Jollan Sailfish-puhelin tähyää Suomen joulumarkkinoille

Nouseva kotimainen mobiiliyhtiö, Jolla, aikoo tuoda ensimmäisen puhelimensa markkinoille kuluvan vuoden jälkimmäisellä puoliskolla, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Marc Dillon. Jollan tähtäimessä ovat Suomen joulumarkkinat sekä Kiinan uusivuosi. Molemmissa maissa yhtiöllä on kumppanit jakelua varten. Suomessa se on solminut sopimuksen DNA:n kanssa ja Kiinassa D. Phone tulee myymään Jollan laitteita.

Tämän ollessa ensimmäinen tuotteemme haluamme antaa sille kaikkemme, jotta voimme varmistaa sen olevan mahdollisimman hyvä saapuessaan kauppoihin”, kommentoi Dillon Coputerworldille.

Dillonin sanojen mukaan tulossa on lippulaivatason tuote, jonka hinta ei kuitenkaan tule kolkuttelemaan aivan kalleinta yläpäätä. Tämä kuvastaa ajatusta siitä, että yhtiö haluaa luoda puhelimen, joka ei ole vain tekniikalla paukuttelua. Jolla toivoo vakuuttavansa asiakkaat siitä, että älypuhelimet ovat paljon muutakin kuin pelkästään suoritinytimiä ja toinen toistaan suurempia näyttöjä.

Lopulliset ominaisuudet julkaistaan laitteen esittelyn yhteydessä. Tässä on kuitenkin se juttu. Kun kilpailusta tehdään rautavetoista, sillä ei todellisuudessa ole mitään tekemistä sen kanssa, miltä laite tuntuu kädessä ja millainen se on käyttää”, sanoi Dillon.

Mobile World Congress 2013 -messuilla Jolla keskittyi Sailfish-alustansa kehitystyökalujen demoamiseen. Ensimmäisen laitteensa valmistaja aikoo tuoreimman arvionsa mukaan esitellä maailmalle maalis-huhtikuussa.

Lähteet: Taloussanomat & Computerworld

4 kommenttia

  1. Firefox ja Tizen ovat vielä tulossa 2013!. 😉

  2. Näin se ”kesäksi 2013” muuttui jouluksi 2013. Mutta kuka noita menneitä lupauksia muistelee…

  3. Hyvältä kuvassa näyttää!

    On panostettu ikoneihin! Pelit kuntoon niin varmasti myy.

  4. Jollan kehitys kuulostaa samalta kuin Meegon kehitys Nokian aikana. ”Kohta tulee… eiku kohta…. ihan kohta….”

Kommentointi on suljettu!