Surface Windows RT vihdoin myyntiin Suomessa

Nyt niitä saa! Kesäkuussa esitelty Surface Windows RT -taulutietokone on saapunut Suomessa tänään (14.2.2013) myyntiin. Se on amerikkalaisen Microsoftin valmistama Windows RT -pohjainen laite, jonka saa itselleen edullisimmillaan 479 eurolla.

Surface Windows RT perustuu Nvidia Tegra 3 -neliydinpiirisarjaan ja kahteen gigatavuun RAM-käyttömuistia. Siihen keskeisenä osana kuuluu Touch Cover -suojus, joka toimii näytönsuojana sekä näppäimistönä. Se lisää paketin hintaan 100 eurolla, joten esimerkiksi 32 gigatavun Surface kustantaa suojan kanssa 579 euroa. Saatavilla on myös 64 gigatavun malli, jonka hinta kaikilla herkuilla on 679 euroa.

Microsoftin taulutietokone tarjoaa 10,6 tuuman 1366 x 768 pikselin kosketusnäytön. Sen yhteyksiin kuuluvat muun muassa Bluetooth 4.0 ja WiFi. Takaa ja edestä löytyy 720p-tason kamerat. Tabletti sisältää lisäksi microSD-muistikorttipaikan.

Joko MobiiliBlogin lukijoista löytyy onnellisia Surfacen omistajia? Jaa kokemuksesi uutuudesta alle.

6 kommenttia

 1. Aamulla hain omani, loistava laite! Käytettävyys todella sulavaa, kaikki toimii todella sujuvasti.

  ipad saikin jäädä jo eläkkeelle.

  Koskas mobiili blogi tekee oman esittelyn laitteesta?

  1. Kerrohan löytyykö tohon pelejä ja sovelluksia oikeesti iPadin tasolle?
   Tai saako niitä mistään ladattua silleen, että saisin kaikki Applen pelit siihen. Jos silleen saa niin saatan vaihtaa iPadin tähän.

   Mietin vieläkin kumpi on parempi. Surface vai iPad, kumman ostan? Auttakaas joku! 🙂

   ( Maksimihintaraja on 500 € )

  2. Kuinka paljon on tallennustilaa jäljellä, eli paljon käyttis vie?

 2. Tilasin tuon aikoinaan Saksasta ja hyvin on pelittänyt. Aika monta softapäivitystä tuolle on jo julkaistu joten ei ole enää lastentauteja. Type Cover toimii pöydällä oikein hyvin, saksa-näppis oli merkkien ja asettelun osalta riittävän lähellä Suomea. Takana oleva näytön tuki on kiva. Akunkestossa oli itselläni jotain ongelmia mutta taisi johtua jostain sovelluksesta kun nyt ei tunnu enää ongelmia olevan.

  Sovelluksia alkaa pikkuhiljaa olemaan, toki ovat vielä ensimmäisiä versiota monet. Aika vähän on 3G:n puuttuminen haitannut ja silloinkin on voinut jaksa kännykästä netin. Näyttö on oikein hyvä, ”pieni” resoluutio ei ole itseäni ainakaan haitannut: kaikki on sopusuhtaista ja selkeää ja luettavaa. Ainoa mikä on temppuillut on näytön automaattinen kirkkaudensäätö, se ei jostain syystä tunnu kirkkautta säätävän kyin satunnaisesti.

 3. Tutustuin Surfeissiin ja kuten olen aiemminkin havainnut, WinRT/8 käyttöliittymä sopii hyvin mielestäni tablettiin, muutamia hölmöyksiä lukuunottamatta.
  Mutta tuo Surface (RT) ei sovi itselle: Sovellukset, niitä ei juuri ole. Ja resoluutio, sen pitää olla Full HD, tekstin lukeminen on selkeästi helpompaa tarkemmalta ruudulta. Vanha Tegra ei tuossa mikää tehotykki ole, ja esim Flash matsku jumittaa liikaa.
  Se Type Cover on kyllä erinomainen, pakkohankinta tuolle laitteelle. Nyt vaan joutuu pohtimaan onko Surface pro tai vastaava liian painavia tabletiksi, tuo tavallinen Surfacekaan ei kädessä höyhenen kevyeltä tunnu.

Kommentointi on suljettu!