Facebook kutsuu katsomaan uutta kotiaan Androidilla

Julkaistaanko ensi viikon torstaina ensimmäinen aito Facebook-puhelin? Mahdollisesti. Facebook on nimittäin aloittanut kutsujen lähettämisen 4. huhtikuuta järjestettävään tilaisuuteen, jonka aihealuetta se kuvailee seuraavasti: ”come see our new home on Android”.

Facebookin on jo pitkään huhuttu kehittelevän omaa älypuhelintaan taiwanilaisen HTC:n kanssa. Puhelin tulisi arvioiden mukaan perustumaan vahvasti muokattuun versioon Androidista, jossa sosiaaliset palvelut olisivat luonnollisestikin erittäin keskeisessä roolissa. Aiemmin markkinoilla on jo nähty kaksi HTC:n puhelinta, joista löytyy erillinen Facebook-painike. Nyt kaikki vietäisiin kuitenkin astetta pidemmälle.

Oman puhelimen sijaan kyseessä saattaa tietenkin olla ”vain” uuden Android-sovelluksen julkistus. Yhtiön on havaittu testaavan sovelluksensa seuraavaa versiota osalla Android-käyttäjiä puskemalla päivityksiä ohi Google Play -kaupan. Olisiko uusi sovellus kuitenkaan julkistustilaisuuden arvoinen tapahtuma? Ehkä, jos luvassa on täysin uudistettu versio ohjelmasta.

Olisiko Facebookilla mahdollisuuksia rakentaa onnistunut ekosysteemi oman puhelimen ympärille? Mitä annettavaa yhtiöllä olisi markkinoille? Riittääkö pelkkä entistäkin tiukempi integraatio houkuttelemaan käyttäjiä Facebook-puhelimen ympärille? Ehkäpä näihin kysymyksiin saamme vastauksen ensi viikon torstaina.

Lähteet: The Verge & Mac Rumors

5 kommenttia

 1. Toivottavasti satsaisivat tän myötä vielä enemmän itse sovellukseen. Vaikka natiivikoodiin perustuva oli parannus, paljon jäi vielä parannettavaa.

 2. Ei innosta. Ei todellakaan. Puhelin, jossa Facebook on keskiössä. Ei innosta. Ehkä kävisi fb-addikteille

  1. Eemeli eikös WP:ssä ole Facebook aika lailla keskiössä. Minun mielestä on. Mielenkiinnolla kyllä odotan tuotakin. Enemmän kylläkin odotan uusinta päivitystä Lumia 920:lle 😉 uuh!!

   1. Jos haluaa niin on, itse en ainakaan sallinut että facebook olisi puhelimen joka paikassa. Puhelin erikseen ja facebook sovelluksena. En ainakaan itse todellakaan tykkää että kaikki pitäisi jakaa facebookkiin tai twitteriin.

   2. WP: ssä voi valita, mihin Facebookin haluaa. Eli ei ole keskiössä jos niin ei halua.

    FB-puhelimessa noin tuskin on

Kommentointi on suljettu!