Tizen 2.0 -kehitystyökalu valmistui

Samsungin ja Intelin yhteistyöstä syntynyt Tizen on edelleen varsin suuri mysteeri, sillä yhtään ainutta siihen pohjautuvaa laitetta ei markkinoilla ole nähty. Sen kehitys on kuitenkin ollut käynnissä jo tovin eikä pidä unohtaa, että alusta syntyi osaltaan MeeGon päälle. Tilanne laitekannan osalta pitäisi korjautua vielä kuluvan vuoden aikana. Samsung on nimittäin luvannut julkaista siihen pohjautuvia puhelimia vuoden 2013 aikana.

Nyt alusta on ottanut tärkeän loikan eteenpäin. Uusi Tizen 2.0 SDK -kehitystyökalu on valmis ja ladattavissa osoitteesta developer.tizen.org/downloads/sdk. Se näyttelee merkittävää virstanpylvästä, joka mahdollistaa alustan ominaisuuksien ja laitteiston paremman hyödyntämisen.

Mukana on laajempi HTML5-tuki ja Web UI -kirjasto, joka tukee koko ruudun tilaa ja moni-ikkunanäkymää. Uudet API-kirjastot antavat kehittäjille avaimet Bluetooth- ja NFC-teknologioiden hyödyntämiseen sovelluksissaan. Samalla kehittäjille on luotu pääsy muun muassa soittohistoriaan, kalenteriin ja viesteihin. Lisäksi uudet työkalut tukevat sovelluksien tausta-ajoa.

Lähde: Tizen