Galaxy S4:n Exynos 5 Octa tukee myös Suomen LTE-taajuuksia

Samsung vahvistaa Twitterissä, että sen uusi Exynos 5 Octa -piirisarja tukee kaikkia käytössä olevia LTE-taajuuksia. Toisin sanoen vajavainen LTE-tuki ei ole syynä siihen, että uutuus nähdään Suomessa myynnissä Qualcomm Snapdragon 600 -piirisarjalla. Todellinen syypää löytynee tuotannosta ja ilman Qualcommin piiriä Galaxy S4:n saatavuus jäisi todennäköisesti hyvin heikoksi. Tätä korealaisvalmistaja ei luonnollisestikaan halua.

Alustavien testien perusteella Exynos 5 Octa vaikuttaisi olevan Snapdragon 600 -sirua tehokkaampi. Moderni siru sisältää neljä 1,6 gigahertsin Cortex-A15-suoritinydintä ja neljä 1,2 gigahertsin Cortex-A7-suoritinydintä. Se vaihtelee saumattomasti käytettävien ytimien välillä kuormituksen mukaan. Pakettia täydentää PowerVR SGX 544MP3 -grafiikkayksikkö.

Snapdragon 600 edustaa Qualcommin uuden sukupolven piirisarjaa. Se löytyy muun muassa HTC Onesta 1,6 gigahertsin kellotaajuudella. Piiri rakentuu neljästä Krait 300 -suoritinytimestä ja Adreno 320 -grafiikkapiiristä. Se on viritetty Galaxy S4:ssä 1,9 gigahertsiin.

Vaikka Galaxy S4 on molemmilla ratkaisuilla markkinoiden tehokkaimpia älypuhelimia, ottaisi moni lukijoistamme varmasti uutuuden mieluummin Exynos 5 Octalla. Jäätkö siis odottelemaan mahdollisen Exynos-version saapumista Suomeen vai hankitko Samsungin lippulaivan suoraan Snapdragonilla sen suuremmin murehtimatta? Yksi mahdollisuus on tietenkin keplotella Galaxy S4 mieleisellä sirulla itselleen ulkomailta…

Lähde: Sam Mobile

8 kommenttia

 1. No ehdottomastihan tuo menisi ulkomailta tilaukseen jos tuota olisi hankkimassa. Halvemmalla parempi luuri, niin ei kai tuossa ole kahta vaihtoehtoa?

  Itsellä ei tälläkertaa ihmekyllä ole mitään hirveää hinkua vaihtaa sgs3:sta posi, joten jään odottelemaan seuraavia malleja. Eniten kiinnostaa tuo Nexuksen seuraava malli, että mitä se tuo tullessaan. Myös perus Androidi kiinnostaa eniten, kun tuo Nexus 7 on saanut lunastettua kaikki lupaukset ja vähän ylikin. sitä käyttäessä on huomannut ettei ole kaivannut oikeastaan mitään valmistajien omia lisukkeita. Toki muutamat jutut tuossa sgs3:ssakin on oikein käteviä, mutta niiden puutteen kanssa pystyy kyllä helposti elämään, eikä niitä oikeastaa njää edes kaipaamaan, melkein kaikelle saa kuitenkin halutessaan ladattua marketista vastaavan toiminnallisuuden.

  Eniten oikeastaa närsyttää noissa valmistajien omissa lisäyksissä päällekkäisyydet jo olemassa olevien toiminnallisuuksien kanssa. Esimerkkinä s-voice, joka ei tue suomea ja on muutenkin vähän kökkö, Googlen oma puheen tunnistus taas toimii loistavasti ja tukee myös suomea. Ja noita kun ei saa millään pois ilman roottaamista. Muutenkin lokalisoimattomat palvelut joita ei ole saatavilla meille, ärsyttää, kun niitä ei saa piiloon.

  Toivoisin näkeväni vielä jonakin päivänä valmistajien tarjoavan puhelimensa vaihtoehtoisesti puhtaalla Androidilla, niin, että noita heidän omia kilkkeitä voisi sitten ladata tarvittaessa marketista tai muualta jos niitä haluaa. Pahasti vaan tuntuu siltä, ettei tule tapahtumaan.. Samsungilla olisi minusta jopa hyvä sauma tehdä noin, koska heidän laite on ehdottomasti teknisesti editynein, joten se jo itsessään myy, eli ei tarvitsisi välttämättä markkinoida pelkillä softakikoilla.

  Täytyy muutensanoa tuosta sgs4:stä että kyllä sekin näyttää todella hyvälle ja onhan siinä aika paljon eroa sgs3:een jopa ulkonäöllisesti, vaikka onkin paljon saman henkinen. Aluksi vilkaisin, että ovat ihan identtiset, mutta tarkemmin katsottuna on menty huomattavasti tyylikkäämpään suuntaan.

 2. Onko myös Exynos 5 Octa-sirulla varustettu malli tulossa suomenmarkkinoille???.

  1. Ei. Ainoa maa minne S4 tulee myyntiin Octalla ja LTE-tuella on Etelä-Korea. Onkos tää jo toinen vai kolmas suomalainen uutissivusto mikä hoksahti tuohon ankkaan. Samsungin piiripuoli vaan twitterissä vahvisti, että ei ole heistä kiinni että Octa ei tukisi LTE-taajuuksia. Octa tosiaan tukee LTE-taajuuksia, mutta ei itsenäisesti vaan ulkoisella piirillä. Tämähän luetaan heti uutistoimituksissa, että Octa tukee LTE-taajuuksia. Tukeehan se, mutta kansainvälisille markkinoille tulevat Octalliset S4 puhelimet eivät sisällä tuota LTE-tuen tuovaa piiriä. Joten jos haluatte käyttää Suomessa LTE-taajuuksia tukevaa S4:sta, teidän tulee tilata se Etelä-Koreasta.

   1. Hmm, kiinnostavaa. Lähde? Miksi Samsung ei haluaisi tuoda Exynos-versiota LTE-tuella? Outoa, jos näin tosiaan on.

 3. Onko mitään tietoa, että jos ostaisi SGS4 koreasta. Niin olisiko mitään ongelmia suomen päässä (play storen, huollon , päivitysten yms kanssa?

 4. Moikka vielä tosta SGS4 KOREA jutusta. Lähetin Samsung suomelle kysymyksen

  ”Moikka. Onko mitään tietoa, että jos ostaisi SGS4 koreasta. Niin olisiko mitään ongelmia suomen päässä (huollon , päivitysten , takuun yms) kanssa? Siis pienintäkään.
  Kiitos jo etukäteen vastauksesta”

  Ja he vastasivat

  Hei

  Kiitos yhteydenotostanne Samsungin tekniseen tukeen.

  Jos matkapuhelimen Koreasta ostaisi ja sitä Suomessa käyttäisi, laitteessa on 1 vuoden kansainvälinen takuu ja puhelimen takuukortista vasta selviää, onko takuu Suomessa voimassa. Mikäli takuukortissa ei lue Suomea maana, jossa takuu on voimassa, joutuu puhelimen Koreaan asti lähettämään huoltoon jälleenmyyntiliikkeen kautta, enkä voi suositella että ostaisit puhelimen mistään muualta kuin Suomesta. Suomesta ostetulla puhelimella on 2 vuoden takuu, ja jos puhelimen ulkomailta ostaa niin tilanne yleensä aina ”monimutkaistuu” kansainvälisten takuiden ja huoltopaikkojen suhteen.

  Toivomme, että tästä on ollut teille apua. Jos teillä tulevaisuudessa ilmaantuu muita kysymyksiä, älkää epäröikö ottaa meihin yhteyttä.

Kommentointi on suljettu!