Vertu esitteli Android-luksuspuhelimen

Vihdoinkin luksuspuhelin ajanmukaisella tekniikalla ja ohjelmistolla. Aiemmin Nokian yksikkönä tunnettu Vertu on uuden omistajan myötä siirtynyt Androidiin ja nyt esitellyt ensimmäisen siihen pohjautuvan luksuspuhelimensa. Uusi Vertu Ti -mallisto kunnioittaa yhtiön perinteitä tunnistettavalla muotokielellä ja laadukkailla materiaaleilla. Malliston huokein versio irtoaa 7900 eurolla.

Kaikki malliston versiot rakentuvat titaanin ja 3,7 tuuman kosketusnäytön ympärille, jota suojustaa safiiri. Vertu kuvailee näyttöä käytännössä täysin naarmuuntumattomaksi. Muita materiaaleja, jotka vaihtelevat mallien välillä, ovat muun muassa keraami, alligaattorin nahka ja kulta. Kaikki jäsenet ovat kooltaan 130,4 x 58,9 x 12,8 millimetriä ja painavat 181-201 grammaa.

Vertu Ti -puhelimet kasataan Englannissa käsityönä. Yksi puhelin koostuu kaikkiaan 184 osasta. Jokaisen laitteen SIM-koteloon signeerataan omistajan nimi.

Mallisto perustuu Android 4.0 Ice Cream Sandwich -käyttöjärjestelmään. Ominaisuuksiin kuuluvat 1,7 gigahertsin tuplaydinsuoritin, gigatavun verran RAM-käyttömuistia, kahdeksan megapikselin takakamera, 1,3 megapikselin etukamera ja 64 gigatavua tallennustilaa. Tuettuna ei ole LTE-verkko, mutta yhteyspuolelta löytyvät kuitenkin HSPA+, WiFi, Bluetooth 4.0, A-GPS ja NFC.

Lähde: Vertu

6 kommenttia

  1. Paljon mahtaa olla näytöntarkkuus? Yllättävän hyvät speksit, olisi voinut odottaa huonompia, koska näissä Vertun puhelimussa ei yleensä välttämättä ole parhaimmat speksit.

    1. Pakko olla paremmat speksit kun on kyse kuitenkin Androidista. Muutenhan homma menis huvittavaks kun 8000€ luuri lagittais.

  2. Ihan mielenkiintoista on nyt seurata, että miten näitä alkaa menemään. Olisi aika ironista, jos Vertulla alkaisi nyt menemään paremmin kuin entisellä omistajallaan 😀

  3. Monista vastaan osuneista kommenteista päätelleen ihmiset eivät tunnu ymmärtävän että Vertun ostajat eivät osta puhelinta ominaisuuksien puolesta vaan Vertun ostoa voi verrata esimerkiksi kalliin korun tai kellon ostoon.
    Kellokin voi maksaa kymmeniä tuhansia ja se on silti vain kello. Kalliit, hienot ja kestävät materiaalit sekä yksilöllisyys ovat sellaisia asioita joita rikkaat ostavat. Joillain se vain ei ole yhtään rahasta kiinni.

  4. On se kumma kun 8000€ maksava puhelin ei ole tyylikäs. No, venäläisille ja saudeille kelpaa.

Kommentointi on suljettu!