Strategy Analytics: Nokia ei julkaise tablettia Mobile World Congress -messuilla

Tutkimusyhtiö Strategy Analytics ampuu siivet huhuilta, joiden mukaa Nokia esittelisi oman taulutietokoneen Mobile World Congress 2013 -messuilla. Tuoreen raportin mukaan Nokia ei tule julkistamaan tablettia helmikuun lopussa järjestettävillä mobiilimessuilla. Strategy Analyticsin arvio on, että Nokia keskittyy MWC:ssä täysin Lumia-malliston laajentamiseen ja Windows Phone 8 -markkinajohtajuutensa vahvistamiseen.

Viime vuoden lopulla markkinoille levisi huhu, jonka mukaan Nokia kehittelisi omaa Windows RT -pohjaista taulutietokonetta. Tuolloin taiwanilainen DigiTimes kommentoi laitteen saapuvan myyntiin heinä-syyskuussa. Projekti voi siis edelleen olla elossa, vaikka tuotejulkistusta ei vielä kuluvan kuun aikana nähtäisikään. Näin lienee parasta, jos tabletin saapuminen kauppoihin todella ajoittuu vasta vuoden kolmannelle neljännekselle.

Tilanne tablet-markkinoilla on hyvin hankala. Microsoftin uusi alusta ei ole kyennyt nousemaan toivotun kaltaiseen suosioon, joka vaikeuttaa Nokian mahdollisuuksia menestyä. Koska Nokia saapuu kisaan joka tapauksessa myöhässä, ei tässä vaiheessa ole järkevää enää kiirehtiä. Tuote sekä strategia täytyy olla viimeiseen asti hiottuna, jos taulutietokoneellaan mielii menestyä.

Lähde: Strategy Analytics

10 kommenttia

 1. No höh, sitten menee varmaan iPad Mini ostoon.

 2. Ihan järkevää. Vaikea ennustaa tässä tilanteessa menestystä Nokian winrt tabletille. Tulee mieleen Nokian miniläppärisekoilu, vaikka markkinoita oli vielä, niin ylihintainen ja liian myöhään. Onko kukaan nähnyt missään moista vekotinta ?

  1. Pätevä miniläppäri oli kyseessä pitkällä akkukestolla. Toisaalta hinta oli n. 200€ liian korkea. Muuten olisi varmaan myynytkin enemmän.

   1. Joo, 3G löytyi ja todella pitkä akkukesto. Jopa 10h

    1. Olipa siinä tarkka näyttökin, mutta hinta oli jotain 800eur. Miniläppäristä.

  2. Joo, itsellä oli kokemusta tuosta. Ihan pätevä ekotin, mutta auttamatta liian kallis.

   1. Varmasti 500€ hintalapulla olisi kysyntä ollut huomattavasti suurempaa. Toivottavasti tabletti tulee Nokialta!

 3. Tavallaan olen helpottunut ettei tablettia tulekaan. En keksi miten Nokian tabletti eroaisi kilpailijoiden tableteista, ja edes vaikuttavan oloinen Surface ei ole vakuuttanut minua arvosteluissa.

  Toivoisin että Nokian tabletissa on täysi Windows 8, mutta että tabletti silti mahtuisi korkeintaan Surfacen (WinRT version) kuoriin. Se tarvitsisi myös jonkinlaisen hauskan/hyödyllisen idean joka toisi sille kunnolla erottuvuutta. Tuntuu, että Surface näppis ja pystyteline olisi voinut olla erittäin Nokiamainen innovaatio täbletteihin, mutta avauksellaan Microsoft tyhjensi heti pöydän. Langattomasti lataava tabletti tuskin riittää.

Kommentointi on suljettu!