LG: Galaxy S4:n katseenseuraus rikkoo mahdollisesti patenttejamme

Riitahan siitä tuli. Kaksi korealaisjättiä julkaisi lähes samaan aikaan hyvin samankaltaisia ohjelmisto-ominaisuuksia Android-puhelimiinsa. Kyseessä on LG:n Smart Video -ominaisuus, jota Samsung puolestaan kutsuu nimellä Smart Pause. LG:n mukaan Samsung rikkoo mahdollisesti yhtiön patentteja uudella ominaisuudellaan.

Kummankin yhtiön toiminnoissa puhelimen etukamera seuraa käyttäjän katsetta videotoiston aikana. Kun katse siirtyy pois ruudusta, pysähtyy toistettava video automaattisesti. Sama toimii myös toisin päin, eli silmien siirtyessä takaisin näyttöön jatkuu videon toistaminen ilman ylimääräisiä toimia.

LG:n mukaan se on saanut tekniikkaan patentin jo vuonna 2009. Lisäksi sillä on salkussaan muutamia katseentunnistukseen liittyviä patentteja. Vanhimmat ovat vuodelta 2005.

Katseentunnistuksen lisäksi yhtiöt esittelivät markkinoille viime viikolla myös toisen yhtäläisen ominaisuuden. Galaxy S4 osaa tallentaa kuvan yhtä aikaa sekä etu- että takakameralla. Samaan pystyy myös LG Optimus G Pro huhtikuussa Koreaan julkaistavan päivityksen jälkeen. Sattumaa vai ei?

Lähde: The Verge

2 kommenttia

 1. Kumpi ja kampi tappeli kumpi voitti. Ihmetyttää vaan että jos LG; llä ollu patentti jo 2009 niin miksi vasta nyt tuoda markkinoille. Heti kun Samppa on julkaissu saman uuteen lippulaivaansa. Saapa nähä miten tässä vielä käyy. Ja mitä Google on asiasta mieltä jos 2 Android jättiä rupee hippasille.

 2. Olishan se pitäny arvata.
  Innovaatioita matkitaan Nokialta.
  Applelt käyttis
  LG:tä silmäjutut
  Muotoilu S3:sta ja vielä rumempi versio.
  Sitten johdatetaan ihmiIsiä harhaan että toi voittaa Nokian kameran koska tossa on vajaat 5 megapikseliä enemmäm…

  HyiHyi

Kommentointi on suljettu!