olevan sellainen mitä kyseisenä aikana yleisesti älypuhelimen toiminnoilta vaaditaan. Tällä hetkellä esim. GPS ja erilaiset anturitoiminnot (kiihtyvyys, suunta) ovat sellaisia joita pidetään ihan standardina halvassakin älypuhelimessa, mutta joita ei taida Ashoissa olla. Henkilökohtaisesti pidän myös Ashan nettiominaisuuksia aika vaatimattomina. Selain on alkeellinen pääte ja esittää datat Nokian serverin kautta kierrätettynä, mistä on tietoturvan takia kritisoitu Nokiaa maailmalla aika paljonkin.

   1. Mun mielestä nuo köykäiset Java ME sovellukset, mitä asha ja muut köpöt luurit jo vuodesta miekka ovat ajaneet, eivät ihan täytä älypuhelimen määritelmiä.

 2. Hauskaa muuten miten Stephen Elopin mielestä S60 oli täysin tarpeeton ja hyödytön jo 2 vuotta sitten, mutta kuitenkin nyt innolla lykätään paljon huonompaa S40:stä markkinoille 🙂

  1. Tuo käyttis ei edelleenkään ole s40 vaan Asha Touch, joka on aivan eri käyttis, kuin s40.

   1. Edelleenkin se on Nokian S40, mutta kosketuskäyttöliittymällä. Samantyyppistä propieratory skeidaa mitä muillakin valmistajilla. Ei aja mitään järkeviä ohjelmia vaan jotain villapaitaheppujen koodaamia JavaME höttöjä.

    1. Se on kyllä aivan eri käyttis. Ainakin käyttöliittymä on ihan eri.

Kommentointi on suljettu!