Galaxy S4 tukee langattoman lataamisen Qi-standardia

Samsung ei kertonut Galaxy S4:n julkistuksen yhteydessä tarkkoja yksityiskohtia lippulaivansa tuesta langattomaan lataamiseen. Tuki luvattiin, mutta sen tarkemmin korealaisvalmistaja ei asiaa suostunut puimaan. Nyt kuitenkin paljastuu, että puhelin tukee yleistä Qi-standardia, jota käyttävät muun muassa Nokia Lumia 920 ja Nexus 4.

Qi:n kehityksestä vastaava Wireless Power Consortium kertoo tiedotteessaan, että Samsungin tuleva lippulaiva tukee Qi-yhteensopivia latausalustoja sekä takakuoria. Samsung ei ole vielä kertonut paljonko Qi-takakuori Galaxy S4:lle tulee kustantamaan. Toivottavasti sellainen saadaan kuitenkin myyntiin samaan aikaan itse puhelimen kanssa. Kaikki varmasti muistavat, miten Galaxy S III:n luvatun langattoman lataamisen kanssa lopulta kävi.

Huhti-kesäkuussa myyntiin saapuva Galaxy S4 perustuu Android 4.2 -käyttöjärjestelmään ja viiden tuuman full hd -kosketusnäyttöön. Se tulee Suomessa kauppoihin 1,9 gigahertsin Qualcomm 600 -neliydinpiirisarjalla.

Lähde: Phone Arena

8 kommenttia

 1. Mää en ymmärrä miks tota langatonta latausta hehkutetaan niin paljon, vaikka se on todella hidas. Mulla on Note2; langaton lataus eikä yö yli laataus riitä latamaan akkua täyteen. Kyllä se on vaan varminta ja helpointa kun lyöö piuhan kiinni puhelimeen.

  1. Kyllä on sitten varmaan puhelimessa vika. Itsellä Nokia Lumia 920 latautuu langattomasti 1h-1,5h.

   1. Lumian piiri; Quick Charge 1.0 löytyy jo nykyisistä Snapdragon S4 -piireistä,
    tukee nopeata latausta. Noten piiristä minulla ei ole tietoa.

    1. Tarkennus edelliseen. Snapdragon S4 -piiri löytyy kaikista Lumia WP8 -puhelimista; 920, 820, 720, 620 ja 520.

     Itsekin pidän langatonta latausta hyvänä asiana.
     Sekin on hyvä että Samppa valitsi Qi:n, koska yleiset latauspaikat leviävät nopeammin.

    2. Toi nyt ei liity asiaan juuri mitenkään. Note 2:n vakiolaturi lataa 2A virralla kun langaton lataa jollain ~0.5A

   2. Ernonbogelilla on aika tymäkkä langaton laturi, jos meinaa et tyhjästä täyteen tunnissa, tai edes puolessatoista. Edes siinä USB laturissa ei ole niin suuria latausvirtoja.

    1. Sanotaan että yleensä lataan n. 20-30% – 100%. Mutta jos ei yössä lataa täyteen niin pitää olla puhelimessa vikaa.

Kommentointi on suljettu!