Qi:n kilpailija, PMA, sai kotimaisen PowerKissin riveihinsä

Langaton lataaminen on tullut kuluttajille tutuksi viimeisten kuukausien aikana, kun markkinoille on rynninyt useita Qi-yhteensopivia älypuhelimia. Näitä ovat esimerkiksi Nokian Lumia 920– ja Lumia 820 -mallit sekä Googlen ja LG:n yhteistyönä rakentama Nexus 4 -puhelin. Kyseisten laitteiden hyödyntämä Qi ei ole kuitenkaan ainoa tekniikka, joka yrittää vakiinnuttaa asemansa markkinoiden standardina langattomalle lataamiselle.

Kilpailijana Qi:llä on Power Matters Alliance, jonka tekniikka kulkee nimellä Power 2.0. Kyseessä on vakavasti otettava liittouma, sillä sen takana seisovat muun muassa AT&T, Starbucks, BlackBerry, NEC ja ZTE. Nyt rivistöön kuuluu myös suomalainen PowerKiss, joka on perustettu vuonna 2008.

PowerKissin toimitusjohtajan Maija Itkosen mukaan yksi tärkeimmistä syistä liittyä PMA:han on sen sisältämä teknologia, joka mahdollistaa yksittäisten latauspisteiden yksityiskohtaisen tarkkailun. Se avulla suurien julkistentilojen latauspisteiden kuntoa ja käyttöastetta on mahdollista seurata.

Suomalaisyhtiö tulee näyttelemään tärkeää roolia tekniikan levittäytymisessä Eurooppaan. PowerKiss on aikaisemmin tukenut vain Qi-tekniikkaa, johon pohjautuvia ratkaisuja se on toimittanut useisiin kohteisiin Euroopassa. Yhtiö vastaa muun muassa Helsinki-Vantaan lentokentän latauspisteistä.

Lähteet: Engadget & PowerKiss

3 kommenttia

  1. Hienoa että tällekkin alalle löytyy muitakin osaajia!

  2. Jos Apple tosiaan valitsee PMA-latauksen, kuten on huhuiltu, niin silloin löytyy hyvä keino välttää Apple-uskovia. Koska he lataavat iPhonensa Mäkkärissä, mene Hesburgeriin.

  3. Toivottavasti Powerkiss panosta Qi-lataukseen. Nokia, HTC, LG, Samsung –> puhelimia jo kymmeniä miljoonia käytössä, joissa on ominaisuus tai mahdollisuus langattomaan lataukseen. Näiden määrä kasvaa nopeammin, kuin esim. Apple möisi uusia puhelimiin.

Kommentointi on suljettu!