Nokia 105: todellinen halpapuhelin kehittyville markkinoille

Uusien 301-, Lumia 520– ja Lumia 720 -mallien jatkoksi Nokia lanseerasi tänään erittäin edullisen Nokia 105 -peruspuhelimen. Se on suunnattu kehittyville markkinoille ensimmäiseksi matkapuhelimeksi. Puhelimen suositushinta on ainoastaan 15 euroa ja se on tarkoitus tuoda asteittain myyntiin ensimmäisen vuosineljänneksen aikana muun muassa Kiinassa, Egyptissä, Intiassa ja Venäjällä. Nokia 105 saapuu aikanaan myös Euroopan markkinoille.

Nokia 105:ssä on 1,4 tuuman värinäyttö, jonka tarkkuus on 128 x 128 pikseliä. Puhelin perustuu Series 30 -alustaan, joka tarjoaa perusominaisuudet ilman suurempia kikkailuja. Laitteen näppäimistö on pöly- ja roiskesuojattu, joka tekee siitä kestävän vaihtoehdon. Mitoiltaan Nokia 105 on 107 x 44,8 x 14,3 millimetriä ja se painaa 70 grammaa.

Uutuus tukee GSM-yhteyksiä ja yltää jopa 35 päivän valmiusaikaan 800 milliampeeritunnin akullaan. Ensipuhelimen ostajan lisäksi se on mainio puhelin myös kakkosluuria harkitsevalle asiakkaalle.

10 kommenttia

 1. Näitä alkaa varmaan näkyä sitten katuojassa samalla tavalla kuin panttitölkkejä. Mutta silti; hienoa, ei puhelimen tarvitse paljoa maksaa.

 2. Tämä oli Nikian paasta antia tänään ja itsekin tulee ostettua Nokialainen piiiitkästä aikaa, kun tulee tänne pohjolaan. Tätä on odotettu. Onhan näissä halppis Nokioissa ihan normaali latausliitin, eli microusb?

  Tuossa puhutaan poiskeja pölysuojatusta näppäimistöstä, eli muutenko ai kestä roiskeita?

  1. Aika monella kumminkin on juuri tuo perinteinen Nokia-laturi jo valmiina

   1. Pari vuotta sitten tehtiin suursiivous ja heitettiin antiikkiset kamat menemään ja siinä yhteydessä taisi myös nuo kadota, kuten varmaan monelta muultakin.

    Eihän tuota usein tarvitsisi varmaan ladata, mutta akku loppuu aina kun sitä ei odota.

    On todella jännää miten saavat hienot jutut pilattua ihan pienillä asioilla. Tämäkin olisi ollut monelle ja moneen käyttötarkoitukseen juuri sopiva peli, mutta minut tuo ajaa pois. Kerta on standardi olemassa niin miksi sitä ei käytetä? Eikös tuosta ole joku EU juttukin ollut tuosta laturistandardista, minkä vuoksi kaikki (paitsi Apple tietysti tekee kaiken toisin kuin muut) ovat sitä alkaneet käyttää?

    1. Siinä ei paljon EU-standardit paina kun myyntialueina on Egypti, Kiina, Intia ja Venäjä. Uskoisin, että noiden lisäksi lähtee ainakin Afrikassa kauppoihin. Ei myöskään noiden maiden väkilukuja vilkuillessa paljon paina mitä Pertti Perusjätkä on laturista mieltä.

    2. kaikilla on aivan varmasti yksi nokian oma 2.0 mm standardi laturi tallessa, micro usb tuli nokioihin vasta windows phonen myötä. Ei ole antiikkista. 🙂

 3. Eikö se Nokia nyt sitten muuta julkaissutkaan, vai vielkäkö tilaisuus on käynnissä? Jos ei tänään, niin mikä mahdollisesti olisi seuraava potentiaalinen julkistuspäivä?

 4. Toimittaja käyttää virheellisesti ”halpaa” ja ”edullista” toistensa synonyymeinä. Nokian uutuuspuhelin on ilman muuta halpa, mutta ”edullisuuden” katteeksi ei meillä ole vielä riittävästi tietoa esimerkiksi puhelimen käytettävyydestä ja kestävyydestä. Jos laatu osoittautuu heikoksi, saattaa puhelin olla vain hintansa arvoinen, tai ehkä ei sitäkään. Laadun osoittautuessa hyväksi puhelinta voisi ehkä kutsua erinomaisen edulliseksi.

 5. Onkohan siinä fikkari? Se on mun lumiassakin yksi parhaista sovelluksista. Tolla akulla varsinkin pitäis olla, vieno tarvitsee usein pimeässä.

Kommentointi on suljettu!