Galaxy S IV tulee fyysisellä kotipainikkeella ja tukee eleliikkeitä näytön yllä?

Uusia tietoja Samsungin tulevasta lippulaivasta valuu verkkoon. Tällä kertaa tiedot tulevat suoraan yhtiön kotitantereelta, eli Etelä-Koreasta. Niiden mukaan Samsung pitää kiinni fyysisestä kotipainikkeesta, mutta ei aio varustaa uutuutta aiemmin huhuissa pyörineellä stylus-kynällä. Näin stylus säilyisi Note-sarjan ominaispiirteenä.

Uutena ohjelmistollisena elementtinä Samsungin lippulaivan huhutaan tukevan näytön päällä suoritettavia eleitä. Niiden kautta määrättyihin toimintoihin päästäisiin käsiksi ilman kosketusta näyttöön. Sony on käyttänyt vastaavaa tekniikkaa noin vuosi sitten julkaisemassaan Xperia solassa, joten tarvittavat valmiudet ”leijuvan kosketuksen” toteuttamiseen ovat saatavilla.

Samsung on onnistunut pitämään Galaxy S IV -lippulaivan hyvin medialta salassa. Tiettävästi yhtään aitoa kuvaa siitä ei ole vielä vuotanut julkisuuteen. Laitteen julkistuksen pitäisi tapahtua kevään aikana, ehkäpä jo 15. maaliskuuta.

Uutuuden ominaisuuksiin kuulunevat noin viiden tuuman full hd -kosketusnäyttö, kahdeksan suoritinydintä sisältävä Exynos 5 Octa -piirisarja, Mali-T658-grafiikkapiiri, kahden gigatavun RAM-käyttömuisti, kahden megapikselin kamera etupaneelissa 720p-videokuvauksella ja Android 4.1.2 -käyttöjärjestelmä.

Lähde: UnwiredView

17 kommenttia

 1. En nyt keksi käyttötarkoitusta tuolle epäkosketusnäytölle. Ja pitääkö etukameran olla päällä havaitsemassa liikkeitä? Kuulostaa akkuavievältä.

  1. Käyttötarkotus on se, että voit esikatsella esimerkiksi kuva-galleriaa ennen kuin avaat sen kokonaan vain pitämällä sormea sen päällä. Ja netissä jos navigaatio on laskeutuva (en tiedä oikeaa nimitystä, mutta tarkoitan sellaista navigaatiota joka aukeaa vasta kursorin olevan siinä päällä). Samanlaiset ominaisuudet kuin S-pen tarjoaa.

  2. Minusta aika käteväää ainakin silloin, kun sormet ovat sinapissa ja ketsupissa 🙂

 2. Kuulostaa geneeriselle androidschaisselle. Ei kiitos.

 3. Mikäli eleet on yhtä ”onnistuneita” kuin S3:n eleet, niin jää käyttämättä. Pelkkä -välillä turhankin herkkä- kosketusnäyttö aiheuttanut taskupuheluita, niin uskon mitä sivujen vaihteluita yms. ”eleet” aiheuttavat.

 4. Noi eleet vaan sekottaa puhelimen käyttöö ja aiheuttaa lagia ainakin, kun android käytössä…

  1. Niitä ei ole pakko käyttää, ja toi sun lagivitsi alkaa olee aika läst siison.

   1. Paroni niinpä. Ja sitä paitsi ne ei mitään muuta tee kuin helpota puhelimen käyttöä ne eleet. En nyt tajua teitä ihmiset :—DDDD

 5. Android raivaa tietä uudelle tekniikalle. Kyllä nämä jutut lähivuosina iPhoneen tulevat. Windows Phoneen en lupaa, koska käyttis ei välttämättä ole enää olemassa parin vuoden päästä.

  1. Ilmaistaan provosti toisinpäin. Apple raivaa tietä uuden tekniikan käyttöönotolle sillä tavalla että ihmiset oikeasti käyttävät niitä. Android kilpailee ominaisuuksien määrässä, jotka kuitenkin jää normikuluttajalle turhakkeeksi, ja niiden oppimiseen tarvitsee kohta tietosanakirjan. Mutta ainakin on eniten ominaisuuksia. Je je!

 6. Jotenkin hupaisaa että Samsungin lippulaivaan tulee nyt ominaisuus joka on jo vuosi sitten ollut Sonyn keskihintaisessa mallissa..

  1. Samaan kategoriaan menee kuin Applen FaceTime. Kymmenen vuotta vanha ominaisuus, joka karkeasti sanottuna nimettiin uudelleen. Jobs osasi brändätä!!

   Tämäkin tuo varmasti enemmän rahaa Samsungille kuin Sonylle, johtuen skaalaeduista…

  1. Itsekkin ounastelen Quad Exynosta ja 4.2 Jellybeania. Onhan noita benchmark tuloksia näkyny 1,9GHz kelloilla. Jenkkeihin taas joku Qualcommin mopoversio 😉 Stereokajarit edessä olis kova juttu 🙂

  2. Eli ei fyysistä kotinäppäintä. Ja mitä tekee Android 4.2.1, kohtahan tulee Android 5

   1. Luultavasti on fyysinen. Edelleenkään yhtään kuvaa ei S4:sta ole nähty.

Kommentointi on suljettu!