Nokia myynyt kaksi miljoonaa Lumiaa Kiinassa kolmessa kuukaudessa?

Nokia on juhlistanut Lumia-tuoteperhettään Kiinassa pienimuotoisessa tapahtumassa asiaan kuuluvine herkkuineen. Juhlinnan tarkkaa aihetta ei tiedetä, mutta huhut kuiskivat sen liittyvän hyvään alkuvuoden myyntiin. Kakkujen päällä nähdyn ”2M”-merkinnän on nimittäin arveltu viittaavan myyntilukuihin.

Huhut kertovat, että Nokia olisi onnistunut myymään Kiinassa kolmessa kuukaudessa kaksi miljoonaa Lumiaa. Myynti olisi tapahtunut 5.12-5.3 välisellä ajanjaksolla. Jos näin on, tulisi Kiinan myynti varmasti nostamaan merkittävästi Lumia-perheen kokonaismyyntiä alkuvuoden osalta.

Kakkujen koristelun merkityksestä on esitetty myös toisenlaisia mielipiteitä. Niiden mukaan merkintä ”2M” ei viittaa kahteen miljoonaan, vaan johonkin muuhun. Ikävä kyllä tästäkään teoriasta ei ole tarkempia yksityiskohtia saatavilla.

Nokia toi Kiinassa viime vuoden joulukuussa myyntiin Lumia 920T:n. Seuraavien mallien odotetaan rantautuvan pian Kiinaan räätälöityinä versioina. Kyseessä ovat tietenkin hiljattain julkistetut Lumia 520– ja Lumia 720 -puhelimet.

Lähde: My Nokia Blog

15 kommenttia

 1. En ihan purematta niele, tuo tarkoittaisi sitä, että reilusti yli puolet koko tuotantokapasiteetista olisi myyty vain ja ainoastaan Kiinassa. Onhan Lumia -malleilla ollut monessa maassa tuotantovaikeuksia, mutta ei nyt liioitella sentään. Suurimmassa osassa maita puhelimia on hyllyssä, sen kuin vain hakee ja noutaa, mutta ongelma on, että Lumia ei kiinnosta maksukykyisissä maissa.

  Hyvä jos kauppa käy, mutta niitä oikeita lukuja taas kerran odotellessa. Media ikävä kyllä on täysin Nokian palkkalistoilla Suomessa, aina kun joku, vaikkakin muutaman tuhannen puhelimen erä myydään jossain ns. loppuun, niin siitä ilmaantuu isot otsikot, että taas on myyty erä loppuun, mutta ne kokonaismäärät, ne kokonaismäärät.

  1. Yhtä lailla on huomattu se, että viime vuosina on ollu huomattavissa että harrastajien parissa on ollu muodissa vähätellä nokiaa sen minkä ehti. Omasta mielessä tässä on kyllä ollu kelkassa mukana myös media.

 2. Joo tätä samaa peräänkuulutin, kun Äple toi 5:n myyntiin mm. Suomessa: Myytiin Helsingin pisteessä loppuun 2:ss tunnissa. Montakohan kpl siis oli myynnissä klo 24.00 alkaen, kenties 50 kpl.

  Ja 5:n myi mukamas ensimmäisenä vkl yht 5 milj. kpl koko maailmassa. Kun kysyin että mistä sen voi todentaa: Niin viisaat täällä puhuivat että hei urpo, ei se voi valehdella kun osakevalvoja seuraa tarkasti. Noh kysyin että seuraa tarkasti mitä. Vastaus oli täällä että puhelinten määrää. Voi ristus.

  Ja kun Äplen 1 Q myyntimäärät ilmoitettiin, niin taisi olla 50 milj iphonea YHTEENSÄ. Ja kuten arvelin että kokonaismäärä putosi ja että 5:n myi vähemmän, ja näin kävi.

  Muistaakseni Äple julkaisi 5:n lokakuun puolella, joten 1 Q myynti vko yht noin 12 vkoa. Ja oletan vahvasti että 5:n myi Maximi 20 milj. kpl, joten nyt kysynkin että miten monta 5:sta myytiin oikeasti ekana vkl:na? Max 1 milj.

  Ja mistä voi näitä todentaa. Edelleen ei mistään, joten pelkkää markkinahuttua ja se kuuluu peliin heh.

  1. ”Ja kuten arvelin että kokonaismäärä putosi”

   Kokonaismäärähän kasvo? Apple rikkoi omat myyntiennätykset kirkkaasti, vai mitä tarkoitat?

   ”Muistaakseni Äple julkaisi 5:n lokakuun puolella, joten 1 Q myynti vko yht noin 12 vkoa. Ja oletan vahvasti että 5:n myi Maximi 20 milj. kpl, joten nyt kysynkin että miten monta 5:sta myytiin oikeasti ekana vkl:na? Max 1 milj.”

   Meneekö multa nyt joku ohi, iPhone 5 oli myynnissä jo q4 aikana.

   Varmaan niitä iPhoneja myytiin se 5 miljoonaa kuten sanottu, en näe ainakaan mitään syytä epäillä tätä.

   1. Edelleen puhun esim. 5:n myynnistä. Äple itse ilmoitti ensimmäisen vkl:n jälkeen että myivät 5 milj. kpl. Kysyin mistä tämän voi todentaa, ei mistään eikä koskaan.

    Se että kokonaismäärä kasvoi, ei tarkoita että 5:sta olisi myyty 5 milj. yllä olevan mukaan tai että olisivat myyneet sitä yht. esim. 20 milj kpl 1 Q.

    Äpyn 5:n oli myynnissä vasta 1 Q. Äplen tilikausi päättyy syyskuussa!! Joten 1Q on loka-joulukuu.

    5:sta ei mielestäni myyty 5 milj. 1. vkl. Kaikki merkit viittasivat siihen, mm. jonoja ei ollut enää missään, vannoutunut Äple frendinikään ei ostanut 5:sta, hype loppui Äpystä ja seuraavaksi loppuu Sampasta! Ja kun hype loppuu, niin myynti laskee joko A. Voimakkaasti tai B. Noin vuoden aikaikkunalla.

    Katsotaan miten käy. Nokusn posarin ennustin täällä 11.1 mutta päivällä heitti wink.

    1. Miten hype voi loppua applesta jos sekä iPhonen että iPadin myynnit oli ennätykset kirkkaasti 😀 nythän se hype vasta alkaa, yhä useampi nappaa mukaansa applen laitteen tänäpäivänä.

     ”Äpyn 5:n oli myynnissä vasta 1 Q. Äplen tilikausi päättyy syyskuussa!! Joten 1Q on loka-joulukuu.”

     Väärin kuten sanoin, iPhonen 5 miljoonan myynti oli q4:llä. IPhone 5 oli viikon myynnissä ennen q4 loppumista.

     ”iPhone 5 will be available in the US, Australia, Canada, France, Germany, Hong Kong, Japan, Singapore and the UK on Friday, September 21”

     Kuten varmaan ylläolevasta lainauksesta huomaat.

     ”5:sta ei mielestäni myyty 5 milj. 1. vkl. Kaikki merkit viittasivat siihen, mm. jonoja ei ollut enää missään”

     Heh, kaikki merkit viittasi siihen, että tulee ennätysmyynti ja jonot oli pidemmät kuin koskaan ja niinhän se tulikin.

     ”A survey of lines at Apple stores in New York, Boston and Minneapolis found that crowds for the iPhone 5 are 83 percent larger than they were for the iPhone 4S, which has led one analyst to predict sales of 8 million iPhones this launch weekend.”

     No tavotteesta jäätiin, mutta 8 miljoonaa olisikin ollut jotain ihan epärealistista.

     Kannattaa ens kerralla tsekata googlesta ensin faktat ennenkun kirjottelee ihan mitä sattuu 😉

  2. Applen myyntimäärät on aika hyvin selvillä ensimmäisestä iPhonesta alkaen, ja noudattaa aika säännöllistä nousevaa käyrää. Yleensä analyytikot aika tarkasti voi ennustaa iPhonen tulevan myyntimäärän.

   Ainoastaan parin ensimmäisen iPhonen kohdalla Applea epäiltiin myyntiarvioiden paisuttamisesta, ja loppuunmyynnin olleen ”taktiikka”, ja jopa palkanneen ihmisiä jonottamaan. Myöhemmin paljastui että mitään tälläista ei tapahtunut.

   Nokian on sen sijaan todistetusti todettu käyttävän tätä loppuunmyynti-kikkaa markkinonnissa. Toistunut ainakin Lumia 900:n ja 920:n kohdalla. Nokia myös räikeästi kusetti ihmisiä N97:n ja 920:n osalta harhaanjohtavalla markkinoinnilla (enemmän tai vähemmän koskee kaikkia Nokian puhelimia).

   1. On ne olleet varmaan ihan oikeella tasolla, mutta nyt kun tuli 4 s ja kaikki pettyivät mutta myynti kasvoi, niin itsekin tajusivat että 5:ssa ei ole mitään uutta ja ihmeellistä, joten pitää hiukan viilata lukemia. Näin se kulkee:D

    Äplekin aloitti 5:n myynnin Helsingin yössä tuossa syys-lokakuussa näin: Myynti aloitettiin klo 24 ja KAIKKI oli myyty jo 2:ssa tunnissa. Nyt vaikea kyssäri: Montako puhelinta Äpy myi 2:ssa tunnissa? 100, 200, 1000, 1 milj?

    1. Ei Applen mitään lukuja tarvi viilata, jos myynti on ennätyskovaa niin silloin se on. Apple on sellaisen suurennuslasin alla että apple tuskin moisia numeroita voisi edes hatusta vetää ilman, että ne tulisi julki hyvin nopeasti.

 3. miksi tämä on muka uutinen? ei ole mitään viitteitä siihen että olisivat myyneet 2m lumiaa, päinvastoin (tätä on jo ehditty pohtia muualla). jos kerran mietit, ovatko myyneet 2m, ota selvää äläkä vaan ole laiska ja laita kysymysmerkki otsikkoon!

  1. Mistä sen saa selville, kun myyntilukuja ei ole vielä edes julkistettu? 😉

   1. Kuten sanoin, ei mistään, eikä koskaan.

    Noksu kyllä ilmoitti tammikuussa kuinka monta 920:aa myi ja kuinka monta lumiaa yht, mutta mistään en nähnyt että äpy olisi näin tehnyt ja miksi ihmeessä?:D

    1. ”mutta mistään en nähnyt että äpy olisi näin tehnyt ja miksi ihmeessä?:D”

     Apple ei ole tietääkseni koskaan eritellyt laitteiden mallien välistä myyntiä, ei iPadien eikä iPhonejen.

     Tämä ei siis liity mitenkään iPhone 5:n myyntiin.

     Apple ilmoittaa uuden tuotteen myyntimäärät vain ekan vklopun jälkeen, sen jälkeen niitä ei enää eritellä.

 4. Tuskin tuo 2M ainakaan mihinkään myyntiin viittaa, luultavasti jotkut ihan muut pirskeet.
  Itse en ainakaan keksi miten kahden miljoonan myynti voisi olla joku juhlan aihe firmalle, joka vielä pari vuotta sitten myi monikymmenkertaisia määriä ja oli Kiinan markkinajohtaja.

Kommentointi on suljettu!