Asus virittää PadFone-konseptinsa tappiin – julkaisi PadFone Infinityn

Lokakuussa esitelty PadFone 2 ei kauaa ehtinyt vanhenemaa, sillä Asus on julkaissut Barcelonan mobiilimessuilla uuden ja tehokkaamman PadFone Infinity -laitteen. Se on kolmas PadFone-konseptin mukainen kokonaisuus, jossa puhelin toimii tablet-telakan sydämenä. Näin tiedostoja ei tarvitse erikseen synkronoida laitteesta toiseen, vaan samat sovellukset, kuvat, videot ja muu materiaali ovat aina käsillä, olipa käytössä älypuhelin tai tabletti.

Kyseessä on yllättävän mittava päivitys, vaikka se tuleekin näin nopealla aikataululla. Puhelimen näyttökoko on kasvanut 4,7 tuumasta viiteen tumaan ja tarkkuus kohonnut 720p:stä täyteen teräväpiirtotasoon. Samalla Snapdragon S4 APQ8064 -piirisarja on vaihtunut uudempaan Snapdragon 600 -siruun, jonka neliydinsuoritin hyrrää 1,7 gigahertsin kellotaajuudella.

Tablet-yksikön näytössä on myös tapahtunut miellyttäviä muutoksia. Koko on edelleen 10,1 tuumaa, mutta tarkkuus on noussut edeltäjän 1280 x 800 pikselistä 1920 x 1200 pikseliin. Kirkkauden osalta on toisaalta jouduttu hieman ottamaan takapakkia, sillä edeltäjän 500 nitsin valovoimasta on tipahdettu 400 nitsiin.

Kokonaisuuteen keskeisenä kuuluvat myös Android 4.1 -käyttöjärjestelmä, kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia, LTE-yhteydet, WiFi, Bluetooth 4.0, NFC, GPS ja GLONASS. Takana komeilee 13 megapikselin kamera F/2,0-aukkosuhteella sekä LED-salamalla. Edessä on puolestaan kahden megapikselin kamera. Tallennustilaa on tarjolla mukavat 64 gigatavua. Puhelimen akku on kapasiteetiltaan 2400 mAh:ta ja tablet-yksikön 5000 mAh:ta.

Puhelin on kooltaan 143,5 x 72,8 x 8,9 millimetriä ja se painaa 141 grammaa. Taulutietokoneen mitat ova 264,6 x 181,6 x 10,6 millimetriä ja paino 530 grammaa.

Paketti saapuu Euroopassa myyntiin huhtikuussa. Se kustantaa puhelimen ja tablet-yksikön kanssa noin 1000 euroa.

Lähteet: Engadget & Asus

2 kommenttia

  1. Laite on kyllä todella tyylikäs ja ominaisuudet ovat huippuluokkaa!
    Toivoisin että Nokia tekisi samalla periaatteella WP8-puhelin tabletin ja mielellään sellaisen johon saisi myös näppäimistötelakan lisäakulla! Puhelimessa saisi olla huippukamera, langaton lataus ym. Siis todellinen lippulaivamalli, ostaisin heti!!

    1. Siis tietty jos se olisi teknisesti edes mahdollista vielä, WP8/Windows Rt/pro ei taida olla samalla lailla yhteensopivia kun androidin nykyiset 4.0-> mallit.
      Ehkä Windows Blue toisi yhteensopivuuden, ainakin unelmoida voi…

Kommentointi on suljettu!