BlackBerry 10:lle jo yli 100 000 sovellusta

Kanadalainen BlackBerry on panostanut uuden alustansa sovellustarjontaan. Heti lanseerauksen yhteydessä uudelle BlackBerry 10:lle oli saatavilla 70 000 eri ohjelmaa ja peliä. Se on hieno saavutus miltä tahansa uudelta mobiilialustalta.

Nyt yhtiö kertoo 100 000 sovelluksen rajapyykin rikkoutuneen. Samalla kauppaan on saatu sellaiset merkittävät nimikkeet, kuten Amazon Kindle, OpenTable ja The Wall Street Journal. Seuraavien viikkojen aikana tarjonta kasvaa vielä muun muassa Skypen, CNN:n, eBayn ja Rdion kaltaisilla sovelluksilla.

Laajalla sovellustarjonnalla on myös kääntöpuolensa. Monissa arvioissa BlackBerry 10:n valikoimaa on kritisoitu heikkolaatuiseksi. Usein sovellukset ovat myös suoria käännöksiä Android– tai iOS-versioista, jotka eivät huomioi BB10:n erityisominaisuuksia.

Markkinoilta löytyy tällä hetkellä yksi BB10-pohjainen laite. Se on BlackBerry Z10. Puhelin sisältää 4,2 tuuman 720p-kosketusnäytön, 1,5 gigahertsin tuplaydinsuorittimen ja kahdeksan megapikselin kameran. BlackBerry Z10:n pitäisi aikanaan rantautua myös Suomeen, mutta tarkemmasta aikataulusta ei ole edelleenkään tietoa.