ZTE Grand Memo: 5,7 tuuman näyttö ja uusi Snapdragon 800 -piirisarja

Kiinalainen ZTE tuo Aasian ja Euroopan markkinoille myöhemmin kuluvan vuoden aikana tabletin ja älypuhelimen ominaisuuksia yhdistelevän Grand Memon. Yhtiö esitteli laitteen Mobile World Congress 2013 -messuilla.

Luvassa on erikoinen yhdistelmä ominaisuuksia, sillä näyttöä lukuun ottamatta sen tekniikka on lippulaivatasoa. Grand Memo on ensimmäinen markkinoille julkistettu puhelin uudella Snapdragon 800 -piirisarjalla. Sen neliydinsuoritin tikittää 1,5 gigahertsin kellotaajuudella. Nykystandardien mukaisesti RAM-käyttömuistia on saatavilla kaksi gigatavua.

Puhelimen suuri kosketusnäyttö on kooltaan 5,7 tuumaa. Se ei kuitenkaan kykene full hd -tarkkuuteen, vaan käyttäjä joutuu tyytymään vaatimattomampaan 1280 x 720 pikseliin. Tallennustilaa laitteella on tarjottavanaan 16 gigatavun verran.

Valmistaja on varustanut Grand Memon 3200 milliampeeritunnin akulla ja kehuu sitä sanoilla ”super-long standby battery”. Tarkempia lukuja ZTE ei kuitenkaan uutukaisensa toiminta-ajoista vielä paljastanut.

Grand Memo perustuu Android 4.1 -käyttöjärjestelmään ja Mifavour UI -käyttöliittymään. Sen muita ominaisuuksia ovat muun muassa 13 megapikselin kamera, WiFi, Bluetooth 4.0 ja LTE.

Lähteet: Android and Me, Phandroid & The Verge

15 kommenttia

 1. Ihan riittävä näytöntarkkuus. Saatu kustannuksia alennettua ja suurimmalle osalle käyttäjäkunnasta riittää hyvin tuo 258ppi

 2. Tais olla snapdragon 600 kuitenkin loppujen lopuksi..

  1. Tästä näkyy olevan muutamaa tietoa liikkeellä. ZTE:n tiedotteessa puhutaan joka tapauksessa 800:sta. No, tehokas piirsarja sisällä joka tapauksessa. 🙂

   1. Mitä eroa muuten on 600- ja 800-piirisarjalla?

   2. Onkin aika hyvä keino tiedottaa valheellisesti kun sitten ne väärät tiedot jäävät elämään näillä nettisivuilla. Kuluttaja luulee ostavansa jotakin aivan muuta.. huijausta sanon minä

 3. ZTE ei tiedä edes omia specsejään. Laitteessa tosiaan Snapdragon 600 ei 800. Kiinalaiseen voi aina luottaa… Lopullisessa myyntipakkauksessakin on varmaan vain runko mukana ilman rautaa.

  1. Eiköhän se ole kuitenkin Snapdragon 600, kun piirivalmistaja näin on itsekin vahvistanut.

 4. Snapdragon 600, joka toimii 1.7 gigahertzin taajuudella

  1. Tarkemmalla tarkastelulla prosessori taitaakin olla Snapdragon S4 Pro. Nyt meni ZTE:llä puurot ja vellit sekaisin. Kaiken lisäksi lehdistö tiedotteessa kerrottiin laitteessa olevan 2GB RAMia mutta todellisuudessa sitä on ”vain” 1GB:n verran.

 5. On kyllä ZTE kämmännyt näiden speksien kanssa ihan totaalisesti. Saa nähdä, mitä sisältä lopulta löytyy…

  1. Totta! Luultavasti loppupeleissä Snapdragon S4 1,5Ghz tuplaydinsuoritin ja 512Mt RAM-muistia.

 6. Luultavasti normaali kuluttaja ei edes huomaisi mikä prossu siellä sisällä olisi.

Kommentointi on suljettu!