Apple iPhone 5 suomalaisten suosiossa helmikuussa

Tutut nimet jatkoivat operaattoreiden myyntilistojen kärjessä helmikuussa. Parhaiten paikallisten teleyhtiöiden myymälöissä menestyi iPhone 5, joka pokkasi ykköspaikan sekä Elisalla että DNA:lla. Soneralla sen oli tyytyminen hopeaan, kun Nokian ensimmäinen Windows Phone -puhelin, Lumia 800, kiilasi paalulle.

”Suomessa huippuluokan älypuhelinten menestymistä edistää käytön edullisuus. Käytettävien datamäärien koko ajan lisääntyessä tärkeänä edullisuuteen vaikuttavana tekijänä on kiinteähintainen, rajoittamattoman datakäytön mahdollistava liittymä. Käyttökustannusten pysyessä alhaisina ja hallittuina tämän hinnoittelumallin ansiosta kuluttajat voivat hankkia mieleisensä puhelimen”, kertoi liittymäliiketoiminnasta vastaava johtaja Henri Korpi Elisan Henkilöasiakkaat-yksiköstä.

Nokian lippulaiva, Lumia 920, ei yltänyt tälläkään kertaa aivan parhaimmille sijoille. Soneran mukaan sijoitukseen vaikutti edelleen heikko saatavuus, joka on ollut laitteen ongelma Suomessa sen saapumisesta kauppoihin.

Myydyimpien puhelinten listalla ei tapahtunut kovin suuria muutoksia. Saatavuus vaikutti edelleen Nokian Lumia 920:n menekkiin, ja Samsung Galaxy SIII:n sijoitus nousisi listan puoleenväliin jos perusmallin lisäksi erillisinä seurattavat 4G- ja Mini-mallit huomioitaisiin kokonaisluvussa”, Soneran myyntijohtaja Petri Lahtinen arvioi.

DNA:n myydyimmät puhelimet helmikuussa 2013:

 1. Apple iPhone 5
 2. Samsung Galaxy S III
 3. Nokia C2-01 (peruspuhelin)
 4. Samsung Galaxy S III Mini
 5. Samsung Galaxy Y
 6. Nokia Lumia 820
 7. Nokia Lumia 920
 8. Nokia 113 (peruspuhelin)
 9. Samsung Galaxy Xcover
 10. Apple iPhone 4S

Elisan myydyimmät puhelimet henkilöasiakkaille helmikuussa 2013:

 1. Apple iPhone 5
 2. Nokia Lumia 820
 3. Samsung Galaxy S III
 4. Samsung Galaxy S III MINI
 5. Nokia Asha 311
 6. Nokia Lumia 900
 7. Nokia Lumia 800
 8. Nokia Lumia 920
 9. ZTE Blade III
 10. Samsung Galaxy Gio
 11. Nokia C2-01
 12. Apple iPhone 4S
 13. Nokia Lumia 610
 14. Samsung Galaxy Xcover
 15. Nokia Asha 300

Sonera Tukun myydyimmät puhelimet helmikuussa 2013:

 1. Nokia Lumia 800
 2. Apple iPhone 5
 3. Nokia Lumia 820
 4. Nokia C2-01
 5. Nokia Lumia 920
 6. Apple iPhone 4S
 7. Samsung Galaxy Gio
 8. Samsung Galaxy Xcover
 9. Nokia Lumia 900
 10. Samsung Galaxy S III

Elisan myydyimmät puhelimet yritysasiakkaille helmikuussa 2013:

 1. Nokia Lumia 920
 2. Nokia Lumia 820
 3. Nokia Lumia 800
 4. Nokia C2-01
 5. Apple iPhone 5
 6. Apple iPhone 4S
 7. Nokia Lumia 900
 8. Nokia 300
 9. Samsung Galaxy S III
 10. Nokia Lumia 610
 11. Samsung Galaxy Xcover
 12. Samsung Xcover 271
 13. Huawei F610
 14. Samsung Galaxy S III Mini
 15. Nokia 500

8 kommenttia

 1. ”Samsung Galaxy SIII:n sijoitus nousisi listan puoleenväliin jos perusmallin lisäksi erillisinä seurattavat 4G- ja Mini-mallit huomioitaisiin kokonaisluvussa”, Soneran myyntijohtaja Petri Lahtinen arvioi.”

  Galaxy SIII mini on täysin eri puhelin kuin SGS3. Tällä perusteella esim kaikki Lumiat voitaisiin niputtaa samaan.

 2. Lumia 800 se vaan porskuttaa. Aivan loistava luuri kyseessä ja hinta-laatusuhde kohdillaan. 🙂

 3. Jokaisella myydyimmät-listalla noin puolet puhelinmerkeistä on Nokialaisia. Elisan yritysasiakkaat-listalla 4 ensimmäistä sijaa menee Nokialle. Toimittajalla taitaa olla iPhone 5 taskussa.

  1. Toki jutun olisi voinut otsikoida valmistajaa painottaen. Halusin kuitenkin nostaa esille suosituimman yksittäisen puhelinmallin, kuten näissä myyntitilastoja käsittelevissä artikkeleissamme on ollut yleensä tapana. 🙂

 4. Suomalaiset ostavat innokkaasti vielä näköjään vanhaa Lumia 800. Iso kysymys kuuluukin että kiinnostaako Microsoftia enää ulostaa minkäänlaisia päivityksiä tähän 7.8 käyttikseen.

 5. Tosi jännä miten kaikki on muuttunut 😀 Ennen kenelläkään ei olisi tullut mieleenkään ostaa muuta puhelinta kuin Nokia. Varsinkin Samsung oli asetettu pannaan, ja nykyään se on maailman suurin puhelinvalmistaja 😀 Ennen iPhonet oli vain rikkaiden puhelimia koska kenelläkään ei ollut varaa niihin, ja nyt nekin on joka toisen kädessä. Evoluutio osaa yllättää.

Kommentointi on suljettu!