Nokialta jopa neljä uutta Lumiaa Mobile World Congress -messuilla?

Mobile World Congress -messuilla saatetaan nähdä Nokialta jopa neljä uutuuspuhelinta. Huhuja tulevista nokialaisista on kiertänyt verkossa jo tovin, mutta kuvat sekä tarkemmat yksityiskohdat puuttuvat edelleen.

Windows Phone -sovelluksille suunnattua Adduplex-mainosverkostoa pyörittävä Alan Mendelevich kertoo löytäneensä tilastoistaan merkkejä peräti neljästä vielä julkistamattomasti Nokian puhelimesta. Laitteet näyttäytyvät tilastoissa Nokian sisäisillä mallinimillä: RM-914, RM-885, RM-887 ja RM-860. Määrä täsmää viimeaikaisten huhujen kanssa, joiden mukaan Nokialta olisi tulossa Lumia 520– ja Lumia 720 -mallit sekä Catwalk-koodinimellinen seuraaja Lumia 920:lle ja 41 megapikselin PureView-kameralla varustettu Windows Phone -puhelin.

Tietojen mukaan Lumia 520 sisältää neljän tuuman kosketusnäytön, gigahertsin tuplaydinsuorittimen, 512 MB:tä RAM-muistia ja viiden megapikselin kameran. Lumia 720 tarjoaisi puolestaan 4,3 tuuman kosketusnäytön, kuuden megapikselin kameran ja kahden megapikselin etukameran. Molemmista löytyisi kahdeksan gigatavua tallennustilaa ja microSD-muistikorttipaikka.

Catwalkin odotetaan pakkaavan Lumia 920:n ominaisuudet elegantimpaan pakettiin. Polykarbonaatti vaihtuisi alumiiniin ja rakenne olisi sekä ohuempi että kevyempi.

Alumiiniin pitäisi olla päämateriaali myös Nokian Windows Phone -pohjaisessa 808 PureView -seuraajassa. Huhun mukaan se tuo Lumia-mallistoon Nokian kuuluisan 41 megapikselin kameran.

Pitkään julkistuksia emme enää joudu arvailemaan. Vuoden 2013 Mobile World Congress -tapahtuma käynnistyy 25. helmikuuta Barcelonassa.

Lähde: WMPoweruser

12 kommenttia

 1. Hienoa Nokia!!! Uusia puhelimia vaan koko ajan lisää markkinoille. Kyllä nokia nousee vielä. 🙂

 2. Ja itselleni aion napata tuon huippukamera-Lumian 🙂 Toivottavasti tuo huhu pitää paikkansa, 808:n kamera on uskomattoman hyvä, mutta symbian ei nappaa.

 3. Toi huippukamera Lumia on kyllä pakkohankinta.. 🙂 Vaikka nykyisessä Lumia 920:ssa on kanssa loistava kamera..

 4. Näin juuri ja ”uutta” ”käyttistä” kehiin wink.

 5. Lumia 41MP:n kameralla, niin nykyinen Lumia 800 lähtisi vaihtoon.

  Windows Phone 8:n ominaisuudet, Nokian omat sovellukset ja 41MP PureView-kamera olisi markkinoiden paras yhdistelmä ylivoimaisesti! 🙂

  1. Eipä ne pari megapikseliä kamerassa vielä parhaaksi yhdistelmäksi tee. WPtäkin pitäs taas vähän päivittää että näytöissäkin päästäisiin tähän päivään. Suurempi ja tarkempi näyttö, ohuempi, kevyempi.. siinä olisi tarpeita.
   Missä Nokian työmaapuhelin? Kilpailija xcover/defy osastolle?

   1. Nyt puhuttiin lippulaivoista.

    Sitä patsi ei ne pari megapikseliä siitä hyvää teekkään. Se on se tekniikka. Lisäksi. Jos jo nyt Lumia 920:nessä ei voi nähdä pikseleitä, niin tarvitsetko oikeasti tarkempaa näyttöä. Jos näyttö menee suuremmaksi, käytettävyys kärsii. Ohuempi ja kevyempi on ilmeisesti tulossa ”catwalkin” muodossa.

   2. Sun mielestä Nokialla on myös aivan liian vähän suoritin ytimiä ja niissä megahertsejä!! Nehän ne kertoo kaiken. Näyttöihin ei tarvita yhtään enempää pikseleitä, kun ei niistä mitään hyödy.

    1. Tä?
     Nuo näytöt kalpenee siinä vaiheessa kun puhelinta kaupassa katsellaan ja vieressä on HTC Onet, Xperia Z:t, SGS4:t ja muut.

     Lippulaivan on tarkoitus olla suurin, paras, nopein ym…Niillä kriteereillä niitä myydään.

    2. En nyt sanoisi, että lippulaivan pitää olla suurin. Jossain vaiheessa se raja tulee vastaan ja käyttömukavuudessa se menee viiden tuuman tietämillä.

    3. ”Näyttöihin ei tarvita yhtään enempää pikseleitä, kun ei niistä mitään hyödy.”

     Näinhän tuo pitkältä olisi, mutta Lumioiden tapauksessa takki vaan kääntyy sekunnin osissa heti kun Windows Phone platform vaan tukee suurempia tarkkuuksia. Sama homma oli moniydinprosessorien kanssa. Elop haukkui ne pataluhdaksi, mutta muutama kuukausi myöhemmin kun niille tuli tuki WP:n, zsadaaam sellainen onkin äkkiä tuikitarpeellinen 🙂

    4. Paroni, Jos lippulaiva on suurin, nopein jne. Niin miksi Samsungilla S3 on lippulaiva vaikka Note II on suurempi? 😉

Kommentointi on suljettu!