Samsung Galaxy S4 Suomeen Qualcommin 1,9 gigahertsin piirillä

Torstaiyönä julkistettu Galaxy S4 saapuu Suomessa myyntiin Qualcomm 600 -piirisarjalla, kertoo kotimainen Taskumuro. Piirivalintaan ovat vaikuttaneet muun muassa Suomessa käytettävät LTE-taajuudet. Taskumuron mukaan asia on vahvistettu ja Suomessa Galaxy S4:ää vauhdittaa 1,9 gigahertsin Qualcomm 600 -neliydinpiirisarja.

Osa maailmasta saa uutuuden käsiinsä Exynos 5 Octa -sirulla, joka rakentuu neljästä 1,6 gigahertsin Cortex-A15-suoritinytimestä ja neljästä 1,2 gigahertsin Cortex-A7-suoritinytimestä. Ajatuksena on, että puhelin vaihtelee ytimien kesken sujuvasti suorituskyvyn ja akkukeston maksimoimiseksi.

Grafiikkapiirit ovat myös erilaiset molemmissa. Qualcommista löytyy Adreno 320 ja Exynoksesta PowerVR SGX 544MP3.

Piirisarjojen eroista tehojen ja virrankulutuksen suhteen on vaikea sanoa vielä mitään. Joka tapauksessa kummallakin sirulla Galaxy S4 on tehokkaimpia älypuhelimia. Qualcomm 600 -siru on muun muassa HTC Onessa, mutta kellotettuna 1,6 gigahertsiin. Se on Qualcommin uuden sukupolven tuote, joka on valmistajansa mukaan 40 prosenttia edeltävää S4 Pro -sirua tehokkaampi.

Lähde: Taskumuro

16 kommenttia

 1. Grafiikkapiirit ovat myös erilaiset molemmissa.Qualcommista löytyy Adreno 320 ja Exynoksesta PowerVR SGX 544MP3.
  Mahtaako olla suoritustehoissa jne paljonkin eroa???. =/

  1. Käsittääkseni iPhone käyttää tota PowerVR:ää ja sitä onkin kehuttu helvetin hyväksi.
   Voin toki olla väärässäkin.

 2. Xperia Solakin toimi hanskat kädessä. Ennen lumiaa.
  S3 on vieläkin hyvä puhelin ja samalla viivalla 920 kanssa ja S4 on vielä parempi. PIENEMPI, kevyempi ja paremmat speksit joka alueella.

  1. Itselle tuossa iskee kyllä ehdottomasti eniten näyttö, tuo kosketusnäyttöpuhelimen tärkein komponentti. Se on suuri, se on tarkka, ja omista mieltymyksistä riippuen voi laskea vielä että se on Amoled. Stefan Constantinescun sanoin:

   What were you honestly expecting this company to announce? That they’ve found life on Mars?

   Pätee kyllä esim. iPhone 5:n julkistukseen samalla tavalla.

   1. Nykyisin odotukset ovat aina niin korkealla, että kaikki tuntuu olevan pettymyksiä. Sama juttu jokaisen uuden lippulaivan kohdalla…

    1. Lähinnä erilaista lähestymistapaa puhelimen rakentamiseen, sitä ainakin minä odottaisin. Esimerkiksi se että puhelin rakennettais eri materiaaleista ja että puhelimen paksuus kasvais ja akun kestoa olisi samalla nostettu, niihin molempiin kun on nykytekniikalla mahdollista saada parannuksia. Myös touchwizin UI:n uudistaminen olisi tervetullut asia. Eipä täällä suunnalla mitään supermullistavaa odotettukaan, vaan nimenomaan ”virheiden” korjaamista mitä edellisestä mallista löytyy. mutta ei niin ei.

    2. Juuri näin. Osmo A. Wiion sanoin ”Lähitulevaisuus yliarvioidaan ja kaukainen tulevaisuus aliarvioidaan”..

     Tästä ämpärimuovivalittelusta huolimatta ihmiset ovat ilmeisesti tykänneet SGS3:nkin muotoilusta koska myyntimäärät ovat huikeat..

    3. andresantos7: Monet pitävät siitä, että useissa Samsungin puhelimissa on irroitettava akku ja takakansi. Samsung teki oikein, koska materiaalinmuutokset olisivat olleet liian radikaaleja. Samsung siis pysyi samalla linjalla ja pelasi varman päälle. Koska SGS3:akin on myyty yli 50 miljoonaa kappaletta, niin miksi tehdä liian radikaaleja muutoksia seuraavaan Galaxy S sarjan puhelimeen jonka luulisin myös myyvän hyvin?

 3. Muistaakseni the vergessä oli juuri tänään artikkeli miksi muovi on niin ei pidetty puhelimen valmistus materiaali.
  Jutun oli kirjoittanut materiaali asiantuntija.
  Kolumnissa todettiin muovin olevan teknisesti ehdottomasti paras kännykän valmistus materiaali.
  Se on vahvempi kuin lasi ja alumiini.
  Ei naarmuunnu ja ennen kaikkea se läpäisee rf signaalin.
  Itselläni Gs2 pari vuotta vanha, pudonnut varmaan sata kertaa ja on ihan kuin hyllystä otettu.
  Kaverilla on muutaman kuukauden vanha musta iphone5. Tai siis se oli musta ostohetkellä nyt se on alumiinin värinen suurelta osalta pinta-alaa.

Kommentointi on suljettu!