Uusi Huawei Ascend P2 lupaa hurjia nopeuksia mobiiliyhteyksiin

Maailman johtavien matkapuhelinvalmistajien kastiin noussut Huawei on esitellyt Barcelonan Mobile World Congress 2013 -messuilla uuden Ascend P2 -puhelimen. Sen erikoisuuksiin lukeutuu markkinoiden nopeimpiin kuuluva mobiiliyhteys. Puhelin tukee LTE Cat4 -yhteyttä, jolla päästään Huawein mukaan jopa 150 Mbps:n latausnopeuksiin.

Uutukainen perustuu Android 4.1.2 -käyttöjärjestelmään ja kiinalaisvalmistajan Emotion UI -käyttöliittymään. Suorittimesta löytyy potkua neljän 1,5 gigahertsin ytimen verran ja RAM-käyttömuistia on yksi gigatavu. Sisäistä tallennustilaa puhelin tarjoaa 16 gigatavua. Akun kapasiteetti on 2420 mAh:ta.

Kosketusnäyttö on Ascend P2:ssa kooltaan 4,7 tuumaa ja tarkkuudeltaan 1280 x 720 pikseliä. Näyttö osaa kalibroida itsensä valaistuksen mukaan, joka takaa hyvät katseluominaisuudet kaikissa olosuhteissa. Mainittavan arvoista on myös se, että näyttö toimii hansikkaat kädessä.

Puhelin on vain 8,6 millimetriä paksu. Sen etupaneelissa on 1,2 megapikselin kamera ja takana 13 megapikselin kuvausväline.

Huawei Ascend P2 saapuu Euroopassa myyntiin toisen vuosineljänneksen aikana. Valmistaja ilmoittaa sen hinnaksi 399 euroa.

Lähteet: Engadget & Huawei

7 kommenttia

    1. Killeri-hinta, eikä muutenkaan pahat speksit! Ihan tyylikäs design vielä, ohutkin. Mun tuleva luuri!

  1. Tuossa muotoilussa on vähän SonyEriccson Xperia Ray henkeä. Siis ei yhtään huono esikuva muotoilussa. Tuotemerkki on tuonkin puhelimen ehkä huonoin puoli. Huawei ei euroopassa ole (vielä) mikään cool-brand, mutta aasiassa tilalle tietysti on toinen.

  2. Huhhuh, mikä hinta-laatusuhde. Tuosta tulee kova kännykkä markkinoille. 🙂

  3. Onko tuo kuori alumiinia vai muovia? Näyttää tuossa videossa metallilta mutta hinnan perusteella voisi olla muovia. Jos on alumiinia niin aika kova veto Huaweilta. Selkeästi näyttää näillä kiinalaisilla olevan pyrkimystä laajentaa valikoimaa kalliimpiin malleihin, joista saa paremman katteen.

  4. Malliesimerkki siitä, että jos puhelimien menekki perustuisi vain spekseihin, niin tämähän myisi kuin häkä. Näin ei taida kuitenkaan käydä. Huawein imago tarvitsee kyllä aikamoisen kasvojenkohotuksen jotta pääsee lyömään länsimaiden markkinoilla läpi haluamallaan tavalla. Itselle nimi tuo mieleen lähinnä huonot mokkulat. Eipä siinä, todennäköisesti ihan pätevä luuri ja vieläpä aika tyylikkään näköinenkin.

  5. Epäilen kyllä että hinta on lähempänä 500 kuin 400, kun lisätään Suomen verot ja kauppias lisät

Kommentointi on suljettu!