Tallenna puhelimellasi 360-kuvia: Photosynth päivittyi Windows Phone 8 -aikakauteen

Photosynth-palvelu toimii vihdoin myös Windows Phone 8 -puhelimilla. Aikaisemmin ainoastaan vanhemmilla Windows Phone -laitteilla toiminut sovellus on hiljattain päivitetty tukemaan myös alustan tuoreinta versiota. Sovellus löytyy tuttuun tapaan ohjelmistokaupasta ja on täysin ilmainen.

Photosynth on panoraamakuvien tallentamiseen tarkoitettu sovellus, joka vie asiat hieman kilpailijoitaan pidemmälle. Sillä on nimittäin mahdollista kuvata koko näköala 360 asteen komeudessa. Palvelu on pyritty rakentamaan helppokäyttöiseksi, joten pienellä vaivannäöllä kenen tahansa pitäisi onnistua kaappaamaan puhelimellaan tyylikkäitä 360-kuvia.

Sovellus integroituu suoraan Windows Phone 8:n kameraan, joten siihen pääsee käsiksi niin sanottujen linssien kautta. Mukaan on tuotu lisäksi uusia säätimiä muun muassa valotuksen ja valkotasapainon säätämiseen. Jako-ominaisuuksia on niin ikään laajennettu.

Lähde: Nokia Conversations

14 kommenttia

 1. Olen etsiskellyt ns. pallopanoraamaa Androidille. Kysynkin ihan mielenkiinnosta, onko tämä sellainen. Play-kaupasta löytyy mielestäni yksi sellainen, ja se vielä maksaa 🙁 Jos joku tietää sellaisen sovellulsen Androidille, niin voisiko kertoa 🙂

  1. Meinaatko siis koko palloa, niin kuin minkä Googlen PhotoSphere tekee? sellaisia softia en ole muita nähnyt, yksi mahdollisuus voi olla xda:lta käydä kipaseen tuo PhotoSphere ja asentaa se jos on jo sopiva JB rom, vaatii Gyroskoopin, eli ei toimi SGS:llä 🙁

   Tuo PhotoSynth tekee vain 360 asteen panoraaman, eli hieman eri asia. Mutta hyvä lisä WP:n sovellusvalikoimaan.

   1. Siis näin oletan tekevän. Korjatkaa jos olen väärässä.

    1. Ei kun se tekee just photospheren tyyppisen pallokuvan

    2. Ok. Ei päässyt heti kyylään linuxilla niitä kuvia kun iki-ihana silverlight siellä lymyilee.

   2. No en millään haluaisi mennä sorkkimaan ohjelmistoa 🙁 Pitää varmaan tyytyä tilanteeseen sitten 🙁 Kiitos kuitenkin tiedosta, Paroni.

 2. Hyvä sovellus. Jotenkin olin missannut tämän.

 3. Näyttäisi tuo Microsoftin versiokin tekevän palloja, ainakin niitä tuolta jutun alun linkin takaa löytyi. Photo Sphere tekee Androidilla samaa 4.2-versiosta lähtien. Toimivuus on ainakin ahtaissa tiloissa toisinaan jättänyt toivomisen varaa.

  Enkä ole kyllä varsinaisesti ymmärtänyt mitä niin mahtavaa tuossa on? Muutaman kerran sitä jaksoi kokeilla ja siinä se sitten oli. Kuvaamiseen on kamerat ihan erikseen. Puhelin ei siihen (vieläkään) pysty.

  1. Ellet omista Nokia 808 PureViewiä tai tulevaa Nokia EOS:ia. 😉

  2. Itse taas kuvaan 90% kuvista kännyllä. Laatu ei ole paras mutta varsin riittävä. Vain erikoistilanteissa jaksan kantaa pokkaria messissä ja järkkäriä en koskaan. Tuolla kaapin pohjalla semmonenkin pölyttyy.
   Pallokuva on hyvä lisä ominaisuuksiin.

  3. Älypuhelimella otetaan rapsyt ja kaverikuvat. Jos taas oikein hyviä kuvia haluaa tilanteissa jotka ennakkoon tietään valokuvausta vaativaksi, kunnon digi-järkkäri täyskennolla ja laadukkaalla optiikalla on ainut hyväksyttävä vaihtoehto. Fysiikan lakeja kun ei ole keksitty vielä uusiksi.

Kommentointi on suljettu!