Videolla: P2i haluaa tehdä älypuhelimista vedenkestäviä nanopeitteellä

Vettähylkivät älypuhelimet ovat hyvin todennäköisesti tulevaisuudessa arkipäivää. Yhtiöt kehittelevät kilpaa teknologioita, joilla esineistä saadaan vedenkestäviä ilman näkyviä muutoksia. Yksi hyvä esimerkki on alkuvuodesta uutisoitu Liquipel, jonka tuote on jo kuluttajien saatavilla ainakin Yhdysvalloissa.

Samankaltaista tekniikkaa kehittää myös P2i, joka oli kertomassa innovaatiostaan Mobile World Congress 2013 -messuilla. Yhtiön toteuttama nanopeite tekee muun muassa älypuhelimesta vettähylkivän jättämättä siihen ihmissilmän havaittavissa olevia jälkiä. Se ei kuitenkaan tuki esimerkiksi paperin huokosia, kuten alla olevalla videolla nähdään. Näin peitteen ei pitäisi vaikuttaa millään tavalla elektronisten laitteiden toimintaan.

Kilpailijastaan poiketen P2i keskittyy työskentelemään suoraan laitevalmistajien kanssa. Tavoitteena on tuoda tekniikka suoraan puhelimiin valmistajien avustuksella. Yhtiön kumppaneihin kuuluvat muun muassa Motorola, useita yhtiöitä Kiinassa sekä Eurooppalainen valmistaja, jonka nimeä ei vielä ollut lupa paljastaa.

Lähde: Phone Arena

6 kommenttia

  1. Eli se yks eurooppalainen on Nokia ei Euroopassa oo varmasta kovin montaa puhelin valmistajaa…. paitsi jos se on se suomalainen ”Adaiai” vai mikä se nyt olikaan. Mut jos Nokia tuo veden kestävän puhelimen ja 41 megapixelin kameralla siitä tulos hitti.

    1. tuolloin ostaisin kyllä itsekkin sen puhelimen

  2. Onhan muitakin eurooppalaisia kännykkävalmistajia kuin vain Nokia. Muuan muuassa ranskalainen Alcatel, saksalainen Siemens, ruotsalainen Doro jne.

    1. Mistä ketään ei oo koskaan kuullu.

  3. Tämä nanotason suojaus on varmasti niitä hommia, jotka tulevat olemaan myyntivaltteja tulevaisuudessa kunhan se ei nosta kännykän hintaa älyttömästi.

  4. Ihan vaan tiedoksi, Siemens ei ole valmistanut matkapuhelimia kahdeksaan vuoteen. Siemens myi matkapuhelimia valmistavan osastonsa BenQ:lle 2005. BenQ mobile teki konkurssin vain vuosi kaupan jälkeen.

Kommentointi on suljettu!