Nokialta älykäs peruspuhelin: Nokia 301

Peruspuhelinten mallisto laajentui Mobile World Congress 2013 -messuilla uudella Nokia 301 -mallilla. Kyseessä on värikäs uutuus, joka sisältää perinteisen numeronäppäimistön ja useita nykyaikaisista älypuhelimista tuttuja sovelluksia: Twitter, eBuddy ja WhatsApp. Uutuus nähdään kaupoissa mustana, valkoisena, syaanina, fuksiana ja keltaisena toisen vuosineljänneksen aikana. Laitteen suositushinta on 65 euroa.

Nokia 301:ssä on 2,4 tuuman näyttö, joka on tarkkuudeltaan 320 x 240 pikseliä. Laite on kooltaan 114 x 50 x 12,5 millimetriä ja se painaa 100,5 grammaa. Akun kapasiteetti on 1200 mAh:ta, joka riittää valmistajan mukaan 936 tunnin valmiusaikaan 3G-verkossa.

Suomalaisvalmistaja on panostanut uutuutensa kameraan. Nokia 301:ssä on 3,2 megapikselin kamera, jolla voidaan kuvata muun muassa panoraamakuvia. Lisäksi ohjelmisto helpottaa itsensä kuvaamista: puhelin kertoo käyttäjälle, kun kasvot ovat keskellä kuvaa parhaan mahdollisen tuloksen tuottamiseksi.

Laitteen keskeisiin ominaisuuksiin kuuluvat myös HSDPA, Bluetooth 2.1, microSD-muistikorttipaikka ja 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. Puhelin rakentuu Series 40 -ohjelmistoalustaan, joka sisältää pakkausteknologiaa hyödyntävän verkkoselaimen ja Mail for Exchange -tuen.

10 kommenttia

 1. Mielestäni hyvä tuoda halpoja puhelimiakin, koska kaikki eivät halua älypuhelinta ja mielestäni tämä on älyttömän tyylikäs.

  This is bisnes Nokia.

  1. Pikemminkin niin, että ”kaikilla ei ole varaa oikeaan älypuhelimeen”.

   1. On varaa onhan kytky ym.. kosketusnäyttöpuhelin kömpelö tekstiviestin kirjoittamiseen,kokemusta 1 nokian/ 1 samsungin. 301 todella kätevä,hyvät ominaisuudet..

 2. Nämä on taas Aasian malleja, ei myydä Suomessa eli miksi näitä uutisia julkistetaan suomessa.

  1. Lainaus Nokialta: Puhelimen toimitusten arvioidaan alkavan vuoden 2013 toisella neljänneksellä ja sen suunnitellaan tulevan saataville yli 120 maassa Afrikassa, Aasian ja Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Intiassa, Lähi-idässä ja Latinalaisessa Amerikassa.

  2. Voiko ihminen todella olla näin tyhmä, pitäisikö siis Suomessa jättää uutisoimatta kaikki ulkomailla tapahtuvat asiat?

 3. Suomesta ei saa dual SIM älypuhelinta isolla näytöllä, sillä hoituisi kaikki tien päällä tarvittava. On tyydyttävä nettitilaukseen (ei pääse näpelöimään ennen tilausta), eikä ole suomenkielistä valikkoa.
  Näin meillä nykyisessä tietotekniikan kehitysmaassa.

  1. On Android puhelimissa suomenkieliset valikot. Mulla Android 4.0.1 Netistä tilattu 5″ Näyttö 2 simm paikkaa!

 4. Saakohan kännyköitäkin tilattua osissa niin kuin tietokoneitakin. Voi valita netistä osat ja sitten se tulee valmiiksi kasattuna kotiin. Esim. 4,5″ FullHd näyttö, (joku prosessori) ja kameran tekniikka jne.

Kommentointi on suljettu!