Samsung Wallet tuo liput ja kupongit puhelimeen

Mobile World Congress -tapahtumassa järjestämässään tilaisuudessa on korealainen Samsung demonnut tulevaa palveluaan, jonka tarkoituksena on koota erilaiset liput, kupongit ja etukortit älypuhelimeen. Palvelu kantaa nimeä Samsung Wallet ja muistuttaa visuaaliselta ilmeeltään sekä ominaisuuksiltaan hyvin paljon Applen Passbookia, joka esiteltiin iPhone 5:n yhteydessä.

Samsung Wallet toimii yksinkertaisella periaatteella. Käyttäjä lataa sovellukseen käyttämiään lippuja, jotka osaavat tarjota itseään käytettäväksi automaattisesti esimerkiksi sijainnin tai kellonajan perusteella. Palvelu ei tue NFC:tä, koska Samsungin mukaan kauppiaat vierastavat sitä kalliiden päätelaitteiden vuoksi. Niinpä tietojen lataaminen esimerkiksi lentokentällä tapahtuu puhelimen ruudulta skannaamalla

Korealaisvalmistajan palvelu on tällä hetkellä avoinna vain kehittäjille, jotka voivat aloittaa siihen pohjautuvien ratkaisujen rakentamisen. Samsung kertoo solmineensa sopimuksen jo muun muassa seuraavien tahojen kanssa palvelun tukemiseksi: Walgreens, Belly, Major League Baseball Advanced Media, Expedia, Booking.com, Hotels.com ja Lufthansa. Sovelluksen pitäisi saapua lähitulevaisuudessa ladattavaksi ohjelmistokauppaan.

Samsung Wallet on hyvin todennäköisesti yksi tulevan Galaxy S IV -lippulaivan mukana toimitettavista ominaisuuksista. Samsung esittelee seuraavan lippulaivansa 14. maaliskuuta.

Lähde: The Verge

3 kommenttia

 1. Eikö nyt vaan joku Nokia voisi tehdä YHDEN selkeän jossa toimisi kaikki kortit ja pankkikortit ja etukortit samassa.

  Ja se tulisi sitten wp, android, ios…

  Kaikilla erijutut…

  1. Elisakin toi jonkun maksusysteemin justiin, pitää liimata joku tarra puhelimeen 😉
   lisäksi menee maksuja siitä sun tästä. Eikö luottokorttiyhtiöt vaan vois ny järkätä jonkun NFC maksusysteemin siiten kortin yhteyteen ja thäts it.

 2. Kännykkämaksamisesta on kohkattu jo monta vuotta. Se ei tule yleistymään hyvin pitkään aikaan koska pankit eivät tule istumaan samaan pöytään ja jakamaan kakkua tasaisesti. Toinen syy tietoturva, toistaiseksi ei ole nfc-maksutapaa, jota ei olisi murrettu (esim. google wallet murrettiin viime vuoden lopulla).

Kommentointi on suljettu!