Nokia Lumia 520: entistäkin edullisempi Windows Phone 8 -puhelin

Matkapuhelinvalmistaja Nokia puskee aktiivisesti Windows Phone 8 -alustaa edullisempiin hintaluokkiin. Tänään esitellyn Lumia 520:n suositushinta ennen veroja on ainoastaan 139 euroa. Se tulee olemaan selvästi Lumia 620:aa edullisempi, jonka veroton hinta on noin 190 euroa.

Nokia Lumia 520:ssa on neljän tuuman 800 x 480 pikselin IPS-kosketusnäyttö, joka toimii myös hansikkaat kädessä. Sisällä hyrrää gigahertsin Snapdragon S4 -tuplaydinsuoritin, jonka tukena on 512 MB:tä RAM-käyttömuistia. Tallennustilaa puhelimessa on kahdeksan gigatavun verran ja sitä on mahdollista laajentaa microSD-muistikortilla.

Muiden tänään julkistettujen uutuuksien tavoin myös Lumia 520 on saatavilla useissa eri väreissä. Vaihtoehtoihin kuuluvat muun muassa musta, keltainen ja valkoinen. Kokoa luurilla on 119,9 x 64 x 9,9 millimetriä ja painoa 124 grammaa.

Kuvia Lumia 520:lla voi napsia viiden megapikselin kameralla, jonka aukkosuhde on F/2,4. Etukameraa puhelin ei tarjoa. Yhteyksien osalta laite sisältää HSDPA:n, A-GPS:n, GLONASS:in, WiFi:n ja Bluetooth 3.0:n. Akussa on virtaa 1430 milliampeerituntia ja se riittää Nokian laskelmien mukaan 360 tunnin valmiusaikaan 3G-verkossa.

Uutuuden toimitukset käynnistyvät vuoden 2013 ensimmäisellä neljänneksellä Hongkongissa sekä Vietnamissa. Toimitukset laajentuvat muun muassa Eurooppaan huhti-kesäkuun aikana.

1 kommentti

  1. Tässä on hieno design.

    Pureview ja salama + etukamera ja muut herkut niin ostan.

    Saatan taipua Lumia 820. 😉

Kommentointi on suljettu!