Neptune Pine: Aito älykello Androidilla

Älykkäät rannekellot, siinäkö seuraava villitys? Ehkäpä. Ainakin niin sanotut älykellot ovat viime aikoina saaneet paljon julkisuutta. Erityisesti Pebble on ollut pinnalla, joka on iOS– ja Android-älypuhelimen kanssa toimiva kello. Se osaa ohjata määrättyjä puhelimen ominaisuuksia ja ilmoittaa muun muassa saapuneista viesteistä sekä puheluista. Pebble ei ole kuitenkaan itsenäinen yksikkö, sillä se vaatii kumppanikseen älypuhelimen.

Neptune Pine yrittää markkinoille erilaisella konseptilla. Se on nimittäin täysin itsenäinen laite, joka ei vaadi yhteyttä puhelimeen. Älykello on varustettu omalla micro-SIM-korttipaikalla ja se sisältää Androidista muokatun Leaf OS -käyttöjärjestelmän. Valmistajan mukaan kello on Google Play -yhteensopiva ja se tukee näin satojatuhansia eri sovelluksia.

Toimintoja Neptune Pinessä hallitaan 2,4 tuuman kosketusnäytöltä, jonka tarkkuus on 320 x 240 pikseliä. Se tukee 3G-, WiFi-, GPS- ja Bluetooth 4.0 -yhteyksiä. Sisältä löytyy gigahertsin ARM Cortex-A9 -suoritin ja 800 mAh:n akku. Onpa mukaan saatu mahtumaan viiden megapikselin kamerakin.

Valmiusaikaa yhtiö lupaa kellolleen 120 tuntia. Yhtäjaksoista puhetta akku kestää viiden tunnin verran.

Kellon mukana toimitetaan useita sille optimoituja sovelluksia, kuten puhelin, viestit, kamera, kartat, sää ja FM-radio. Kyllä, Neptune Pine taipuu myös puheluihin. Tätä varten se on varustettu mikrofonilla sekä kaiuttimella.

Neptune Pine saapuu myyntiin Kanadassa ja Yhdysvalloissa kolmannen vuosineljänneksen aikana. Sen arvioitu myyntihinta kahdeksan gigatavun sisäisellä muistilla varustetulle versiolle on 335 Kanadan dollaria.

Lähde: Neptune Pine

11 kommenttia

 1. Äärettömän ruma!

  Tuo rannekehihnakin näyttää todella epämiellyttävältä kädessä. Todella muovisen näköinen, eikä olemus ole todellakaan laadukas.

  1. Toi on joku renderöity konsepti. Tosin ei sen silti tarvis olla noin kiinalaisen näköinen.

   1. ”With the finest materials and a trendy design, the Neptune Pine smartwatch is truly a bold fashion statement.” 🙂

 2. Nämä älykellot ovat vitsejä. Nyt on insinöörit päässy vauhtiin… Itse harrastan rannekelloja, ja voin taata että tämä muovinen insinööri lähestymistapa ei herätä sitten tippaakaan positiivisia ajatuksia. Rannekellohan on koru ffs!

 3. Nämä ovat takuuvarmasti seuraava hitti. Edelliset viestit vahvistavat asian.

 4. tähänkö tää sitten menee, että kännyköillä ei enää ees puhuta vaan se hoidetaan jollain kellolla ja kännykällä tehään kaikki muu mahdollinen

 5. On tuo ruma laite, toiseksi en ole kelloo käyttäny sen jälkeen kun kännykän laitoin

 6. apple luultavasti tekee tyylikkäämmän version,jota voi pitää puvunkin kanssa…

 7. Eikö nämä oo jo nähty. SonyEricssonihan teki näitä muutama vuosi takaperin mutta ei ainakaan suomessa ole montaa vastaan tullu. Näkyy vieläkin joitain malleja olevan smartwatch nimellä.

Kommentointi on suljettu!