Videolla: Samsung Galaxy S4

Allekirjoittanut ei kyennyt osallistumaan Samsungin New Yorkin tilaisuuteen työkiireiden vuoksi, mutta onneksi paikalla oli joukko tunnettujen medioiden edustajia. Alle olenkin koonnut muutaman videon, joiden välityksellä pääsee hieman fiilistelemään korealaisvalmistajan uutta lippulaivaa. Suomessa Galaxy S4 saapuu myyntiin huhti-kesäkuun aikana 699 euron suositushinnalla.

Videoilla tutustutaan uutuuden eri osa-alueisiin, kuten rakenteeseen ja tietenkin ohjelmiston uusiin ominaisuuksiin. Yhdennäköisyys edeltäjään tulee hyvin esille pocketnow.comin videolla, jossa kahta puhelinsukupolvea vertaillaan rinnakkain. The Verge kertoo puolestaan hyvin Samsungin kehittämistä ohjelmisto-ominaisuuksista, joita Galaxy S4:ssä on todella paljon. Engadget tekee hyvän yleissilmäyksen uutukaiseen.

Samsung odottaa Galaxy S4:stä huikeaa menestystä. Seuraava vuosi näyttää, pystyykö korealaisvalmistaja jälleen lyömään aiemmat ennätyksensä. Jokainen uusi Galaxy S -sukupolvi on tähän mennessä kyennyt nousemaan edeltäjiään kovempiin myyntilukemiin.

Galaxy S4 saapuu markkina-alueesta riippuen Qualcomm– tai Exynos 5 -sirulla. Puhelimen etupuolella loistaa viiden tuuman full hd -kosketusnäyttö ja takana komeilee 13 megapikselin kamera. Lisäksi teknisiin ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa 16, 32 tai 64 gigatavua tallennustilaa, microSD-muistikorttipaikka, NFC, Bluetooth 4.0, infrapuna-led, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, MHL 2.0, GPS, GLONASS ja LTE.

Lähteet: Pocketnow.com, The Verge & Engadget

19 kommenttia

 1. Kuorien materiaali on polykarbonaattimuovia,eli jämäkkää pitäisi olla!.

 2. Toi ohkasempi bezeli tekee S4:sta kyllä hienomman, komean kokonen näyttö laitettu noihin kuoriin. Lisäksi tuo Home buttonin sijoittelu näyttää paremmalta, kun se on keskemmällä ja neliskanttinen vs S3

 3. En näe muuta käytännöllistä softassa kun tuon s health:n. Se voi olla kätevä, itse olen miettinyt että jotain tuollaista voisin halutakin, enemmän kellon muodossa kylläkin.

  Verge sanoo ihan oikein mielestäni softasta: gimmicky eli tollasta kikkailua, käytännön kannalta mikä hyöty on siinä että skrollaa kuvia käsillä huitoen kun sormella se on helpompaa. Tosta voi kyllä kehittyä jotain järkevääkin. Toi hoverkin vaikuttaa samanlaiselta kikkailulta ilman mitään järkevää syytä, lisäksi näyttää hankalalta pidellä sormea oikeassa kohdassa ruudun yläpuolella.

  En oikein ymmärrä koko päivityksen tarkoitusta, oliko jollain sgs3:n omistajalla sellanen fiilis että nyt tarvitaan vielä enemmän tehoja, eikö kolmonen ollut jo riittävän tehokas?

  1. Päivityksen tarkoitus on varmaan pysyä muiden valmistajien kelkassa. Ihan sama kitinä oli S3:n tullessa että ei oo tarpeeks uutta vs. S2.
   Mutta ainakin meikälle kun siirty S1 > S3 niin aikalailla on eri peli.

  2. ei nää nykykännykät voi oikeen enää pahemmin kehittyä muuten kun kameran puolesta, kun tehoja on jo aivan riittämiin ja näytötkin on tarkempia mitä ihmissilmä näkee

   1. no kyllähän noihin on vaikka mitä vielä tulossa esim led projektorit tarpeeksi pieninä jolloin mahtuu tähän muottiin ja 3d näytöt kunnolliset sekä 3d kamerat kunnoliset ja ehkä 5-0 vuotta niin holograafiset käyttikset tai näyton projektointi holograafisesti ja veikkaan että ne vie tehoja aika lailla samalla myös akku teknologia jonka pitää parantua huomattavasti ehkä fuelcell tyyppiset ratkaisut.

   2. En ole samaa mieltä että kännykät ei voi enää kehittyä. Enemmän meinaan sitä että kikkailun ja ominaisuuksien määrän sijaan panostetaan käyttökelpoiseen ja loppuun asti pureksittuihin ominaisuuksiin jotka oikeasti tuovat lisäarvoa käyttäjälle. Esim miksi haluaisit skrollata kuvia tai internetiä käsillä huitoen, eihän siinä ole mitään järkeä. s hoverkin on aika kyseenalainen innovaatio arvonsa puolesta.

    Kun ei ole paljon androidista kokemusta, nokia esimerkkejä: Nokia julkiset, nokia musiikki, kartat ja city lens, optinen kuvanvakain, hanskalla toimiva näyttö. Kaikki sellaisia jotka tuovat lisäarvoa jokapäiväiseen elämään.

    1. Samsungin kikkailuista osa on ihan hyviä, suurin osa tuskin tulee laajempaan käyttöön. Googlen omat jutut on hyviä (Google Now, Transit) mutta ongelmat samoja kuin näissä vastaavissa Samsungin/Nokian/MS:n sovelluksissa, meidän sijainti on väärä ja toimivat huonosti suomeksi/suomessa.

    2. Noista :jake:n mainitsemista Nokian softista kaikki toimivat hyvin Suomessa ja suomeksi.

 4. Valmistajien pitäisi keskittyä kehittämään akun ominaisuuksia näiden ”kikkailuiden sijasta” Huippuluurille, jossa olisi kunnon akku olisi tilausta ja SE vaikuttaisi varmasti monen ostopäätökseen.

  1. Joo julkiset toimiikin hyvin jokapuolella suomea.

    1. Mitkä muut softat ovat Now:lle ja Transitille vastaavia?

    2. Luetun ymmärtäminen on kai vähän hankalaa ja juttu lähtee ihan sivuraiteelle, mutta kokeile vaikka bingillä hakea Google Now, Google Transit. Rautalanka: nuo ovat käteviä ohjelmia, mutta toimivat vajaasti suomessa ja sama koskee muita VASTAAVIA ohjelmia muilla.

 5. Huomasiko kukaan tuota S4:n ylhäältä vedettävää asetusvalikkoa? Melkoin määrä namiskoita. Ei välttämättä miellytä aivan perustason käyttäjää…

  1. Siinä oli varmaan kaikki mitä sinne saa laitettua, nehän voi itse valita mitä sinne laittaa.
   En sitten tietä mitä siellä on oletuksena. Ainakin S3:ssa näin.

Kommentointi on suljettu!