Ubuntun testiversio ladattavissa Galaxy Nexus- ja Nexus 4 -puhelimille

Canonical on julkaissut Galaxy Nexus– ja Nexus 4 -puhelimille optimoidun testiversion tulevasta mobiililaitteille suunnatusta Ubuntu-käyttöjärjestelmästään. Nyt esitelty Touch Developer Preview of Ubuntu -julkaisu on suunnattu erityisesti kehittäjille, jotka pääsevät sen kautta tutustumaan Ubuntun käyttöympäristöön sekä aloittamaan sovelluskehityksen alustalle. Ohjeet ja muut tiedot Ubuntun asentamiseksi yllä mainittuihin puhelimiin löytyvät täältä.

Ubuntun mobiiliversio esiteltiin maailmalle tammikuun alussa. Vahvasti kosketuseleisiin nojaava alusta pyrkii haastamaan markkinoiden suurimmat vielä kuluvan vuoden aikana. Canonical on nimittäin luvannut, että ensimmäiset laitteet nähdään markkinoilla vuoden 2013 aikana. Lausuntoa on kuitenkin vedetty aavistuksen takaisinpäin, mutta joka tapauksessa puhelinten pitäisi löytyä markkinoilta viimeistään ensi vuoden alussa.

Yhtiön ajatuksena on liittää Ubuntun eri versiot tulevaisuudessa yhteen. Kun prosessi on valmis, kykenee Ubuntu tarjoamaan räätälöidyn käyttökokemuksen tietokoneille, tableteille, älypuhelimille ja televisioille. Lokakuussa julkaistava Ubuntu 13.10 tulee sisältämään täydellisen käyttöympäristön älypuhelimille.

Innokkaimmat kehittäjät voivat jo tutustua Canonicalin tyylioppaaseen sekä tulevan kehitystyökalun esiversioon.

Lähde: Canonical