Kehittyneempi puheentunnistus tulossa Windows Phonelle

Mobiiliyhtiöt tuntuvat uskovan puheentunnistukseen. Applella on Siri, Googlella Now ja Microsoftilla Bing. Suurin ongelma niiden kohdalla Suomessa on heikko tuki kielellemme. Ainoa, joka tukee suomea on Googlen hakupalvelu, jonka kautta suomalaiset voivat tehdä verkkohakuja omalla äidinkielellään.

Microsoft työstää parhaillaan parannuksia Windows Phonen puheentunnistukseen. Yhtiö on itse asiassa esitellyt uutta versiota hiljattain yleisölle kehittäjätapahtumassa. Siinä yhtiö on keskittynyt parantamaan puheentunnistuksen nopeutta ja tarkkuutta. Uutta on myös niin sanottu reaaliaikainen puheen kääntäminen tekstiksi, jos puhelin tulkitsee sanojan samalla kun käyttäjä jatkaa vielä puhumista. Yleensä analysointi tehdään vasta siinä vaiheessa, kun käyttäjä on lopettanut puhumisen.

Ohjelmistojätti ei paljastanut vielä, milloin uusi versio saapuu käyttäjien ulottuville.

Lähde: Engadget

9 kommenttia

 1. Kohta tulee Eemeliltä kommentti: ”Mahtavaa! :D” niinkuin yleensä näissä WP juttuissa ^^ Mutta ihan hienoahan tuo on. Toivottavasti tulee myös suomeksi :>

  1. Ei. En ole ikinä ollut suuri puheentunnistusten ystävä.
   Mutta sanotaan se sinun mieliksesi: mahtavaa! 😉

   1. Noniin! 😀 sieltähän se tuli. Mahtavaa! 😀

 2. Kai se nyt hyvä ominaisuus on, mutta itse en kyllä ole paljon sellaista kaivannutkaan. Ennemmin nyt toisivat jo vaikka Instagramin Windows Phonelle, vaikka sekään ei tietystikään mikään tärkein ohjelma ole.

 3. …Huomasitteko muuten, että vasta nyt saapui Twitterin virallinen sovellus Windows 8:lle, samoihin aikoihin kun sen käyttöliittymä päivittyi ”kilpailevaksi” myös Windows Phonessa.

  1. No shit sherlock. Siitä tuli ihan uutinen tänne Mobiiliblogiinkin 😉

Kommentointi on suljettu!