Asus FonePad: edullinen tabletti puhelinominaisuuksilla

Taiwanilainen Asus on esitellyt Mobile World Congress -messuilla uuden taulutietokoneen, joka on valmistajan omien sanojensa mukaan edullisen älypuhelimen ja tabletin liitto. Laite perustuu seitsemän tuuman kosketusnäyttöön ja sisältää 3G-yhteydet, joita voidaan datan lisäksi käyttää myös perinteisten puheluiden soittamiseen. FonePad saapuu ensimmäisille markkinoille huhti-kesäkuussa noin 219 euron hintaan.

Kosketusnäyttö on FonePadissä toteutettu IPS-tekniikalla. Sen tarkkuus on 1280 x 800 pikseliä, eli saman verran kuin esimerkiksi Nexus 7:ssä. Takana on kolmen megapikselin kamera ja edessä 1,2 megapikselin kamera.

Mielenkiintoinen yksityiskohta uutuuden teknisissä ominaisuuksissa on Intel Atom Z2420 -suoritin, johon FonePad perustuu. Se on kellotettu 1,2 gigahertsiin. Suorittimen tukena ovat gigatavun verran RAM-käyttömuistia sekä PowerVR SGX540 -grafiikkapiiri.

Asus FonePad sisältää 16 gigatavua tallennustilaa ja microSD-muistikorttipaikan. Se rakentuu Android 4.1 Jelly Bean -käyttöjärjestelmän ympärille ja tarjoaa 4270 milliampeeritunnin akun.

Tabletin takakuori on metallia ja laite on paksuudeltaan 10,4 millimetriä. Se painaa 340 grammaa. Asus tulee tarjoamaan FonePadin sekä harmaana että kultaisena.

Lähde: Engadget

4 kommenttia

  1. Hmmm. 3G malliksi on erikoisen halpa hinta. Paljonkohan Suomilisää?

    1. Onneksi ei ole pakko ostaa Suomesta. Tuo on käytännössä puhelin isolla näytöllä ja 3g puhelimia saa tuolla hinnalla pilvin pimein. Valmistajat ovat jotenkin onnistuneet totuttamaan kuluttajat maksaman sikahintaa 3g yhteydestä jonka lisääminen ei kuitenkaan heille maksa kuin muutaman hassun euron.

      1. Uskoisin kuitenkin Asuksen peittoavan kiinalaisen perushikipajan värkkäämän Note kloonin. Olen sellaistakin kokeillut. Huhhuh aikamoista shaibaa. Tuo on spekseiltään lähellä Asuksen nexus7:aa mutta 3Gllä. Ja tietysti myös Tegra3 vs Atom

  2. Ei olenkaan yhtään hölmön näköistä puhua kaupungilla puhelimessa tuollaisella möllillä.

Kommentointi on suljettu!