Nokia N9:n kehuttu ruudun herätystoiminto Lumia 820- ja Lumia 920 -malleihin?

Nokia N9:n jälkeen jäin ehdottomasti kaipaamaan erästä tämän jopa legendaariseksi muodostuneen MeeGo-puhelimen ominaisuuksista. Se on tietenkin niin sanottu ”double tab to wake”, eli mahdollisuus herättää ruutu lukituksen poistamista varten kahdella nopealla näpäytyksellä näyttöön. Nyt saman ominaisuuden huhutaan saapuvan myös Windows Phone 8 -pohjaisille Lumia 820– ja Lumia 920 -puhelimille.

The Vergen saamien tietojen mukaan Microsoft valmistelee Windows Phone 8:lle päivitystä, joka sisältäisi tuen FM-radiolle. Nokia tulisi toimittamaan paketin mukana omalle mallistolleen räätälöityjä ominaisuuksia, joista yksi olisi siis ruudun herättäminen ilman painikkeita. Mukaan kuuluisi myös mahdollisuus hiljentää puhelin kääntämällä laite pöytää vasten näyttö alaspäin.

Microsoft poisti FM-radio-tuen alustastaan Windows Phone 8 -versiossa. Nyt se olisi kuitenkin tulossa takaisin ja The Verge kertoo ainakin Lumia 820:n ja Lumia 920:n sisältävän tarvittavan tekniikan ominaisuuden hyödyntämiseen.

Päivityksen odotetaan saapuvan käyttäjille seuraavien kuukausien aikana.

Lähde: The Verge

11 kommenttia

 1. Harmi ettei tuu 900:selle, mut saampahan kumminki sammutettu herätyksen yhdellä näpäytyksellä 🙂

 2. Saaneen korjata kirjoitusvirheen joka vihloi hammasta: ”kääntämällä sen NÄYTÖN pöytää vasten”.

  1. Muotoilin tuota uudestaan. Jos se nyt olisi aavistuksen järkevämmin. 🙂

   1. Joo, kunhan näsäviistastelin :–DD Tuskin se maailmaa kaatoi ^^ Kunhan ilmotin :’)

 3. Mahtavaa, että FM-radio saadaan uusiinkin Lumioihin. Itselläni se tulee kyllä kovaan käyttöön. Toitottavasti radiosovellus tukee kunnolla RDS-toimintoa.

  Tuon ruudun avaaminen tuplanapautuksella kuulostaa myös kätevältä. Nopeuttanee käyttöä.

  Vielä kun Lumian saisi ladattua ilman, että se käynnistyy automaattisesti ja herätyskello toimisi, vaikka puhelimen sammuttaa.

 4. näppärä on myös androidissa (ainakin custom romeissa mahdollista) swipe to wake. eli sormella pyyhkäistään alareunasta ja lähtee päälle. toiseen suuntaan tekemällä sammuu. ei tartte metsästää nappia jos on vaikka autotelineessä.

  1. Mitenhän tuo käytännössä(mekaanisesti) toimii? Eli onko puhelimessa jokin ylimääräinen sensori tms. päällä. Eli suomeksi: viekö akkua? Nokian näpäytys toiminto kait käyttää kiihtyvyyssensoreita. Mitenhän toimii taskussa avaimien kanssa…

Kommentointi on suljettu!