Tätä olen odottanut! Nokialta langatonta lataamista hyödyntävä autoteline älypuhelimelle

En eilen ehtinyt uutisoimaan kaiken hälinän keskellä Nokian uudesta lisävarusteesta, jonka yhtiö esitteli Barcelonassa. Kyseessä on idea, jollaista olen itse pyöritellyt päässäni jo useita kuukausia, joten on hienoa nähdä Nokian tuotteistavan sen.

Nokian uusi lisävaruste on Wireless Car Charger, mallimerkinnältään CR-200. Se on autoilijalle suunnattu teline, johon puhelimen voi asettaa esimerkiksi navigointia varten. Ei siis mitään ihmeellistä? Juju onkin siinä, että se tukee langatontan lataamista sekä NFC-teknologiaa.

Langattoman lataamisen ansiosta käyttäjän ei tarvitse asettaa liittimiä puhelimeen, joka tekee laitteen kiinnittämisestä ja poistamisesta sujuvampaa. NFC puolestaan mahdollistaa esimerkiksi navigointisovelluksen automaattisen käynnistymisen, kun puhelin kiinnitetään telineeseen. Näin laitteen asettaminen telakkaan on turvallisempaa esimerkiksi ajon aikana.

Teline saapuu kauppoihin toukokuussa noin 70 euron hintaan.

14 kommenttia

 1. Noni. Nyt näen jotain hyötyä (nykyisestä) langattomasta latauksesta.

 2. Näitä lisää! Vielä kun saadaan langaton lataaminen yleistymään muillekin valmistajille, niin luulisi että jossain vaiheessa alkaa näkymään lataus-tasoja myös esim. kahviloiden pöydissä. Vielä kun lyövät samaan tasoon NFC:n ja mahdollistavat maksamisen suoraan kännykällä niin avot. Se on tulevaisuutta se.

  1. Luultavasti ns. imukuppi. Samanlainen kuin esim. Nokia 5230 mukana tulleessa autotelineessa, todella hyvä imukuppi systeemi!

 3. Loistavaa! Lisää tällaisia sovellutuksia.

  1. Yleismallisessa tuo langaton onkin järkevä.

   1. Oliko tää sarkasmia? Eiköhän tuo langaton lataus yleisty muihinki puhelimiin.. Täytyy vielä kommentoida tuota sun edellistä kommenttia. En ole tavannut vielä ketään joka pitäisi langatonta latausta jotenkin turhana. Siis semmoisista ihmisistä joilla on sellainen puhelin joka tulee sitä. ite en enää käytä ollenkaan perinteistä laturia
    ..

    1. Tä? Yleistelineessä tuo langaton on järkevä koska siihen voi laittaa eri kokoisia ja mallisia luureja, kunhan tietysti latauskohta on ok. Hommaan oitis semmoisen mihin käy S3 ja Note2.
     Kotona en ole osannut kaivata moista ominaisuutta, koska A. langaton on hitaampi, B. puhelinta ei juurikaa voi käyttää kun se on langattomassa laturissa.

 4. Nokia tuo koko ajan uutta ja tarpeellista puhelinmaailmaan.. Pikkuhiljaa pitää ihmetellä ihmisiä, joiden mielestä Nokia on surkea… Loistavia tuotteita kertakaikkiaan 🙂

  1. sama 😀 naurattaa ihan ne jotka väittävät iphone 5 maailman parhaaksi älypuhelimeksi 😀 😀 😀

 5. Petri, ota huomioon että ne jotka kommentoivat Nokian tekemisiä ovat ns. Android-jonneja. Kaikki on aina huonosti vaikka mitä tekisi.
  Hieno tuote kerrassaan, menee hankintaan.

 6. Yleistelineenä tuo varmaan ajaa asiansa jos samassa autossa pyörii monta laitetta, jotka tukevat langatonta latausta. Tällä haavaa valikoima on kuitenkin aika suppea. Erillisenä NFC-”tuki” maksaa netistä ostettuna tarrana ehkä euron tai pari, johon voi sitten itse kertoa mitä temppuja puhelimen olisi syytä tehdä kun osuu kohdille.

  Samsungilla on S2:lle telakka, johon puhelin laitetaan ja painetaan pohjasta laturi kiinni. Toimiva toteutus sekin. Galaxy Nexus taasen käyttää telakassaan POGO-pinnejä (joille ei ole edes muiden Nexus-laitteiden myötä vieläkään juuri näkynyt käyttöä) ja tämäkin on aivan validi ratkaisu, bonuksena siirtyy vielä äänetkin autolle 3.5mm-liitännällä samaisten pinnien kautta.

  Henkilökohtaisesti en ymmärrä langattoman latauksen suitsutusta mutta ehkä mieli muuttuu seuraavan(?) puhelimen myötä. Hammasharjoissahan tuo on ollut käytössä ~aina, joten mitään kovin uutta ja ihmeellistä tuosta en löydä. Miinuksena vielä sekin, ettei puhelinta voi juurikaan käyttää latauksen aikana kuten yllä joku totesikin.

  Väärin ei kannata tätä ymmärtää, langattomuus on mahtava asia: näppäimistö ja hiiri ovat olleet täällä jo reilun vuosikymmenen sellaisia.

 7. Loistava uutuus, mutta jää ehkä useimmilta ostamatta hinnan vuoksi.
  -20€ voisi tuoda PALJON enemmän ostajia. Hyvä noksu

Kommentointi on suljettu!