Gingerbread jatkaa edelleen suosituimpana Android-versiona

Reippaat kaksi vuotta sitten esitelty Android 2.3 Gingerbread -julkaisu on edelleen Android-markkinoiden standardi. Kyseinen versio jatkaa tiukasti käytetyimpänä Android-versiona, vaikka sen osuus hiljalleen sulaa tuoreempien julkaisujen yleistyessä. Sen valta-asema tuskin kuitenkaan murenee ennen kesää hyvän etumatkan ansiosta.

Uutisoimme MobiiliBlogissa viimeksi Android-versioiden tilastoista joulukuussa. Tuolloin Gingerbread kattoi noin 51 prosenttia aktiivisista Android-laitteista. Maaliskuun alkuun päättyvällä kaksiviikkojaksolla sen osuus on tipahtanut 44,2 prosenttiin.

Seuraavaksi käytetyin julkaisu on Android 4.0 Ice Cream Sandwich 28,6 prosentin osuudellaan. Kolmannelle sijalle on noussut Jelly Bean, joka vielä joulukuussa jäi vanhan Froyo-julkaisun taakse.

Jell Beanin osuus on joulun jälkeen noussut vauhdilla. Kolmessa kuukaudessa se on kivunnut 6,7 prosentista 16,5 prosenttiin. Vauhti tulee varmasti kiihtymään, sillä markkinoille virtaa jatkossa entistäkin edullisempia laitteita tuoreella Android-versiolla.

Lähde: Android Developers

5 kommenttia

 1. Hulluinta on, että halvempia puhelimia myydään uutena ja niissä on GB sisällä. Sitä en ymmärrä.

  1. GB:llä pienemmät rautavaatimukset.

   1. Oma originaali-SGS on kyllä liukkaampi JB:llä.

    1. JB on kyllä etana SGS:llä. CM10.1 ja Slimbean kokeiltuna. Noi valmistajien omat senset, touchwizit ym. Vie vielä lisää niitä resursseja verrattuna vanilla androidiin.

 2. Huomioitavaa on että 4.x-versiot ovat menneet 2.3.x:n ohi 😉

Kommentointi on suljettu!