Keskihintainen Nokia Lumia 720 julki Mobile World Congress -messuilla

Nokia on hyvin odotetusti laajentanut Windows Phone 8 -tuotemallistoaan Barcelonan mobiilimessuilla Lumia 710 -mallin seuraajalla, joka on luontevasti nimeltään Lumia 720. Värikäs uutuuspuhelin noudattaa hyvin Nokian nykyistä muotokieltä sekä värimaailmaa. Se sijoittuu ominaisuuksiltaan Lumia 820:n ja Lumia 620:n väliin, jonka myötä Nokialla on tarjota Windows Phone 8 -puhelin entistäkin useampaan hintaluokkaan.

Puhelimen perustana toimii gigahertsin Snapdragon S4 -tuplaydinsuoritin. Kosketusnäyttö on kooltaan 4,3 tuumaa, tarkkuudeltaan 800 x 480 pikseliä, sitä suojaa kaareva Gorilla-lasi ja se tukee kosketusta myös esimerkiksi kynsillä tai hansikkaat kädessä. RAM-muistia Lumia 720 tarjoaa 512 MB:tä ja microSD-kortilla laajennettavaa sisäistä tallennustilaa löytyy kahdeksan gigatavun verran.

Nokia Lumia 720 sisältää kameran suurella F/1,9-aukkosuhteella ja Carl Zeiss -optiikalla. Nokian mukaan kamera takaa hyvät kuvat sekä päivällä että hämärässä. Edessä on 1,3 megapikselin kamera F/2,4-aukkosuhteella. Takakameran tukena on LED-salama.

Puhelin käyttää micro-SIM-korttia. Sen muita ominaisuuksia ovat WiFi, Bluetooth 3.0, NFC ja tuki langattomalle lataukselle erikseen myytävillä kuorilla.

Uutukainen tulee myyntiin viidessä eri värissä ja sen arvioitu hinta ennen veroja on 249 euroa. Älypuhelimen toimitusten on suunniteltu alkavan vuoden 2013 ensimmäisellä neljänneksellä Hongkongin, Vietnamin ja Singaporen markkinoille toimitusten laajentuessa vuoden 2013 toisella neljänneksellä useammille markkinoille mukaan lukien Kiina ja avainmarkkinat Euroopassa, Aasiassa, Afrikassa ja Intiassa.

34 kommenttia

 1. Uh!

  Vielä haluasin väriä etupuolelle enemmän. 😀 Niinkun L800 esimerkiksi.

  Hyvältä kuulostaa.

  520 on erittäin tyylikkään näköinen, mutta ominaisuudet jää liian jälkeen. =D
  Vai oliko se 510? en muista enää!

 2. Ihan hienohan tuo on mutta nuo kaikki alkaa olla jo liian samanlaisia. Ja en tuomitse. Onhan iPhonet ja Samsungitkin ihan samanlaisia. Varsinkin HTC:t. Ei lukenut mitään tietoa takalameran megapikseleistä??

  1. 520:ssa on 5 megapikseliä ja 720 arvaukselta 8.

   520 maksaa n. 140 € joka on mielestäni älyttömän halpa hinta.
   720 taas 250 €.

   Kytkyllä 520 irtoaa varmaan satasella ( ERITTÄIN HALPA MIELESTÄNI )
   Ja 720 varmaankin siihen kahdensadan pintaan.

   Halvalla hyviä kännyjä. <3

   1. Mielenkiintoinen sun matematiikka, eli veroton hinta on vähemmän kuin mitä ne tulee asiakkaalle maksamaan?

    Molemmissa nuhanen 1GHz Qualcomm. Miten vaikuttaa pienempi 512 RAM vrt 820/920? Hyvänä 720:ssa Gorilla Glass ja 2000mAh akku jolla voisi vaatimattomalla raudalla kuvitella kohtuullisen hyvät toiminta-ajat.

    1. No typotin itsekkin. Kuitenkin oli tarkoitus sanoa, että jos VEROTON hinta on 250euroa niin tuskin se 200eurolla VEROINEEN irtoaa itselle. Että joku tolkku olis hyvä olla 🙂

 3. Tuleeko messuilta vielä lisää julkistuksia Nokialta? Eihän noissa nimittäin ole yhtään mitään uutta. Missä full-HD näytöt, kunnon Pureview kamerat, neliylinprosessorit jne., puhumattakaan muista mahdollisista innovaatioista.

  1. Nokia tarjoaa WP-8 Puhelimia eri hintaluokkiin.

   Ja olihan noissa peruspuhelimissa innovaatisuutta ja uutta ulkonäköä.

   Odotan kyllä todella sitä huippukännykkää…

  2. Mikä järki tuoda 4ydin prossua KUN EI WP sitä kerta tarvi. WP8 ei ole mikää paskasti koodattu Android, joka ei pyöri edes 4ydin prossulla sulavasti, verrattuna WP puhelimiin.

   1. Tuo sama laulu kuultiin Elopin suusta jo silloin kun muut esittelivät tuplaydinprosessoreilla varustettuja malleja. Niistä ei kuulemma ole kuin haittaa ja Nokia ei niitä tarvitse. Kutenkin, heti kun WP-platform alkoi niitä tukea, Nokia julkaisi pika-pikaa tuplaydinprosessori-puhelimen. Samaten jos/kun WP-platform joskus alkaa tukemaan moniydinratkaisuja, Nokian takki kääntyy ja se sellaisen esittelee välittömästi. Windows pyörii sulavasti Linux-ytimeen verrattuna? Voi poika, kyllä sulla on vielä paljon oppimista IT-maailmasta.

    1. Itse asiassa WP8 ei tue single core-prossuja lainkaan. Jopa L520:ssa on tuplaydin. Sellainen on siis pakko laittaa sisään.

     ”Windows pyörii sulavasti Linux-ytimeen verrattuna? Voi poika, kyllä sulla on vielä paljon oppimista IT-maailmasta.”

     Onko sinulla mitään käsitystä mikä Linux-ydin on ja mitä se tekee? Jos vertaat sitä suoraan Windowsiin.

    2. Mistä teitä jonneja oikee sikiää !!!! Se nyt vaan on harmillinen tosiasia, että Android on päin persettä tehty. Mikään ei oikeastaan toimi sulavasti, oli sitten ihan minkälaista rautaa alla tahansa. Itsellä ollut viimesen 2v aikana 5 eri huippumalli Androidia ja kaikki yhtä saatanan kuraa. Tällä hetkellä SGS3 joka lähtee lujaa vaihtoon kun Lumia 720 tulee myyntiin.

  1. Itsekin odottelin HD-näytöllistä Lumiaa. Eiköhän sekin kevään aikana nähdä.

   1. Kyseessä on parinsadan luuri. Mitä odotitte?

    1. EOS Lumiaa, catwalkkia, jotain..
     Kuten sanoin, yhtään yläpään Windows Phonea ei ole näkynyt Lumia 920 ja Ativ S:n jälkeen, mutta kovia Androideja pukkaa ovista ja ikkunoista. Näitä halpis WP:tä kyllä esitellään joka messuilla ja niiden välissä.

 4. Portfolio näyttää nyt huomattavasti terveemmältä ja luo mahdollisuudet myydä voluumilla. Huippulaitteita ei tällä kertaa tullut, mutta niistä on ollut jo sen verran huhuja että eiköhän ne kohta julkisteta myös.

  Joka tapauksessa parempaan suuntaan tuntuu menevän koko ajan. Nyt Nokialla tuntuu olevan ihan hyvä vaihtoehto joka hintaluokassa. Ehkä heikoimmalla ollaan ihan kärkipäässä koska nyt ei julkistettu mitään, mutta toisaalta erityisesti 520 ja 620 vaikuttavat olevan parhaita laitteita hintaluokassaan. Ja juuri siellä sitä myyntiä tarvitaan, jotta saadaan markkinaosuutta takaisin ja WP:tä yhä merkittävämmäksi alustaksi.

  1. Juuri näin.

   Olisi ehkä tyhmää julkaista tässä samalla hirviökamera-lumia, koska Lumia 920 hädin tuskin kerkesi myyntiin.

   Sovellukset kuntoon Nokia, niin olette taas maailman ykkösvalmistaja.

 5. No tuo 19 € maksava luuri oli parasta antia tällä kertaa.

  720 olisi ollut muuten kiinnostava laite mutta näytön reso on todella pieni nykyisellä mittapuulla ja tärkeämpi puute on ramin määrä. Ei tuolla paljoa kolmannen osapuolen softia (esim pelejä) käytellä.

  Hieno homma että on jokaiseen hintaluokkaan jotain, mutta olihan nokialla ennen näitäkin julkistuksia.

  720 on jopa ihan siedettävän kokoinen, mutta kooltaan painii sgs3: luokassa vaikka jääkin jokaisella osa-alueella jälkeen ominaisuuksissa (ymmärrettävästi kun on er hintaluokan laite). En silti tajua mitä ne työntää noihin luureihin, että ovat noin suuria ja painavia verrattuna ominaisuuksiin.

  Sgs2+ taas on paljon pienempi, voittaa ominaisuuksissa ja on mitoiltaan pienempi. Hintakin pyörii samoilla nurkilla.

  1. ”Sgs2+ taas on paljon pienempi, voittaa ominaisuuksissa ja on mitoiltaan pienempi. Hintakin pyörii samoilla nurkilla.”

   Sgs2+ 125.3 x 66.1 x 8.5 mm, paino 121 g
   L720 127,9 x 67,5 x 9 mm, 128g

   Ei se nyt niin valvasti isompi ole. Ja ainakin verkkokauppa.com pyytää SGS2+:sta 350E.

   Speksit ovat SGS2+:ssa marginaalisesti paremmat. Lähinnä 1Gt muistia versus 512MB. Aavistuksen parempi prossu menee aika puhtaasti Androidin pyörittämiseen. Näytön ja kameran laittaisin ~tasoihin.

   1. Sillattiis,sgs 2:n prossu ei ole parempi, vaikka toimiikin isommalla kellotaajuudella.

    1. Pystyy kuitenkin tallentaa 1080p videota, mihin ei tuo 1GHz S4 pysty?

 6. Sen verran realisti olen, että huolimatta näistä julkistuksista, Windows Phonen markkinaosuus ei vuoden lopussa ole kuin 3-4%. En ole tyytyväinen ja edelleen se perusongelma ei poistu mihinkään. Pelkästään Windows Phoneen keskittyvä strategia ajaa Nokian ahdinkoon ja estää kunnon myynnin.

  1. Ei tässä enää kannata androidiinkaan kääntyä. kohta senkin hohto loppuu ku ihmiset tajuaa että muutaki on olemassa.. Ihmiset on vaan nii typeriä että menevät vaan ostamaan puhelimia tietämättä yhtään minkälaisia käyttiksiä ne sisältää. Sitten kun joku sanoo että samsung on paras nii kaikki ostaa…

   Valtaosa kuluttajista ei tiedä näistä mobiilialan jutuista paskan vertaa. Monelle on iha sama minkälaisen prossun tai kuinka tarkan näytön se sisältää.
   Myyjän / kaverin suosituksesta puhelin ostetaan. Valitettavasti ihmiset eivät vaan ole tutustunu kunnolla tuohon WP 8 käyttikseen. Huhupuheiden perusteella jätetään puhelin ostamatta.

   Nyt tuli ne puhelimet mitä pitikin tulla. Onnea vaan Nokialle.

   Onko kelläkään tietoa millonka Lumia 620 tulee suomessa myyntiin?

   1. Vähän sama siis kuin PC-puolella. Ihmiset käyttää uunona Windowsia eikä Linuxia vaikka se olisi paljon parempi ja kaikki tarvittavat ohjelmat löytyy. 😉

    1. Tiedättekö, näissä asioissa ei ole parempaa ja huonompaa josta tulisi yksimielisyyttä. Kyllä, minulla on oikeus haukkua Windows Phonea, sellaisen omistin puoli vuotta. Se oli yksinkertaisesti tylsä, lähin käyttiksen liiallisen yksinkertaisen olemuksen takia, ja sovellusten puutteen takia. Ja höpö höpö, tuo android jutun kaatuminen on teiän fantasia. Tuskin se ihan heti lopettaa suosion kun kerran on maailman käytetyin käyttöjärjestelmä puhelimissa 🙂

    2. Muistetaan kuitenkin Symbian ja mitä sille kävi

 7. Turha odotella Lumia 920:n seuraajaa kun 920:n toimitukset ovat vasta alkaneet. Toisaalta Nokia voi joutua odottamaanWindows Phone päivitystä, jotta saisi Full HD-näytön käyttöön.

  HTC:n mukaan nykyinen Windows Phone tukee huonosti hyviä kameramoduleita. Ehkä myös 41 mega pixelin Pureview odottelee käyttispäivitystä.

 8. Liittyyköhän nuo kolme pistettä siihen suojakoteloon langatonta latausta varten? Tiedätkö sinä teemu?

 9. Itse olin skeptinen varsinkin Androidin lagisuuden suhteen, mutta Gingerbread ja 1GHz tuplaydin yllättivät iloisesti. Lagista ei tietoakaan ja varmasti keskiverto käyttäjälle tarpeeksi sujuva. Tehokas tuplaydin/neliydin + Jelly Bean niin Perus-Penalla ei pitäisi olla mitään valittamista.

  MeeGon potentiaalin kokeneena täytyy tosin todeta, että Android on kaukana hyvästä. Itseasiassa kaikki. Jollaa odotellessa 😉

 10. Nuo esitellyt puhelimet toivat nyt valikoimaa isoille käyttäjäkunnille ja wp8 tullee yhä suositummaksi. Mutta 820:n lyönyttä ei itselle ilmestynt – vain hinnan pudotusta oottelem ja 900 vaihtuu 820:seen. Veikkaan sen olevan juhannukseen mennessä 250 euroa, kun Eos on ilmestynyt.

 11. Tämä 720 kiinnostaa kyllä, silti kova kamppailu tämän ja 820:n välillä. Jos päättäisin etten 4G:tä tarvitsekaan (edes 3G dual carrier muodossa), niin kuinkahan paljon tuo gyroskoopin puute jäisi harmittamaan… Useammin varmaan harmittaisi se, että hämärässä ei tullutkaan niin hyvää kuvaa.. Mutta toisaalta gyroskooppi mahdollistaa joistain paikoista ainutlaatuisten muistokuvien ottamisen PhotoSynthin avulla. Hintaero saisi olla kyllä 100€ 720:llä ja 820:llä. mutta tuskinpa näin, kun 620 on ~250€.

Kommentointi on suljettu!