Galaxy S4: Samsungin uusi ja uljas lippulaiva

New Yorkissa tapahtui muutama tunti sitten odotettu julkistus. Korealainen Samsung esitteli Android-mallistonsa seuraavan lippulaivan, joka on Galaxy S4. Jälleen kerran Samsung on päätynyt kasvattamaan näytön kokoa ja luonnollisesti lisäämään tehoa pellin alle, mutta kuten kolmannen sukupolven kohdalla, niin myös nelosversiossa on uusia ohjelmistoon liittyviä ominaisuuksia kilpailijoista erottautumiseen.

Etualaa uutukaisessa peittää viiden tuuman Super Amoled -kosketusnäyttö, joka on tarkkuudeltaan 1920 x 1080 pikseliä, eli siis full hd -tasoa. Se on 0,2 tuumaa edeltäjäänsä kookkaampi ja peräti tuuman suurempi kuin alkuperäisen Galaxy S -mallin kosketusnäyttö, joka esiteltiin maailmalle vuonna 2010. Uutuudessa näyttöä suojaa Gorilla Glass 3 -lasi.

Puhelimen sisuskalut vaihtelevat markkinoittain. Osa puhelimista myydään Samsungin omalla kahdeksan suoritinydintä sisältävällä Exynos 5 -piirisarjalla, joka on kellotettu 1,6 gigahertsiin. Toiset sisältävät 1,9 gigahertsin Qualcomm-neliydinsuorittimen. Samsung ei vielä paljastanut, miten eri versiot tulevat markkina-alueiden kesken jakautumaan.

Uutuuden muihin teknisiin ominaisuuksiin kuuluvat kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia, 16, 32 tai 64 gigatavua tallennustilaa, microSD-muistikorttipaikka, NFC, Bluetooth 4.0, infrapuna-led, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, MHL 2.0, GPS ja GLONASS. Takana koreilee 13 megapikselin kamera ja edessä kahden megapikselin kamera. Puhelin tukee luonnollisestikin myös 4G-verkkoyhteyksiä, eli LTE:tä.

Galaxy S4 tukee myös langatonta lataamista (Qi) erillisillä lisävarusteilla. Tarkemmin Samsung ei tuesta vielä kuitenkaan kertonut.

Edeltäjänsä muotokieltä noudatteleva Galaxy S4 on yllättäen kutistunut mitoiltaan, vaikka näytön koko on hieman kasvanut. Se on kooltaan 136,6 x 69,8 x 7,9 millimetriä ja painaa 130 grammaa. Vertailuna vielä Galaxy S III:n vastaavat lukemat, jotka ovat 136,6 x 70,6 x 8,6 millimetriä ja 133 grammaa. Puhelimen materiaalit ja muotoilu ovat Samsungin mukaan saaneet inspiraationsa luonnosta. Päämateriaalina toimii edeltävien versioiden tavoin muovi.

Ohjelmiston uudistuksia Galaxy S4:ssä: leijuva kosketus, Dual Camera ja S Healt

Ohjelmisto ja siihen liittyvät ominaisuudet ovat Galaxy S4:ssä äärimmäisen tärkeässä roolissa. Puhelin perustuu Android 4.2.2 -käyttöjärjestelmään, joka on tuorein versio Googlen mobiilialustasta. Samsung on viilannut järjestelmää lisäämällä mukaan uusia ominaisuuksia, kuten niin sanotun leijuvan kosketuksen. Se mahdollistaa verkkosivustojen ja sähköpostien rullaamisen ruutua koskettamatta sekä esimerkiksi kuvien esikatselun sormea niiden yllä pitämällä.

Uutta on myös Dual Camera -toiminnallisuus. Siinä puhelin tallentaa kuvan samanaikaisesti käyttämällä sekä laitteen etu- että takakameraa. Otetut kuvat voidaan jälkikäteen helposti yhdistää niin, että kuvattava kohde ja kuvaaja pääsevät samalla hetkellä otettuun kuvaan. Sound & Shot -toiminto mahdollistaa puolestaan äänen liittämisen perinteisiin kuviin.

Uutuus seuraa käyttäjänsä silmiä entistäkin tarkemmin. Se osaa muun muassa keskeyttää videontoiston, kun katse puhelimesta käännetään pois.

Nousevan trendin oman hyvinvoinnin tarkkailussa Samsung on huomioinut uudella S Health -sovelluksella, joka valvoo käyttäjänsä elintapoja. Sen ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa ruokapäiväkirja, harjoituspäiväkirja ja muita ominaisuuksia, jotka auttavat käyttäjää pysymään terveenä ja hyvässä kunnossa. Saatavilla on useita eri lisävarusteita, joilla sovelluksen toimintaa voidaan viedä pidemmälle. Esimerkiksi S-band-ranneke analysoi yöunia, Heart Rate Monitor seuraa sykettä ja Body Scale -puntari tekee painon seuraamisesta vaivatonta. S-Health voidaan yhdistää jopa verenpaine- ja glukoosimittareihin verensokerin seuraamista varten.

Saatavuus ja hinnoittelu

Samsung ilmoittaa Galaxy S4 rantautuvan markkinoille huhti-kesäkuun aikana. Lippulaivan suositushinta on 699 euroa. Puhelinta myydään valkoisen ja mustana.

62 kommenttia

 1. Hyvän kokoinen. Näyttö, akku, teho ja kamera parani/kasvoi, mutta koko ei ja puhelin keveni. Tästä voisi joku ottaa mallia. Tämähän on kuin iPhonen S päivitys 🙂

  1. On tuo hiukan hienompikin kuin S3. Mutta tällä mennään vielä hetki, todennäkösesti ainakin osa noista softakikoista tulee aikanaan tähänkin. Hyvä hyvä. Tuo näyttö ♡ jossa pieni ikävä vivahde: pentile

   1. Tuskin PenTile noin korkeassa resoluutiossa haittaa.

    1. Ei niin. Mutta kun sen tietää, niin siellä se takaraivossa kummittelee, et vois olla vieläkin parempi 🙂

   2. Eroa ei voi huomata ilman mikroskooppia. Mutta kyseinen näyttö omaa loistavat katselukulmat verrattu esim sony experia z:n.

 2. Tuo dual shot kuulosti hyvältä 😀 aika hieno ominaisuus

 3. Eräs taho on kehunut laitettaan ”maailman innovatiivisimmaksi”. Tässä mallia heille. Eritoten siitä miten tehdään kevyt ja pieni mutta samalla suurinäyttöinen laite. Ja miten voidaan erottautua Android -maailmassa.

  1. Oletko tosissasi? Mitä tässä oli sellaista, mitä ei olisi jo muilla ollut? Enkä nyt puhu suuremmasta prosessorin laskentatehosta tai vastaavista jutuista, koska niitä ei lasketa. Tulee mieleen, että eräs matkapuhelinvalmistaja esitteli oikeasti mullistavia innovaatioita tässä kuusi kuukautta takaperin, silloin ne olivat aivan uusia juttuja. No, pitäähän sitä jonkun päästä jotain kopioimaankin, joten sallittakoon tämä.

   1. Loppujen lopuksi erään tahon innovaatioissa on vähän todella omaa, enemmänkin kumppaneiden. Tässä niitä todella omiakin on. Jotka myy. Ja sillä toisella taholla menee vuosi, kaksikin kopioida nämä kaikki jotta pääsisi teknisesti edes samalle viivalle. Mikäli siihen mennessä ei ole luovuttanut.

    1. Kuka tässä nyt omista innovaatioista on mitään puhunutkaan? Puhuin pelkästään innovaatioiden esittelystä ja niiden tuomisesta aina kuluttajille asti – vieläpä ennen muita valmistajia. Ja onko niin, että niillä lukuisilla omilla patenteilla ei nyt sitten teekään mitään? Onko sinulla havaintoa siitä, mikä oli vuosi, kun Samsung astui jalallansa matkapuhelinvalmistukseen? Lähdetään vaikka siitä liikkeelle, kun aletaan mittailemaan yrityksiä. Ja tuosta viimeisestä lauseesta voidaan vaikka lyödä vetoa, ettei näin tule tapahtumaan.

    2. Ei tässä mitkään innovaatiot todellakaan myy vaan suuret laskentatehot. En usko että mikään näistä ”innovaatioista” yleistyy peruskuluttajan käyttöön, varsinkaan sellaiselle asteelle että ketään ikinä kiinnostaisi niitä kopioida. Nokian innovaatiot lumia 920:ssa, optinen kuvanvakain kännyssä, hanskalla toimiva näyttö ja langaton lataus on taas tod näk vuoden sisällä kopioitu kaikkiin mahdollisiin high-end luureihin.
     SGS4 on taas vaihteeksi maailman geneerisin läpyskä. Itse olisin kutsunut tätä SGS3s:ksi. Varmasti hyvä luuri mutta ei missään tapauksessa innovatiivinen.

 4. Meinasit twitterissä että olet sanalla galaxy s4 ensimmäisenä Googlessa. Olet varmaankin tietoinen ja tutustunut Googlen personoituun hakuun…? Minulla et näy edes ensimmäisellä sivulla.

  1. Kyllä olen sen verran Googleen perehtynyt. 🙂 Nuo tulokset elää muutenkin nykyään sellaisella vauhdilla, ettei perässä tahdo pysyä.

 5. Ruma takakansi, huono käyttis, megapikselit ei ratkase.

  Ja ennenkaikkea tää muistuttaa jo liikaa Notea…

  Note on vaan hiukan isompi ja kynä ja siinä ei ole silmätoimintoja.

  Tähänkö pyritään Samsung?

  1. Totta. Ei tuo tuonut oikein mitään uutta, ellei eletoimintoja lasketa.

   1. No joo… Toimiiko ne eletoiminnotkaan niin kuin pitäis?

 6. No kyllähän tuohon tuli paljon uutta softaa, mutta parhaat jutut jää käyttämättä, kun ei tue suomea.

  Hienosti toimittu fyysisen koon puolella.

  Teknisesti taas ykkönen (riippuu markkina-alueesta).

  Jotenkin jäin kyllä vähän viileäksi, varmaan johtuu paljon siitä, että suurinpsa hienoista softajutuista ei tue tätä meidän kotimaista.

  Jotenkin tuntuu että tänävuonna voisi odotella nexusta tai sitten käydä kaupasta onen tai sonyn z:an (harmillisesti ei langatonta latausta, niin jää siksi harkintaan, on meinaan jo kerennyt tottua siihen). No jää nähtäväksi.

 7. Tässä ei ole kyllä enää yhtään mitään Wau-efektiä. Kaikki vähän paranee verrattuna S3, tosin koon kasvaminen ei ole enää kaikkien mielestä parannus, mutta ei mitään niin mullistavaa miksi vaihtaisin S3 -> S4.

  1. Kokohan on pienentynyt vs. Sgs3.. mikä on minusta hieno saavutus kun ottaa huomioon, että näyttö on kasvanut.

   1. Tai sitten SGSIII oli vain liian iso näyttöön nähden. Ja jos tuo homenappi olisi jätetty pois, olisi SGSIV ollut vieläkin pienempi(Xperia XL on muuten pienempi).

    1. ZL on hiukan lyhyempi mutta myös paksumpi ja pienemmällä akulla varustettu.

    2. Ja esim HTC One on vastaavan kokoinen mutta paksumpi ja hiukan painavampi, ja silti vain 4,7″ näyttö.

 8. Tulipas monista noista uusista ominaisuuksista mileen eräs kotimainen puhelinvalmistaja.erityisesti nuo kamera ominaisuudet suurilta osin löytyy jo tältä toiselta valmistajlta.sama pätee tuohon hanskojen kanssa koskemiseen.mielestäni se on innovatiivisuutta että ollaan muita edellä

  1. No ei kyllä löydy lumioista noita kameraominaisuuksia.. omakuva kuvan mukaan, ääni mukana still kuvassa yms. Olikos lumiassa se scaladon tekniikka millä voi poistaa häiritsevät kohteet?

   Kamera ei itsessään säväyttänyt vaan eniten tällähetkellä kiinnostaa tuo onen suoriutuminen. Sgs4:ssä taitaa olla muuten aika perus kamera hämärä ominaisuuksiltaan, vai oliko siinä jotain parannusta valovoimaisuuteen?

   Huippujuttu, että nokia yoi hanskojen kanssa käytön mahdolliseksi, että muutkin alkavat sitä käyttämään. Tosin ei vakuuttanut demo kun oli jotkut ohuet hanskat kädessä, toimiikohan paksummilla hanskoilla yms muilla matskuilla?

   1. Pystyy kyllä poistamaa ylimääräset kohteet ja animoimaan kuvaa ja,näitä jo pitkään

 9. Milloin puhelimiin saadaan toinen SD-paikka? Se olisi minusta kätevä ominaisuus.

 10. Ei iske.
  SGS3 toi WAU-efektin minullekkin vaikken Androidista pidäkkään.
  Tuo ei. Tuossa ei ole mitään mullistavaa. Muotoilu pysynyt suht samana. Kamera, jne. Ei mitään millä voittaisi HTC Onen, Lumia 920, tai iPhone 5:den.

  1. Plus itse en näe tuossa muotoilussa ja materiaaleissa mitään luonnon inspiroimaa. Ämpärimuovi kiiltää.

   1. Onhan tuo teknisesti taas valovuoden edellä nokiaa. One on tuolle ainoa kilpailija. Sääli.

    1. Vai teknisesti 😀 Ihmettelen että miksi ei lehdet kirjoittele–> Samsungin SGS4 julkistus oli pettymys!

     Nyt kun vertaan tätä esim Lumia 920 tilaisuuteen. Lumia 920 oli floppi lehdistön mielestä, missä uutiset Samsungin flopista?
     Ei kai tarvitse mainita että Lumia 920 toi huomattavasti enemmän vau efektiä kuin tämä.

     Toivottavasti tuohon Androidin tilalle löytyis nopeasti joku toinen käyttis. Minun mielestä se on niin vanhanaikaisen näköinen ja oloinen.

    2. aatu
     Jaa itse en ole nähnyt yhtään artikkelia jossa 920 olisi dumattu flopiksi. Vastaanottohan oli hyvä painoa lukuunottamatta.

   2. Toi on kyllä hauska

    ”Puhelimen *materiaalit* ja muotoilu ovat Samsungin mukaan saaneet inspiraationsa *luonnosta*. Päämateriaalina toimii edeltävien versioiden tavoin *muovi*.”

    Loogista

    1. Joo käsitteet luonto ja vihreä ovat laajentuneet kummasti viimeaikoina.

 11. Tässä ei ole mitään uutta ja innovatiivista.

 12. Hienosti ovat saaneet pienennettyä kokoa samalla kun näyttö kasvanut ja tehot lisääntyneet, mutta ei tässä muuta kiinnostavaa sitten ollutkaan. Vahvistaa käsitystäni siitä, että Note tulee viemään lippulaivamalli-sarjan tittelin Galaxyiltä.

 13. Voi voi kun ei taas muutamia Nokia mollaajia enää jaksa ottaa edes tosissaan. Onko tämä mennyt täysin trollaamiseksi joidenkin osalta, vai oletteko te aivan tosissanne? Jokainen uutinen, oli se sitten vaikka säästä, on täynnä näiden samojen jannujen ”nokia nönnönnöö” kommentteja. Vie hieman uskottavuutta jopa koko sivustolta.

 14. Parempi kuin mitä odotin. Kerrassaan huippuspeksit ja hyvät softat sekä tietysti Androidin valtava softatarjonta & muokattavuus ovat yhdistelm joka myy taatusti. Tämähän tulee olemaan myynnissä joka mantereella ja suunnilleen joka operaattorilla näkyvästi esillä. Sen takia varmasti myy eniten näistä huippuluureista vaikka HTC One ja Sony Xperia Z menisikin minun listalla edelle.

 15. Muovi ei ole ns. ”arvokkaan tuntuinen” materiaali, mutta muutenhan se on oikein hyvä. Kestävä ja kevyt. On noissakin tietysti paljon eroja.
  Sekä (ja ennenkaikkea) se on tietysti valmistajalle halpa 😉

  1. Kyllä Apple sai iPhonesta kevyen vaikka kuori onkin alumiinia.

 16. Tuohon kestävyyteen on pakko puuttua. Aikaisemminkin olen täällä sanonut, että hälyttävät useita Samsungin uusia puhelimia tulee meille korjattavaksi ja juuri muovin hajoamisen takia. Samalla tuo desing on tupannut muovikulman hajoamisen johdosta halkaisemaan jopa näyttöäkin mukana, mikä on kyllä asiakkaiden mielestä erittäin ärsyttävää.

  Itse en liputa (enää) minkään nykymarkkinoilla olevan puhelimen puolesta, eli anna siis puolueettoman näkemyksen. Jokainen puhelin määräytyy käytön mukaan, eli toiselle iPuhelinta, toiselle Samsungia ja kolmannelle sitten Nokiaa.

  Samoja ongelmia on myös tullut vanhempien Lumioiden kohdalla, sillä erolla ettei ulkokuori pääse halkaisemaan näyttöä. iPuhelimien kanssa en ole suostunut moneen vuoteen työskentelemään, vaan delegoin nämä muille ja minulla on siihen syyni. Hermojen palaminen ei ole mukava asia.

  Viikonloppuja kaikille.

 17. Ihan hienoja softakikkoja tuo osaa, mutta toivoisin tuohon hintaan ”premium” materiaaleista tehdyn puhelimen!

 18. Taas itketään ”wau”-efektin puuttumiselle ja samoja ”ihan samanlainen kuin aikaisemmin” valituksia ihmisiltä, jotka eivät tajua tekniikasta, muotoilusta tai markkinoinnista mitään. Onneksi saa ”nimen” takaa kommentoida niin ei tarvi suvun hävetä suupäitä.

  S3 oli täydellinen ja tämä pistää vielä paremmaksi. Myös muut valmistajat tiedostavat Samsungin paikan puhelin myynnissä ja ruvenneet jokainen taholtaan mollaamaan uutuutta. Hyökkäys on heidän tilanteessa paras puolustus, mutta kyseinen strategia aina paljastaa sen kuka pelaa ja kuka pelkää.

  1. tasan samaa mieltä ja vaikka toi ei nyt välttämättä mikään upeimman näkönen ja tuntunen ole (missä taas nokia loistaa) niin silti se on taas tän hetken paras kännykkä kaikin muin puolin enkä usko että noi ulkonäkö asiat vaivaa oikeasti ketään ostajia kuten ei s3:kaan aikana ja todellakin htc one on ainut oikea kilpailija sille ja nyt kännykkää ostava saa taas miettiä että kumman ostaa, kuten viime vuonnakin htc one x:än ja samsung s3:n välillä. itte kyllä käännyn samsungin puolelle ton hanskat kädessä käytettävyyden takia eli kiitos taas nokia

 19. En tiedä luinko väärin mutta mainittiinko tekstissä lainkaan sitä, että puhelin toimii hanskat kädessä? Videossa meinaan oli, siksi ihmettelen 😮 Mutta joo, odotin jotain suurempaa. Tuo muovin materiaali näyttää järkyttävältä kun se näyttää että vasaramaalilakalla olisi se maalattu (eli lakkaa joka näyttää kun siihen olisi hakattu naulalla pintaan). Tollasia köhmyjä :<<< Muuten tuo muoto on magee :—DD

 20. Samsung on jopa kopioinut Nokian alunperin esittelemän näytön jota voi käyttää hanskoilla. Omia innovaatioita kehiin Samsung. 😉

  1. antaa hyvän kiertää ja hieno juttu että nokia on vielä ainakin innovaatioden osalta ykkönen ja hyvä juttu ettei oo ilmeisesti patentoinu tota ittelleen koska ne patenttikiistat on aivan älyttömiä

  2. No Eemeli sama asia kun minä syyttäisin Applea kopioimasta maailman ensimmäistä kamerapuhelinta koska siinä on kamera :—–DD Tuo kosketusnäyttö joka toimii hanskoilla on sellainen juttu että sitä ei voi oikein patentoida yms.

   1. Nokia kopioi Motorolalta että matkapuhelimella voi soittaa 😉

  3. Tutkippa asiaa tarkemmin. Tuo näyttö jota voi käyttää hanskat kädessä, ei ole Nokian keksintö vaan Nokia on lisenssoinut tekniikan kolmannelta osapuolelta. Joko Samsung on keksinyt oman tavan tehdä tuo tai sitten sekin on lisensoinut sen.

   Nokia on tässä korkeintaan ostanut tekniikan ensimmäisenä käyttöönsä, itsekin innovoin tänään ja ostin leipomosta ensimmäisen lämpimän pullan.

   Lähde (Ei pullan ostamiselleni):
   http://www.synaptics.com/demos/nokia-lumia-920

   1. Sama sille näytölle. Miten on sen kameran laita? Se ei taida sitten olla sitä innovointia? Tilattu jostain?

    1. Eipä se 808:n kamerakennokaan Nokian valmistama ole, vaan Toshiban. Minkään luurin kaikki ominaisuudet eivät ole saman talon sisällä tehtyjä, aina niitä lisensoidaan pikkupajoilta. iFixitiä kun lukaisee kertaalleen läpi mistä vaan luurista, niin tulee ne sisukset tutuiksi.

    2. Parahin Esa, ole ystävällinen ja tarjoa linkki myös tuohon kertomaasi, niin tutkitaan sitten tilannetta uudestaan. Totta on, että Toshiba on tuon kennon valmistanut, mutta nyt ei puhutakaan valmistuksesta, vaan suunnittelusta ja innovoinnista. Jos et tiennyt, niin Nokialla on ihan oma suunnittelutiimi sitä varten, joka painii kamerateknologian parissa.

  4. Samsung on jopa kopioinut Nokian alunperin esittelemän näytön jota voi käyttää hanskoilla.

   Eemeli.
   Nyt on pakko tuottaa väitteellesi pettymys,MUTTA…Nokia EI ole tätä kehittänyt tätä vaan on ostanut lisenssin omaan käyttöön (niin kuin myöskin Samsung)!.

 21. Ei napannut, ei sitten yhtään. Puhelin ei tuonut suurempia parannuksia puhelimeen verrattuna jopa Galaxy S 3:seen: näyttö toki parantunut, sisuskalut ovat uudempaa mallia ja ohjelmistokin on päivittynyt. Mutta, siihen se jäikin. ”Lippulaivamallilta” odotin selvempää pesäeroa edelliseen malliin ja tämä ei sitä ollut. Karvas maku jäi suuhun vaikka ei tämä ollenkaan huono puhelin ole.

 22. eipä nää nykykännykät voi paljoo enää mitenkään muuten parantua kun kameran osalta

 23. Muotoilua eivät kuitenkaan kopioineet NL920’stä
  Ruma tuo s4 eivät samissa ymmärrä muotoilun päälle yhtään mitään, ja vielä androidin ruoska ängetty tuohon, ei kiitos, ei todellakaan.

Kommentointi on suljettu!