Nexus 5 panostaa kompaktiin kokoon, suureen akkuun ja hyvään kameraan?

Tuleva ja huhuttu Nexus 5 ei välttämättä olekaan sellainen ”monsteripuhelin”, kun alkujaan on epäily. Nimettömältä lähteeltä Phone Arena -verkkosivustolle tulleet vihjeet kertovat, että uusi Nexus-perheen jäsen keskittyisi kompaktiin kokoon, suureen akkuun ja hyvään kameraan. Se pyrkisi lähestymään markkinoita näin hieman eri kulmasta ja hylkäisi muun muassa full hd -näytön.

Nexus 5:n kerrotaan tuoreimpien vihjeiden mukaan perustuvan 4,5 tuuman kosketusnäyttöön, jonka tarkkuus olisi 1280 x 720 pikseliä. IPS-tekniikkaan luottava näyttö peittäisi etualasta huimat 88 prosenttia. Tämä tarkoittaisi hyvin minimaalisia reunuksia näytön ympärillä.

Puhelimessa hyrrää huhun mukaan Snapdragon 600 -neliydinpiiri 1,6 gigahertsin kellotaajuudella. Akku olisi kapasiteetiltaan 2800 milliampeerituntia, joten toiminta-aikojen ei pitäisi olla heikoimmasta päästä.

Kameran osalta lähde kertoilee varsin yllättäviä yksityiskohtia. Nexus 5:ssä käytettäisiin nimittäin CMOS-kennon sijaan CCD-kennoa, jota nykyisin älypuhelimissa ei enää liiemmin käytetä. CCD-kennon etuihin kuuluvat muun muassa selvästi parempi valoherkkyys sekä pienempi kuvien kohina. Se kuluttaa kuitenkin selvästi CMOS-kennoa enemmän virtaa, joka lienee syynä sen korvaamiseen muilla vaihtoehdoilla mobiililaitteissa.

Puhelin julkistetaan oletettavasti Google I/O -tapahtumassa, joka käynnistyy 15. toukokuuta.

Lähde: Phone Arena

12 kommenttia

  1. Niimpä, sillon vasta voitas puhuu hyvästä käyttö ajasta!

 1. Mulle passais just tommonen aika passelisti. Omassa käytössäni näytön ei tarvitse olla kovin suuri. 4,5″ kapeilla reunoilla ja käteenistuvalla designilla ns. kipurajoilla. 720p resoluutio riittää mainiosti. Näytön ei tarvitse olla mikään hurja Super Hyper Amoled kunhan värit lähelläkään ns. luonnollista (esim. olen hyvin tyytyväinen tämänhetkisen Samsung Galaxy Beamini TFT-näyttöön). Prossuksi riittänee tehokas tuplaydin (nykyisessä kapulassa 1GHz tuplaydin ja 2.3.6 Android versio eikä valittamista). Kamera on yksi ominaisuus josta olisin valmis maksamaan enemmänkin. Valitettavasti ei paljoa näy hyviä kameroita kuin ns. flagshipeissä joilla hintaa yli budjetin ja tehoja yli tarpeen.

  1. Aivan samaa mieltä. Olisin kyllä valmis vaihtamaan Galaxy Nexukseni tuohon, jos kamera on loistava ja näyttö vähintään samaa tasoa (oletettavasti onkin, koska resoluutio on sama, mutta koko pienempi). Saapa nähdä, mihin hintaluokkaan tuo asettuu…

 2. Teemu, vaikka nyt uutiseen ei liity, tuleeko ”Kuvina: Nokia Lumia 620”- artikkelia?

   1. Hyvä, nekin ovat hienoja artikkeleita, jotain erilaista, muutenkin hyviä ja asiantuntevia arvosteluja sinulta on vain tullut 🙂

 3. Kuulostaa lupaavalta. Haluaisin nimenomaan nykyisiä huippupuhelimia kompaktimman luurin hyvällä kameralla. Ja iso akku kelpaa kyllä. Tuo kuulostaa siltä, että puhelimen fyysinen koko voisi olla hyvinkin jopa pienempi kuin nykyinen N8-luurini, mutta tuuman isommalla näytöllä, kuulostaa ehkä jopa liian hyvältä.

 4. noh.. onnistuuhan se google joskus jotain hyvääkin tekemään, ainakin sopivan kokoinen näyttö, iso akku ja varmaan ihan kohtuullinen kamera. vielä kun otettaisiin se surkea käyttöjärjestelmä pois niin ois kyllä hyvä 🙂

  1. Vieläkun se yks valmistaja onnistuis tekemään kompaktin kokoisen luurin. Saattaa olla naurussa pitelemistä jos ne vielä siihen lisää jonkun nyrkin kokoisen kamerapatin.

   1. Eikö kaikki Nokian viimeaikaiset 920 lukuunottamatta ole ollut kompakteja? Henk koht otan kyllä paremman kameran vaikka se pari milliä toisikin paksuuteen lisää.
    Hassua kun luurien koot kasvavat jatkuvasti ja valitetaan jostain parista millistä ja grammasta.

Kommentointi on suljettu!