Nokia toi Windows Phonen karttapalvelut HERE-brändin alle

Laitejulkistuksien ohessa (Nokia 301, Nokia 105, Nokia Lumia 520 ja Nokia Lumia 720) Nokia kertoi tänään myös paikkatietopalveluihin liittyvistä uudistuksista. Marraskuussa lanseerattu HERE-brändi kattaa jatkossa myös Windows Phonen karttapalvelut, jonka myötä kaikki löytyvät nyt saman nimen alta. Palveluun pääsee käsiksi osoitteessa here.com sekä useilla eri sovelluksilla, joista keskeisimmät ovat HERE Maps, HERE Drive (alueellinen navigaatiolisenssi), HERE Drive+ (maailmanlaajuinen navigaatiolisenssi), HERE Transit ja HERE City Lens. Sovellukset löytyvät Windows Phone 8 -puhelimille alustan virallisesta ohjelmistokaupasta.

Nokia hehkuttaa uusien HERE-sovelluksien toimivan saumattomasti yhteen. Ne osaavat ohjata käyttäjän automaattisesti ohjelmasta toiseen esimerkiksi navigointia tai julkisen liikenteen tietoja varten. Näin käyttökokemus pysyy yhtenäisenä, vaikka tietoja on jaettu useisiin eri sovelluksiin.

Täysin uutena ominaisuutena Nokia esittelee HERE Maps -palveluun LiveSight-teknologian. Se mahdollistaa laajennettuun todellisuuteen perustuvat palvelut. Käytännössä sen avulla käyttäjä voi etsiä ajantasaista tietoa lähellä sijaitsevista paikoista puhelimen kameraa käyttäen.

Omien Lumia-puhelintensa lisäksi HERE Maps-, HERE Drive- ja HERE Transit -sovellukset tulevat saataville muiden valmistajien Windows Phone 8 -laitteille määrätyillä markkina-alueilla (Iso-Britannia, Ranska, Saksa, Italia, Espanja, Yhdysvallat, Kanada ja Meksiko).

Lähde: Nokia Ääni

6 kommenttia

  1. Tulevat myös muille valmistajille tarjolle. Ymmärtäähän tuon, koska Nokia uhkaa jäädä yksin kuin Symbianin kanssa.

  2. Kimmo, et kai oleta, että Nokia ilmaiseksi Here’n muille antaa?

    1. Tuskin antaa, mutta näiden piti olla se Nokia-brändin erottautumiskeino. Olisihan toki Nokia antanut nämä muille WP-valmistajille jo heti alussa jos nuo lisätulot olisivat se alunperin haluttu juttu. Luultavasti Microsoft on nyt painostanut Nokian antamaan nämä myös muille, koska aika käy vähiin Windows Phonen kannalta. Tämä vuosi korkeintaan on aikaa. Jos se kääntyy loppupuolelle ja Windows Phonen markkinaosuus on vain 3-4%, homma on lopullisesti ohi.

  3. No nyt ei ole sitten Nokia nimeä enää firman toimivimmassa ohjelmassa. Enää ei tarvitse kuin parista pääohjelmistosta vaihtaa nimi joksikin muuksi ja sen jälkeen luurin etulinssin Nokia nimen oikeuden voikin myydä eniten tarjoavalle…

  4. En oikein tykkää tuosta here brändistä. Nokia kartat nimestä olisi yrityksen brändille enemmän hyötyä, kun kyseessä on todella hyvät palvelut. Taitaa olla mikkiksellä näppinsä pelissä, nyt kun kartat tuodaan muillekin valmistajille.

Kommentointi on suljettu!