Asus MeMO Pad: tabletti töihin ja huvitteluun

Uusi tabletti on rantautunut Suomen markkinoille. Asus MeMO Pad on seitsemän tuuman näytöllä varustettu taulutietokone, joka valmistajan mukaan sopii sekä töihin että huviin. Laitteen suositushinta on ainoastaan 179 euroa.

LED-taustavalaistun 1024 x 600 pikselin näytön omaava MeMO Pad saapuu kauppoihin valkoisena, harmaana ja pinkkinä. Laitteen viralliset mitat ovat 196,2 x 119,2 x 11,2 millimetriä ja se painaa 358 grammaa. Takakannessa on erityinen diamond-patterned-kitkapinta, joka saa tabletin pysymään hyvin kädessä ja tuntumaan miellyttävältä. Sisältä löytyy 4270 mAh:n akku, jossa riittää puhtia seitsemän tunnin käyttöaikaan.

Pellin alla majailee gigahertsin WM8950-suoritin, Mali 400 -grafiikkayksikkö ja gigatavun verran RAM-muistia. MicroSD-kortti löytyy ja sisäistä tallennustilaa on 16 gigatavua. Muita tärkeitä ominaisuuksia ovat WiFi, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä sekä megapikselin kamera laitteen etupuolella.

12 kommenttia

 1. Itse en pidä näistä seitsemän tuuman tableteista. Ovathan ne kätevämpiä, mutta silti liian pieniä kunnon tableteiksi

  1. Minä taas olen näiden ehdoton fani. 7″ on mielestäni täydellisin koko pikku-tabletille. Tämän tarkoitushan EI ole ”korvata” kotona pysyvää media-tablettia/TV:tä, vaan 7″ tabletin tarkoitus on olla aina mukana matkassa. Tämä koko on mielestäni paras, koska sitä voi vielä hyvin käsitellä niin, että pitelee tablettia yhdellä kädellä. Lisäksi 7″ on sen kokoinen että mahtuu vielä monen vaatteen taskuun, eikä tarvitse erillistä asiaa, jossa sitä kuljettaa (kuten esim iPad, eipä se juuri taskuun mene…).

   Mutta 7″ on kuitenkin tarpeeksi iso erottaakseen sen puhelimista ja on tarpeeksi iso että siitä voi mukavasti surffailla/katsoa ohjelmia matkan päällä, eikä tule olo että ”tihrustaa puhelimen näyttöä”.

   Omasta mielestäni 7″ tabletti on enemmänkin se laite, mikä Galaxy Note yrittää olla. Minusta Note on vielä erittäin selkeästi puhelin, eikä mikään välimuoto tabletin ja puhelimen välillä. Se ”arvo” kuuluu mielestäni 7″ tabletille.

   ps. Siksi olinkin erittäin pettynyt, kun Samsung päätti tehdä uudesta Notesta 8″:sen ja vieläpä erittäin typerällä muotoilulla (miksi sen pitää olla LEVEÄ? senkin vatipäät). Ja vieläpä tekivät siitä teknisesti surkean (suoraan sanottu p*ska näyttö).

   1. Voi juku. Note 8.0 mahtuu silti suurimman osan takeista povitaskuun. Olisiko näytön pitänyt olla full hd super amoled+ -mallia vai mikä vika siinä on? Ihan yhtä hyvä kuin muutkin näytöt. Valoja päälle.

    1. Mahtuuhan se suurimpaan osaa taskuista, mutta ainakaan omat sormeni eivät riitä pitelemään sitä mukavasti yhdellä kädellä, kuten esim. alkuperäistä Tabia pystyy. En ymmärrä miksi ne pitkät reunat pitää olla leveitä. En ymmärrä. Jos laite olisi ollut saman muotoinen kuin Note (puhelin), niin siitä pystyisi pitämään paremmin kiinni, kun ei olisi niin leveä. Nyt laite on 13.5cm leveä, mikä on ainakin omille käsilleni aivan liian paljon. (esim. kuten tässä kuvassa: http://photos.pcpro.co.uk/blogs/wp-content/uploads/2013/02/Samsung-Galaxy-Note-8.0-1.jpg ainakin omat sormeni tarvii venuttaa äärimmilleen aivan liian epämukavasti, että laitteesta saisi tuollaisen otteen.)

     Ja kyllä, näyttö jättää TODELLA toivomisen varaa, eikä TODELLAKAAN ole ”yhtä hyvä kuin muutkin näytöt”, ellet sitten ole tottunut aivan p*skaan laatuun. Note 8.0:ssa on 1280×800 resoluutioinen TFT-näyttö (PLS-paneeli). Ei, sen kuvan laatu ei oikeasti ole lähelläkään SuperAMOLED+ näyttöjä (mikä esim. Tab 7.7:ssa. Olisivat käyttäneet vaikka samaa paneelia…) taikka IPS paneeleita (kuten Nexus 4), tahi iPadin Retina-näyttöä. Ikävä kyllä kylmä totuus on, että Note 8.0:ssa on teknisesti todella surkea näyttöä moneenkin muuhun markkinoilla olevaan tuotteeseen verrattuna.

     Myöskään tehopuolella Note 8.0 ei vaikuta mitenkään ylivertaiselta.

     Minusta Note 8.0 oli vaan todella, todella suuri pettymys näin Tab 7.7:n omistajana.

    2. ps. Unohdin mainita noissa kahdessa viestissäni, että minusta 7″:n tabletin ehdoton edellytys on 3G, sekä mahdollisuus käyttää sitä puhelimena. Kuten on mainittu, kotona pidettäväksi media-laitteeksi 7″ on aivan liian pieni ja ilman 3G-ominaisuutta tabletilla ei juuri muuta tee kuin pitää kotona. Siksi esim. Tab 7.7 on omasta mielestäni todella loistava, koska voin pitää VAIN sen mukanani enkä tarvi ollenkaan muita laitteita.

   2. Epäilen, että Samsung teki Note 8.0:n sen pohjalta, että Note-sarjan puhelimet kasvaisi liian nopeasti ”kiinni isoveljeen”. Nyt Samsungilla on vielä pari mallia aikaa nostaa näytön kokoa koska jos olisikin tullut Note 7.0 (tjsp) niin kuluttajilla olisi ollut oudommat asetelmat: ostaakko (esimerkiksi) Note 2 5.5″ näytöllä vaiko Note 7.0? Noiden välissä olisi niin pieni tuumaero, että mallien ero olisi jäänyt liian pieneksi.

  2. En minäkään löydä itsellekin järkevää sijaa moiselle. Reissunpäällä on tuo vajaa 5″ puhelin ja kotisoffalle pitää olla jo sitten isompi. Tuossakin on aivan liian mopo prossu.
   Ei paljon nettisivujen työpöytäversioita käytellä.

   1. Ehkä suurin hyöty näissä 7″ tableteissa on niiden reilusti halvempi hinta verrattuna Note 2:seen tai uuteen iPadiin ja varsinkin silloin jos nämä molemmat pitää (tai pitäisi ) hankkia. Kaikilla ei vain yksinkertaisesti ole halua ostaa 1000 eurolla puhelinta ja tablettia.

    Mielestäni tämä ei sovi oikein työhön eikä huviin: sisuskalut estävät joidenkin sovellusten toiminnan sulavasti ja en ymmärrä että mitä hyötyä tästä olisi esimerkiksi töissä muuten kuin muistiinpanojen laittoon? Toki muut voivat keksiä tälle parempia käyttötarkoituksia mutta itse en näe tässä muuta käyttötarkoitusta kuin perheen pienimmille tarkoitettu pelilaite (Tai sitten kevyeeseen netinselailuun). Laite on liian tehoton raskaampaan netinkäyttöön/pelaamiseen/videoidenkatseluun mutta hinta tuo varmasti ostajia eikä sen nostaminen olisi järkevää sen kustannuksella että saataisiin lisää ”tehokäyttäjiä”.

 2. Itse näen 10″ tabletit enenmänkin mediatabletteina: isommalta näytöltä on parempi selata verkkosivuja ja katsoa videoita kuin esimerkiksi 5″ älypuhelimesta. Kuitenkaan ei ole mitään järkeä ottaa vaikkapa iPadia mukaan bussimatkalle katsoakseen vaikka päivän uutiset. Tähän tarkoitukseen käy hyvin vaikkapa älypuhelin isolla näytöllä ja kotona selaamiseen vaikka iPad ja tietokone. Mutta, itselläni ei ole näistä kuin yksi: tietokone. Miksi? Koska normaalilla ihmisellä harvemmin on lähemmäs 1500 euroa rahaa pistää vaikkapa Note 2:seen, iPad:iin Retinalla ja vielä lisäksi tietokoneeseen, jolla pitäisi hoitaa useimmat työasiat. Tässä näen 7″ tablettien välin: voit vaikka hankkia peruspuhelimen ja 7″ tabletin niin voilâ. Voit kantaa peruspuhelinta kaikkialla ja ottaa vaihtoehtoisesti 7″ tabletin mukaan netinkäyttöön ja vaikka lukea sillä päivän uutisotsikot. Itselläni on niinkin hieno puhelin kuin Nokia Classic 2780 (tai jotain sinne päin) ja Asus Nexus 7.

  Nuo 7″ tabletit korvaavat mielestänu yli 5″ puhelimet koska niitä voi pitää mukana liikenteessä mutta niillä on myös mukavampi selailla nettiä. Toki puheominaisuudet puuttuvat, mutta sen homman ajaa vaikka jokin alle 100€ puhelin. Esimerkki: Note 2 maksaa n. 600 kun taas Nexus 7 ja peruspuhelin maksaa noin 400 joka on huomattava ero.

  1. Eipä taida olla sim-kortti paikkaa joten kyllä netti jää vain wifi:n varaan. Suomessa on vielä aika vähän hotspotteja ja heti taajamien ulkopuolella netti mykistyy.

   1. Esimerkiksi Nexus 7:sta löytyy SIM-paikka. Muutenkin esimerkiski Galaxy Tab 7 2:stä löytyy jopa puheominaisuudet.

    1. Jos on joku halpa android jolla voi jakaa hotspotin.

Kommentointi on suljettu!