Kuulokeliittimeen kiinnittyvä Thermodo tuo puhelimeen lämpömittarin

Sensoreiden lisääntyessä lämpömittarit eivät ole löytäneet tietään älypuhelimien vakiovarustukseen. Toki sisäiset sensorit seuraavat jatkuvasti komponenttien kuumenemista, mutta niistä ei ole ulkoisten lämpötilojen mittaukseen. Ehkäpä tässä piilee juurikin se ongelma: sensori täytyisi saada tarpeeksi lähellä ulkopintaa ja kauas komponenteista, jotta tulos olisi jollain tapaa luotettava. Galaxy S4:ssä tällainen on, mutta kuinka luotettava, sen aika näyttää.

Tyylikkäistä iPhone-sovelluksistaan tunnettu Robocat on tuomassa kesän tienoilla markkinoille älypuhelimeen suunnitellun lämpömittarin: Thermodo. Se kiinnittyy puhelimen kuulokeliitäntää ja toimii Android– sekä iOS-pohjaisilla laitteilla erillisen sovelluksen avustuksella. Lisävarusteen tarjoamaan dataan pääsevät käsiksi myös kolmannet osapuolet, jotka voivat hyödyntää tietoja tulevan kehitystyökalun kautta.

Thermodo on hinnoiteltu 25 dollariin ja on saatavilla mustana sekä valkoisena. Mukana tulee kätevä avaimenperä, johon mittarin voi liittää silloin kun sen käytölle ei ole tarvetta. Saatavilla on myös kalliimpia versioita, kuten alumiininen malli, joka kustantaa 39 dollaria.

Projekti kerää parhaillaan rahoitusta Kickstarterin kautta. Alkuperäinen tavoite (35 000 dollaria) on ylittynyt jo kirkkaasti, joten idea on tarkoitus saada toimituskuntoon kevään ja kesän aikana.

Lisää tietoa projektista löydät täältä.

Lähde: MacRumors

15 kommenttia

  1. mulla on wp:llä sellanen sovellus jo, eikä siihen tarvi mitää ylimääräsiä härpäkkeitä. Kaikkee turhaa ne taas keksii

      1. No esim. Ilmatieteenlaitoksen tai Forecan appsi. Eiköhän niillä tavan tallaaja pärjää.

        1. Just. Nehän kertoo esim oman olohuoneen lämmön ihan asteen tarkkuudella? On ehkä vähän eri käyttötarkoituksia tommoisella mukanakuljetettavalla lämpöanturilla.

        2. @paroni, meillä on kotona sisälämpömittari. Onko muita käyttökohteita?

  2. Ei tule tarvetta, koska ennakkotilasin Samsung Galaxy S4:n ja siinä on lämpötilamittari.. Sisäisten lämpöantureiden lisäksi.

    1. Voi mitata munien lämpötilan, jos luuri mahtuu taskuun? Tosiaan kännykät säteilee sen verran lämpöä, ettei ainakaan sisäinen mittari ole luotettava.

      1. Voi mitata vaikka huoneen lämpötilan. Ei munien. Paitsi jos tunkee boxereihin ja pitää siellä kauan. Lisäksi laitteesta löytyy ilmankosteusmittari sun muuta..
        Miksei mahtuisi taskuun? Nyt käytössä on Samsung Galaxy S3 ja se on paksumpi ja ihan hieman leveämpi, joten puhelimet ovat saman kokoisia. Miksi monet luulevat että kun tuossa on isompi näyttö, niin se on myös isompi? Pienet taskut jollakin jos ei mahdu taskuun.. heh.

        1. Oma lumia 800:kin kyllä mahtuu taskuun, mutta istuminen on epämukavaa. Ehkä mulla on sitten pienet taskut tai isot…

  3. Kukahan tuommoisen ostaa? En hoksaa yhtäkään tilannetta missä tuommoista tarvis. Jos toimis langattomasti ni joku saattais ehkä ostaakki.

  4. hmmm… mielenkiintoinen, mutta mutta. Käyttö voi olla hieman hankalaa, koska tuota ei viitsi pitää aina paikoillaan ja entäs kun sitä pitää avaimenperässä ja ottaa sen taskusta? Onko sitonut itseensä lämpöä, jolloin joudut odottamaan 10-15 minuuttia ennen kuin saat oikean tuloksen?

    En usko, että tuolla SG4:n lämpömittarilla tekee käytännössä yhtään mitään juuri tuon lämpöongelman vuoksi. Tällainenhan oli Nokia 5210 luurissa jo vuonna 2002, eikä se toiminut yhtään.

    Hyvä, että tällaisia kehitetään, mutta tätä tuotetta pidän kuitenkin ehkä vielä käyttökelvottomana.

    1. Tuolla saanee jatkuvalla käytöllä ainakin audioplugin pskaksi. Tosin ainakin vanhaan SGS:ään (ja muihin missä liitin yläreunassa) tuo hienoa ysärilookkia, esittämällä ulkoista antennia.

    2. Veikkaisin että teknologia on kehittyny 11 vuoden aikana.

  5. Mulla oli joskus Nokia (muistaakseni)5100. Siinä oli kyseinen mittari ihan vakiona. Kyllähän tuo toimi, mutta jonkin ajan piti pitää puhelinta poissa taskusta ja kädestä että antoi luotettavamman tuloksen. Eipä minulla sille paljoa käyttöä ollut mutta hyvä,jos sellaisen saa varusteena sitä tarvitsevalle.

Kommentointi on suljettu!