Samsung Galaxy S4: kymmenen faktaa

Nyt kun pöly Samsungin kuuman julkistuksen yltä on laskeutunut on hyvä hetki tutkailla, mitä kaikkea uudesta Galaxy S4:stä oikein löytyykään. Kaikki tietävät jo, että näyttö on full hd -tasoa ja potkua riittää vaikka muille jakaa. Mutta mitä muuta uutuus sisältää? Alla on kymmenen mielenkiintoista yksityiskohtaa Samsungin keväällä myyntiin saapuvasta Galaxy S4:stä.

Infrapuna-led: Tämä ominaisuus tekee paluuta useiden vuosien hiljaiselon jälkeen. HTC One sisältää infrapunan ja niin tekee myös Samsung Galaxy S4. Infrapunan ansiosta puhelimella voi ohjata useimpia televisioita ja muita siihen liitettyjä laitteita.

Näyttö toimii hansikkailla: Galaxy S4:n näyttö toimii Lumia 920:n tavoin hansikkaat kädessä. Se on ominaisuus, jota Suomen kylmissä olosuhteissa monet osaavat varmastikin arvostaa.

Tehokkaampi akku: Samsung on panostanut uutukaisessaan ilahduttavasti akkuun. Sen kapasiteetti on kasvanut edeltäjän 2100 milliampeeritunnista 2600 milliampeerituntiin.

Drama Shot: Tallenna liikkuvan kohteen eri vaiheet yhteen kuvaan. Puhelin tekee kaiken puolestasi ja koostaa kuvasarjasta automaattisesti yhden otoksen.

Dual Camera: Molemmat kamerat käyttöön samanaikaisesti. Galaxy S4 kykenee tallentamaan kuvia yhtä aikaa puhelimen molemmilla kameroilla. Ominaisuus toimii myös videon kanssa. Puhelin osaa luonnollisesti yhdistää molempien kameroiden tallennukset samaan näkymään.

Cinema Photo: Sama kuin Nokian Cinemagraph. Sen avulla on mahdollista yhdistellä kuvia ja animaatioita. Käyttäjä voi valita kuvasta haluamansa kohteen animoiduksi, samalla kun muu ympäristö pysyy paikallaan.

Turvallisuutta yrityksille: Galaxy S4 on Samsungin ensimmäinen puhelin yhtiön kehittämällä Knox-ratkaisulla. Yksinkertaistettuna se on kaksi käyttötiliä yhdessä puhelimessa: vapaa-aika ja työ. Kaiken takana on kuitenkin hyvin monimutkaisia turvaominaisuuksia, jotka pitävät eri tilien tiedot eristyksissä toisistaan ja varmistavat, että laitteessa voidaan ajaa ainoastaan niin sanottuja luotettavia sovelluksia. Lisää Knoxista voit lukea täältä.

Automaattisesti säätyvä näyttö: Älypuhelimet ovat jo vuosia osanneet säätää näytön kirkkauden valo-olosuhteiden mukaan. Niin osaa myös Galaxy S4. Ajatusta on kuitenkin viety hieman pidemmälle, sillä Samsungin lippulaiva ottaa kirkkauden säädössä huomioon myös ruudulla esitettävän sisällön. Näin katselukokemuksen pitäisi olla aina paras mahdollinen.

S Translator -kääntäjä: Samsung on liittänyt lippulaivaansa monipuolisen käännöspalvelun, joka ei ikävä kyllä ainakaan vielä tue suomea. Monelta taipuu kuitenkin vähintäänkin englanti, joten siitä voi olla ilman suomeakin suuri apu. Se kääntää suoraan puhetta toiselle kielelle sekä mahdollistaa tekstin kääntämisen kameralla tallennetuista kuvista. Lisäksi palvelu integroituu muun muassa sähköpostiin, joten vieraskieliset viestit voi kääntää nopeasti ymmärrettävämpään muotoon.

S View Cover: Tämä ei ole varsinaisesti puhelimen ominaisuus, sillä kyseessä on erikseen myytävä lisävaruste. S View Cover on takaosan peittävä ja etupuolta lipalla suojaava kotelo, jonka päällä on pieni läpinäkyvä kohta. Puhelin tunnistaa kun läppä on ruudun päällä ja mukauttaa näytön niin, että läpinäkyvästä kohdasta näkee muun muassa kellonajan ja saapuneiden ilmoitusten määrän.

9 kommenttia

 1. Olisikohan Nokialla Lumioille vastaavaa sovellusta kuin tuo Drama Shot?

  1. Olen itsekkin koittanut etsiä moista mutta ei vieläkään ole

   1. Vieläkään. Kuinka kauan olet sitä odottanut? 😉

    1. Itse en ainakaan osannut odottaa ennen tätä uutista 😀 kyllä olisi mukava ominaisuus ja Nokian kamerasovellukset ovat muutenkin niin hyviä että luulisi tekevän tällaisenkin.

 2. Kyllä löytyy, katoppa ohjelma nimeltä burton. Löytyy ainakin wp8 puhelimille.

 3. Onko muuten Samsung Galaxy S4 mallissa stereo -kaiuttimet???.

 4. ei tuo , SGS 4 vaikuta kovin kummoselta verrattuna HTCeen One puhelimeen verrattuna, tuossa ei ole mitään uutta verrattuna S III verrattuna. Hiukan paranteluja, sama homma kuin applella 4S ja 5 malleissa eipä oo juuri mitään eroa, kyllä kallistun tällä kertaa HTC Oneen.

Kommentointi on suljettu!