Kommentti: Galaxy S4:n suurin juttu on S Health

Mukana kulkeva kumppani. Näin Samsung kuvailee hiljattain julkistamaansa ja kevään aikana myyntiin saapuvaa Galaxy S4:ää. Kuten niin monen aikaisemmankin lippulaivan kohdalla, myös Galaxy S4:ää on pidetty osaltaan pettymyksenä. Tämä lienee jälleen ylisuurien odotuksien syytä. Nykyinen trendi on viedä puhelimia pienin askelin eteenpäin ja tälläkään kertaa edellisen mallin omistajalla ei ole pakottavaa tarvetta päivittää uusimpaan laiteversioon. Yhden sukupolven voi nykymarkkinoilla jättää huoletta välistä, jos ei koe haluavansa aina uusinta ja parasta.

Mikä sitten olisi se suurin juttu Galaxy S4:ssä? Henkilökohtaisesti pidän tärkeimpänä S Health -sovellusta. Se on laaja kokonaisuus, joka mahdollistaa yksityiskohtaisesti omien elintapojen seuraamisen. Hyvinvointi on tänä päivänä kova juttu, josta esimerkiksi erilaisten liikuntapelien suosio on hyvä osoitus.

Hyvinvointisovellustaan varten Samsung on lisännyt puhelimeensa uusia sensoreita. Pakettiin kuuluvat askel-, lämpö- ja kosteusmittarit. Lisäksi käyttäjä voi pitää harjoitus- ja ruokapäiväkirjaa. Näiden tietojen avulla oman terveyden tarkkailussa pääsee jo kohtalaisen hyvään vauhtiin, mutta kokonaisuus on vieläkin laajempi.

Samsung tulee tarjoamaan S Health -pakettiin kolme lisävarustetta: S Band -rannekkeen, Heart Rate Monitor -sykevyön ja Body Scale -vaa’an. Kaikki toimivat langattomasti ja osaavat siirtää tietonsa puhelimeen tarkempaa analysointia varten. Mielenkiintoisin näistä on ehdottomasti S Band -ranneke, joka ei ole pelkästään ranteessa kulkeva askelmittari. Se toki tallentaa askeleet ja kulutetut kalorit silloinkin kun puhelin ei ole mukanasi, mutta osaa myös arvioida unesi laatua. Kiehtova konsepti, jota odotan innolla pääseväni kokeilemaan.

Valmistajan mukaan sovellukseen on mahdollista liittää myös verenpaine- ja glukoosimittarit. Ikävä kyllä tarkempia yksityiskohtia näiden osalta ei paljastettu.

Edulliseksi Samsungin kokonaisuus ei tule. Pelkästään itse puhelimen suositushinta on 699 euroa. Lisävarusteiden hintoja Suomen osalta ei ole vielä vahvistettu, mutta rapakon takana vaaka ja ranneke kustantavat 99 dollaria ja sykevyö 69 dollaria. Paketista muodostuu näin ollen varsin kallis, vaikka puhelimen kaveriksi hankkisi vain yhden lisätarvikkeista.

Useat S Healthin ominaisuuksista ovat jo nyt saatavilla markkinoilla erillisinä ratkaisuina. Samsungin idean vahvuus on kuitenkin sen yhtenäisyys: kaikki hyvinvointiin liittyvät toiminnot on koottu saman palvelun alle. Onkin erittäin innostavaa päästä tähän kokonaisuuteen käsiksi ja selvittää sen toimivuus.

13 kommenttia

 1. Eli tää S4 on tehty nimenomaan kaikille laihduttajille+urheilijoille.

  1. Tavoite päästä yhtä ohueksi kuin puhelin.

    1. @ ”Tolppa”:

     ”Touché!” tarkoittaa miekkailussa osumaa, ja väittelyssä yhden osapuolen sanomana suunnilleen sitä, että vastapuoli on esittänyt niin osuvan ja vastaansanomattoman väittämän, että ensimmäinen osapuoli ei voi muuta kuin myöntää toisen osuneen terävän tarkasti. Imausta ei käytetä missä tahansa tilanteessa kehumaan jonkun esittämää terävää huomiota, vaan vain väittelytilanteessa. Vielä vähemmän ilmausta käytetään kehuna jonkun keksimästä hauskasta vertauksesta tai kielikuvasta.

     Nyt sinun olisi paikallaan sanoa minulle ”touche!” 😉

 2. Millonhan tulee puhelin suomeen myyntiin? Onko myyntiaikatauluja julkaistu?

  BR,
  I

 3. Hienoja ominaisuuksia, mutta kyllähän puhelimen pitäisi olla noihin ominaisuuksiin liittyen edes roiskevesitiivis.

 4. Ostoon menee koko paketti hinnasta viis kuhan vain saa mahdollisimman pian, ja kuntoilemaan

 5. Eli tekninen etumatka kasvoi muihin merkkeihin nähden ja niiden lisäksi tuo kokonaisuus. Todella vakuuttavaa.

 6. Siisti ja kiinnostava juttu. Mut edes tuo ei kyllä saa mua vaihtaan Note sarjasta Galaxy S sarjaan. Ja eiköhän tuo tule aikoinaan Note3; llekki

 7. Tosi fiksu juttu tuo S Health. Vaikka erillisiä ohjelmia Androidille vastaaviin tehtäviin on löytynyt jo pitkään, tuossa uo on saumattomasti integroitu puhelimeen. Jos ei nuo lisävarusteet ole ylihintaisia niin voisin kuvitella hankkivani. Nuo on myös sellaisia palveluja jotka kiinnostavat moni keski-ikäisiä ja hieman vanhempiakin, kunhan vaan ovat tehty mukaviksi käyttää.

 8. Olen samaa mieltä. Ei tullut mitään mullistavaa SGS3:meen nähden.

 9. Ainoa kiinnostava tekijä on se että saako Google BLE(Bluetooth low energy) kehittäjäversion tehtyä Android 4.2.2 vaiko käyttääkö Samsung muita kirjastoja, jotka sit voi tuottaa ongelmia muiden valmistajien tuotteiden kanssa tai muiden ohjelmien kanssa. Voi toki olla että Samsung käyttää klassista bluetoothia(2.1) joka sit syö akkua ja pattereita loppuun aika nopsaa. Tähän ratkaisuun en toki usko, koska siinä ei ole mitään järkeä.
  Mutta siis S health II tulee toimimaan S3 kanssa, tarvitsee toki päivityksen, joko Samsungilta tai kustomoidulla firmwarella.
  Näitä BLE laitteita löytyy jo vinopino, joka siis toimii nyt jo iPhonen 4s ja 5 kanssa.

 10. Kyllä, olen samaa mieltä Teemu, mutta aikalailla rahastukselta tämä tuntuu: itsestään puhelimesta saa maksaa itsensä kipeäksi ja siihen lisäksi vielä ranneke, sykevyö ja vaaka. Mutta, mitä näissä lisävarusteissa näkee tavallinen käyttäjä VARSINKIN jos tämä ominaisuus olisi kaikkien mielestä se tärkein: puhelimen joka ei paljoa erotu massasta.

  Juttelin muutaman kaverin kanssa uudesta Galaxystä ja yksi asia tuli useasti esille: mitä järkeä on Smart Scroll (tai leijuva kosketus, miten sen nyt ottaa)-ominaisuudessa kun peukalo tai etusormi, jolla yleensä ohjataan puhelinta, on muutaman sentin päässä näytöstä?
  Ymmärtäisin vielä tuon teknologian hyödynnyksen tableteissa tai älytelevisioissa, mutta puhelimeen kyseisen ominaisuuden lisäys on turhaa, koska puhelimen näyttöön pääsee lähes joka tapauksessa nopeasti.

  Myöskin Dual Camera-sovellus on suhteellisen turha: toki se tulee varmasti olemaan hauska mutta hyöty siitä tuntuu jäävän minimaaliseksi. Ja, kuka haluaisi pistää ääntä kuviin? Toki ulkomaankuviin voisi olla hienoa saada vaikka terveiset mutta toimiiko tämä ominaisuus muissa puhelimissa?

  Mitä jää käteen: puhelimen hinta on jo suositushinnaltaan suolainen (n. 700€) ja jos siihen mukaan haluaisi ostaa vielä Samsungin lisätarvikkeet, kipuaa hinta kohti tuhatta euroa. Jotkut varmaan muistavat kommenttini jossa sanoin että harvat haluavat pistää 110€ puhelimeen ja tablettiin. Tämä seikka varmasti karsii ostajia pois; jos ei halua pistää 1100€ kahteen asiaan, tuskin haluat pistää 700€ yhteen puhelimeen. Pointti on että 700€ on hinta jota kovin moni ”normaali-ihminen” haluaisi panostaa puhelimeen jonka lisäksi täydelliseen hyötyyn uusista sovelluksista pääsemiseen pitäisi panostaa vielä lisää.

  Tiedän, tekstini on negatiivisen kuuloista ja myönnän asian: minusta SG4 on suoraansanonttuna HUONO puhelin. Se ei erotu hyödykseen tulevaisuuden lippulaivoista. Ohjelmiston pikku kikat ovat lopuksi turhia ja ainut oikeasti hyödyllinen asia vaatii lisärahoitusta. Toki sisuskalut on saatu kuulostamaan hienommalta nopeuksia ja ytimiä lisäämällä mutta mitä tämä tuo loppujenlopuksi lisää päivittäiseen käyttöön?

  -ollicas

Kommentointi on suljettu!