Samsungilta lippulaivatason Tizen-puhelin elo-syyskuussa

Android jatkaa kuluvankin vuoden aikana Samsungin älypuhelinstrategian keskipisteenä. Siihen perustuva Galaxy S4 on se puhelin, johon Samsung haluaa tällä hetkellä panostaa. Yhtiö yrittää kuitenkin edelleen aktiivisesti rakentaa tulevaisuutta Intelin kanssa luodulle Tizenille, johon pohjautuvan laitteen pitäisi vihdoin saapua markkinoille vuoden 2013 aikana.

Samsungin Lee Young Hee kertoi Bloombergille muutamia päiviä sitten, että Tizen-puhelin nähdään tämänhetkisten suunnitelmien valossa markkinoilla elo- tai syyskuussa. Se tulee olemaan niin sanottua lippulaivatasoa. Puhelin tulee siis rakentumaan huippuominaisuuksien ympärille ja tarjoamaan vaihtoehdon muille kovan luokan älypuhelimille.

Tizeniä pidetään Samsungille yleisesti eräänlaisena varasuunnitelmana. Tällä hetkellä yhtiö hallitsee markkinoita Android-puhelimillaan. Epävarmuutta tilanteeseen tuo alustan kehityksestä vastaava Google, jonka on jo pitkään arveltu hamuavan markkinoille oman talon sisällä kehitetyillä puhelimilla. Tämä voisi heikentää muiden Android-valmistajien asemaa.

Tizen Associationin mukaan uusi alusta tulee tarjoamaan alkuvaiheessa tuhansia sovelluksia. Sen tilanne on siis sama kuin muidenkin haastajien: sovellustarjonta on Androidiin ja iOS:iin nähden hyvin suppea. Tämä ei kuitenkaan ole välttämättä katastrofi, jos mukaan on saatu keskeisimmät sovellukset tarvittavilla ominaisuuksilla.

Samsung tulee mitä todennäköisimmin olemaan ensimmäinen Tizen-valmistaja, mutta korealaisvalmistaja ei hallitse alustaa samalla tavalla kuin esimerkiksi Google Androidia. Kyseessä on täysin avoimen lähdekoodin periaattein kehitettävä mobiilialusta. Tizen on Linux Foundationin alainen projekti.

Lähde: Bloomberg

8 kommenttia

 1. tätä odotellaan mielenkiinnolla! vihdoinki jotain muuta kuin Androidia.

 2. Sovellusten vähyys ei ole katastrofi tizenille. Meegolle ja WP:lle se on. Hassua uutisointia.

  1. Huoh. Perustele väitteesi. Jos et tiennyt, niin Tizenhän on entinen MeeGo. Ettei vaan kävis Tizenille MeeGot…

   1. Tizenillä on vahvempi ja parempi tukijoukko takana,mitä Meegolla oli!.
    Eli tuskin huonosti tulee Tizen menestymään. 😉 Intelkin on varmasti oppinut Meegon kehitysvirheitä,toivottavasti!.

 3. Sailfish on entinen meego, ei tizen 🙂

 4. Eihän sillä sovellusten määrällä oikesti olekaan mitään merkitystä. 99,9% jää kuitenkin valtaosalla käyttäjistä lataamatta. Androidin ja iOS:in ainoa (ja kieltämättä erittäin tärkeä) etu on se, että ne muutamat tärkeät sovellukset ja niiden päivitykset tulevat niille ensin ja ovat yleensä monipuolisempia kuin muilla alustoilla.

Kommentointi on suljettu!