NFC laajentuu tulevaisuudessa kattamaan myös langattoman lataamisen?

Near Field Communication -teknologiasta, eli NFC:stä, on totuttu puhumaan yleensä mobiilimaksamisen ja laitteiden parittamisen yhteydessä. Pitkään teoriatasolla elänyt teknologia teki edellisvuonna viimein todellisen esiinmarssin, kun NFC löysi tiensä useisiin älypuhelimiin. Tulevaisuudessa teknologiaan on tarkoitus yhdistää myös langaton lataaminen, kertoo VTT.

VTT työskentelee parhaillaan yhdessä alan johtavien teknologiayritysten ja standardointijärjestöjen kanssa langattoman lataamisen laajentamiseksi myös matkapuhelimia pienempiin laitteisiin. Tämä onnistuu yhdistämällä langaton tehonsiirto NFC-tunnisteteknologiaan, mikä mahdollistaa kustannustehokkaan ja kompaktin kokonaistoteutuksen.

Langattoman tehonsiirron yhdistäminen NFC-teknologiaan vähentäisi kustannuksia ja tehonkulutusta sekä vaatisi kokonaisuutena nykyisiä ratkaisuja pienemmän tilan. Näin langaton lataaminen olisi mahdollista yhdistää osaksi entistäkin pienempiä laitteita. Etuna olisi myös sen, että laitteet pystyisivät sekä lähettämään että vastaanottamaan virtaa.

Toteutuksen haasteena ovat muun muassa nykyiset NFC-antennipiirit, joita ei ole optimoitu tehokkaaseen langattomaan energiansiirtoon. Työ ongelmien ratkomiseksi on jo käynnissä NFC Forumissa, joka vastaa teknologian kehityksestä.