Alumiininen Nokia Catwalk markkinoille kesällä?

Monet pettyivät Nokian Mobile World Congress -tarjontaa. Vaikka sekä Lumia 520 että Lumia 720 ovat molemmat hienoja laitteita, lopulta kuitenkin lippulaivamallit ovat niitä, jotka muistetaan. Huhut vihjailivat Nokian julkaisevan uusia lippulaivoja, mutta näin ei käynyt.

Verkkojulkaisu, The Verge, osaa kertoa, että vaikka MWC:ssä ei huippumalleja nähtykään on Nokian suunnitelmissa julkaista niitä lähitulevaisuudessa useampia kappaleita. Luvassa on eri operaattoreille räätälöityjä versioita. Verizon saa Laserin ja T-Mobile Catwalkin. The Vergen mukaan Catwalk tulee debytoimaan T-Mobilella kesän aikana.

Catwalk ja Laser ovat sisarmalleja, jotka edustavat Nokian uutta muotokieltä. Niissä yhtiö on huhun mukaan vaihtanut polykarbonaatin alumiiniin. Ominaisuuksiltaan niiden pitäisi vastata pitkälti nykyistä Lumia 920 -lippulaivaa.

Operaattori, AT&T, tulisi puolestaan saamaan yksinoikeuden Nokia EOS -koodinimelliseen laitteeseen. Kyseessä on 41 megapikselin PureView-kameralla varustettu Windows Phone -laite. Se on perillinen Nokia 808 PureView:lle.

Nokian suunnitelmat Yhdysvaltojen osalta kuulostavat varsin lupaavilta. Loppuvuoteen mennessä yhtiöltä pitäisi löytyä lippulaivatasoinen puhelin usealta eri operaattorilta. Tämä kuulostaa hyvältä ja mahdollistaa markkinaosuuden ja tunnettavuuden rakentamisen nykyistä tehokkaammin rapakon takana.

Lähde: The Verge

15 kommenttia

 1. Mielestäni oli hyvä ettei lippulaivaa tullut.

  Kaikki halukkaat ei vielä saaneet omaa Lumia 920:kaan.

  Nokia varmaan halusi ettei pienemmät julkistukset jää lippulaivan jalkoihin vaan ne tulisi pian myyntiin.

  Mielestäni hyvä näin.

  Tabletti ja lippulaiva myöhemmin. 🙂

 2. Mielestäni oli hyvä ettei lippulaivaa tullut.

  Kaikki halukkaat ei vielä saaneet omaa Lumia 920:kaan.

  Nokia varmaan halusi ettei pienemmät julkistukset jää lippulaivan jalkoihin vaan ne tulisi pian myyntiin.
  Mielestäni hyvä näin.
  Tabletti ja lippulaiva myöhemmin. 🙂

 3. Rafe Blanford sanoi AAWP podcastissa että hän ei odota suuria julkistuksia juuri keneltäkään MWC:ssä, koska alalle on tullut tavaksi pitää oma pressikokous merkittävimmistä julkaisuista. Toisaalta ajattelen myös, että Lumia 720 ja 520 ovat omillaan niin tärkeitä ja hyviä laitteita ettei niiden kanssa kannattanut julkaista lippulaivamallia.

  Muistelen S^3 julkistuksia, jolloin esiteltiin N8, E7, C7, sekä C6-01. Aika vähälle huomiolle jäivät C-sarjalaiset, vaikka käypiä pelejä olivat molemmat. En voi kuin ajatella, että lippulaivojen julkistus vei niiden näkyvyyttä.

 4. Olisi hyvä saada myös isommalla näytöllä oleva Full HD luurikin, niin ei jäisi raudaltaan taas niin pahasti jälkeen.

  1. Mitä teet alle viiden tuuman ruuduissa Full HD:llä?
   Onhan se hienon kuuluinen ja paperi hieno juttu, mutta ei sillä käytössä mitään tee. Nyt jo Lumia 920:sen pikselitiheys paljon enemmän kuin mitä ihminen voi nähdä.

   Aivan turhaa akun ja prosessoritehojen hukkaamista laittaa yhteenkään kännykkään Full HD:ta. Tabletteihin ehkä, jos koko on jotain 8+ tuumaa. Tuskin tosin niissäkään HD:ta Full HD:sta erottaisi…

   1. No pitäis saada se lähemmäs 5″ näyttö siihen nokiaankin, ja kyllä sieltä ero näkyy kun vertailet 720p ja 1080p näyttöjä, en minä mitään pikseleitä sieltä kyttäile, vaan sitä kuvaa minkä se muodostaa. Ja sitäpaitsi jos vihollinen myy luuria samaan hintaa, mutta puolet paremmilla spekseillä, niin….

 5. Nokia teki kyllä järkevästi, kun ei julkaissut lippulaivaa noiden rinnalla. Muuten 520 ja 720 olisivat jääneet huomiotta ja taka-alalle.

  Nyt voitiin keskittyä noiden luurien ideaan, eli lippulaivojen ominaisuuksien tuomista alempaan hintaluokkaan. Kellään muulla valmistajalla ei ole tarjota yhtä laadukasta pakettia tuohon hintaan.

  Hyvä Nokia! 🙂

  1. Niinpä. Kunpa ne vielä kävisivät kaupaksi, myös muualla kun Suomessa….

 6. Yleinen mieliala on kääntymässä Nokian kaikenkattavasta haukkumisesta ja virheiden etsinnästä suitsutukseen. Hyviä syitä onkin tähän! Strategia ja sen johdonmukainen toteutus alkavat tuottaa tulosta. Meillä on liian suuri kulttuurinen alitajuinen pelko siitä, että muut ovat meitä parempia – näinhän ei ole mikä tullaan näkemään Nokian uutena nousuna! Tuhkanripottelun ja turhan vinkunan voisi pikku hiljaa lopettaa.

  1. Yhdyn juhlaliputukseen vasta kun näen jotain merkkejä tuloksesta. Tällä hetkellä jokainen vähänkään älypuhelinmarkkinoita tunteva taso ei ennusta Windows Phonelle tämän vuoden lopussa kuin 2-4% markkinaosuutta. Siitä Nokialle ehkä 70%. Jos on tultu siihen että ollaan tähän tyytyväisiä niin aika alas on vajottu.

 7. nokia vois luopua koko USA:ta kuten teki japanissa jos muualla vetaa niin ei kannata vakisin olla paikalla on kalliita prosentteja meinaan!!!!!

 8. Minä haluan vähintään sen 4k näytön,että näkyy ne ihanat ikonit kunnolla.

  1. Luulen, että tarvitaan se Sharpin näyttö jossa resoluutio oli 4320 x 7640

 9. OHO OHO TAAS NÄITÄ JUTTUJA! TOI PARONIKIN VOIS KIRJOITELLA VAIKKA RAAMATTUA UUSIKS,YHTÄ SATUJA HYYPIÖN JUTUT!

 10. EI SE JENKKILÄ OLE KUITENKAAN KOKO MAAILMA KYLLÄ NÄITÄ PUHELIMIA NOKIAN PITÄIS TUODA MUUALLEKIN!RÄÄTÄLÖIDÄÄN JENKKI -OPERAATTOREILLE MUTTA KAUPPAA KÄYDÄÄN EUROOPASSAKIN.

Kommentointi on suljettu!