Samsung kehittelee omaa älykelloa?

Verkkoon on levinnyt muutama mielenkiintoinen kuva, joiden lähteeksi kerrotaan Samsungin tuleva älykello. Kuvat on kaapattu kellon käyttöliittymästä, joka toistaiseksi näyttää vielä ehkä hieman keskeneräiseltä, mutta nostaa ilmaan paljon kysymyksiä.

Kuvien perusteella Samsung tulisi räätälöimään kelloaan varten oman käyttöjärjestelmän. Käyttöliittymä vaikuttaisi ainakin kehityksen tässä vaiheessa ottavan mallia Windows Phonesta. Muuta tästä Galaxy-sarjaan ilmeisesti kuuluvasti laitteesta ei tiedetä. Samsung ei ole sitä vahvistanut, mutta älykello ei kuulosta täysin mahdottomalta, sillä esimerkiksi myös Applen on huhuttu työskentelevän vastaavanlaisen projektin parissa.

Käyttöliittymän perusteella Samsungin älykello tulisi sisältämään mobiiliverkkoyhteydet. Näin sen pystyisi toimimaan itsenäisesti ilman yhteyttä puhelimeen. Kuvista nähdäänkin, että kellolla päästään käsiksi muun muassa mediasoittimeen ja viesteihin.

Kiinnostavatko älykellot lukijoitamme?

Lähde: Phone Arena

13 kommenttia

 1. En ole käyttänyt rannekelloa sen jälkeen kun Nokia 5110:n sain. En keksi miksi nyt siirtyisin takaisin kellon käyttäjäksi. Jos kuvat ovat tosiaan käyttiksest ja kaikki tuo näkyy kerralla on siinä kuitenkik muutaman tuumsn näyttö. En ehkä haluaisi levyä ranteeseeni

  Mutta tietenkin ennakkoluulot uutta teknologiaa kohtaan saavat epäilemään ideaa. 10v sitten tuskin pidettiin tärkeänä, että säätiedot pitää saada päivittymään joka sekunti taskussa majailevaan levyyn. Odotan älykellojen myyntipuhetta! 🙂

 2. Mitä katselin ”I’m watch” firman sivuilta niin ihan kiinnostavalta älykello vaikutti. Pitäisi kuitenkin testata itse käytössä, että osaisi sanoa olisiko tuollaiselle oikeasti käyttöä muuna kuin leluna.

 3. Itse näen arvon kompassina, korkeus ja matkamittarina josta saisi tiedot koneelle ja kartalle, sykemittarina josta saisi tietoa esim terveyspäiväkirjaan koneelle, musiikinkuunteluun langattomilla kuulokkeilla. Eli lähinnä urheilu ja terveystarkoituksiin. Mitään maileja ja muistutuksia en edes haluaisi kellooni.

 4. Hyvä idea,jos tämä kello tulee olemaan bluetoothilla yhteydessä älypuhelimen kanssa (joka voi olla vaikka povitaskussa tai laukussa)!.

 5. Aikoinaan entinen työkaveri tilasi kiinasta rannekellopuhelimen, johon sai bluetooth-handsfreen kiinni. Softana joku pikkulinux. Aika jamesbondimaista kun kaveri vastaili puheluihin ja soitti puheluita näppäilemällä rannekelloa 🙂 En muista, saiko tekstareita myös askarreltua, mutta tuskinpa olisi ollut kovin mielekästä. Akkukin kesti useiden puheluiden jälkeenkin työpäivän loppuun, joten ei aivan lelu ollut senkään puolesta. Ja tuosta on sentään jo 5 vuotta aikaa.

 6. Mitä Apple edellä, sitä samsung perässä. Samsung voisi kehitellä joskus myös omia innovaatioita. Miksi pitää mennä sieltä mistä aita on matalin. Jotain kertoo siitä, että Applen on kerrottu oman älykellonsa omaavan ios:sän, että yhteen sopivuus on taattu. Samsungi taas no, tiedätte kyllä.

  1. Johan nyt vitsin tyrkkäsit 🙂
   Apple ei ole sen paremmin kehityksen kärjessä älykelloissa sen paremmin kuin Samsungaan. Ne on ihan toiset firmat jossa näitä on ideoitu, kehitetty ja jo tuotteistettukin jo vuosia.

  2. Otappa asioista selvää. Apple ei ole ole keksinyt itse mitään tuotteistaan. Kaikki muutkin voivat asian selvittää jos vastaan väittävät.

 7. Olihan sony ericssonilla vastaava jo vuosia sitten.

 8. Onhan niitä virityksiä nähty mutta katsotaan kuka tämäkin idean saa oikeasti käyttökelpoiseen ja kansaa kiinnostavaan muotoon. Veikkaampa applea. Sitten nähdään kuinka android kopsii etumatkaa pari vuotta kiinni.

  1. Olen täysin samaa mieltä. Kuudennen sukupolven iPod Nanohan oli rannekehihnan kanssa käytännössä älykello, koska näytti kellonaikaakin isolla. Tuohon vielä iPhone yhteen, niin se olisi siinä.

   Tavallaan toivoisin myös WP pohjaista älykelloa jos nämä nyt yleistyvät. WP:n suuret kuvakkeet olisi kuin luotu älykellolle, mitä Samsung onkin itseasiassa lähtenyt suoraan kopioimaan, jos kuvaa on uskominen.

Kommentointi on suljettu!