Samsungilta Android-pohjainen multimedialaite kotiin: HomeSync

Uuden Galaxy Note 8.0 -taulutietokoneen lisäksi Samsung on esitellyt Barcelonan mobiilimessuilla toisen Android Jelly Bean -laitteen. Kyseessä ei ole perinteinen mobiililaite, vaan henkilökohtaiseksi pilvipalveluksi ja kodin multimediakeskukseksi suunnattu HomeSync. Laite saapuu myyntiin huhtikuun lopussa ja sen suositushinta on 349 euroa.

Samsung HomeSyncin ajatuksena on koota eri mobiililaitteiden sisältö yhteen pisteeseen, jonka kautta materiaaliin päästään käsiksi missä ja milloin vain. HDMI-liitännän ansiosta keskus voidaan liittää televisioon ja nauttia Androidin peleistä ja sovelluksista sekä muun muassa älypuhelimen kuvista suoraan olohuoneesta.

Mobiililaitteen parittaminen mediakeskukseen onnistuu yksinkertaisimmillaan pelkällä kosketuksella HomeSynciin NFC-tuen ansiosta. Android-laitteen kuvat, videot, musiikki ja muut halutut tiedostot voidaan asettaa siirtymään automaattisesti suoraan HomeSynciin 3G- tai Wi-Fi-verkon kautta. Tallennustilaa asema tarjoaa teratavun verran, joka riittää useammallekin käyttäjälle. HomeSync tukee kaikkiaan kahdeksaa yhtäaikaista käyttäjää.

Monipuolinen Samsung HomeSync toimii myös IPTV-laitteena sekä digi-tv-tallentimena. Lisäksi laitteeseen voidaan kytkeä peräti neljä IP-valvontakameraa, jolloin keskus saadaan toimimaan kodin turvakamerajärjestelmänä.

Samsung HomeSyncin sisällä jyllää 1,7 gigahertsin Gaia-tuplaydinsuoritin ja RAM-muistia on gigatavun verran. Yhteysominaisuuksiin lukeutuvat Wi-Fi, LAN, Bluetooth v4.0, NFC, USB 3.0, micro-USB, HDMI-liitäntä HDCP-tuella ja S/PDIF-liitäntä.

4 kommenttia

  1. Aika pähee laite. Vähän ehkä kalliin puoleinen. Mut kyllä tolle käyttöö ois.

  2. Olipahan muuten kohtuu jaska esittelijä;).. Laite kyl on tosi mielenkiintoinen.

  3. Mitenköhän tuolla käytännössä onnistuu esim. .mkv tiedostojen katselu tekstityksien kanssa.. Telkkuunhan sen saa näppärästi HDMI:llä, mutta onkohan tuossa jonkinlainen oma käyttöliittymä vai miten tuo on toteutettu?

    1. Androidiin on kasapäin playereitä mitkä näyttää myös tekstit. En varmaksi muista, mutta eiköhän ne matroskatkin mene siinä sivussa.

Kommentointi on suljettu!