Aprillia! Nokialta mikro, Google sulkee YouTuben ja tuo hajun mukaan hakutuloksiinsa

Kevät etenee kovaa vauhtia ja tutusti huhtikuun 1. päivä tuo mukanaan verkon täydeltä yllätyksiä ja piloja. Joko olet mennyt retkuun? Kerro löydöksistäsi kommenteissa.

Nokian panos tämän vuoden aprillipäivään on Nokia 5AM-TH1N6 Constellation. Se on kosketusnäytöllä varustettu mikro, joka noudattelee Nokialle tyypillistä muotokieltä, värejä ja käyttöliittymää. Tehoa löytyy peräti 5000 wattia, joten suuremmatkin ateriat lämpenevät sillä sekunneissa.

Mikroon on yhdistetty kamera, joka mahdollistaa valmiiden ruoka-annosten jakamisen suoraan sosiaalisiin palveluihin. Kosketusnäyttö toimii patahanskat kädessä ja kokonaisuus on saatavilla sinisenä, syaanina, keltaisena sekä mustana. Toimitukset käynnistyvät toisen vuosineljänneksen aikana ja hintaa mikrolla on ennen veroja 399 euroa.

Hakukonejätti Google on tunnettu aprillipiloistaan. Tälläkin kertaa yhtiö on vetänyt taskustaan useita piloja. Yksi näistä on aikomus sulkea YouTube-videopalvelu. Ennen sulkemista Google aikoo vielä julkaista palvelun parhaimman videon.

Toinen mielenkiintoinen pila on Google-nenä. Amerikkalaisjätti on kerännyt hakupalveluunsa 15 miljoonaa hajutavua, jotka ovat nyt kaikkien käytettävissä. Palvelu toimii useimmissa tietokoneissa ja mobiililaitteissa. Nyt hajuja voi siis haistella virtuaalisesti.

Korealainen Samsung kertoo blogissaan uudesta innovaatiosta, joka on Smart Eco Trees. Puut, joiden perusominaisuudet on saatu kuulostamaan älykkäiltä brändäämällä ne Samsungille tyypilliseen tapaan: Smart Cooling, Smart Share, Group Play jne.

Yllä vain muutama verkon aprillipiloista. Löysitkö muita kiinnostavia?

17 kommenttia

   1. Menisi ainakin paremmin kaupaksi kuin vastaavat puhelimet. Ehkä yhtiö valitsikin juuri mikron aiheeksi, koska joku muu toimiala kuin älypuhelimet olisi otollisempi. Voi enteillä isoja muutoksia.

 1. Nokia pitäisi laajentaa valmistusta mikrouuneihin,menisi paremmin kaupaksi…!. =)

 2. Itse menin tuohon nenä juttuun. 😀 Ei hitto

 3. Mun mielestä olisi ollut hauskempaa jos Nokia olisi kertonut ryhtyvänsä valmistamaan taas myös kumisaappaita. Väreinä samat sävyt kuin Lumioissa. Haastatteluun olisi voinut ottaa jonkun janarin kuorisuunnittelusta, joka olisi kertonut että samat koneet ja välineet vähän modattuina käy hyvin molempien tuotantoon.

 4. Sinun olisi pitänyt, Teemu, laittaa juttu alkuun ilman ”aprillia”-sanaa ja vasta illalla päivittää juttu 😀 Olisi ollut hauska lukea kommentteja 😀

 5. Menin ihan täysin tohon mikrojuttuun xDD Aloin ettimään heti reviewiä YouTubesta :—DD Google Noseen törmäsin ja tajusin heti että oli aprillia. Kahdesta muusta en ollut kuullutkaan.

 6. Itse harmittelin kun tuo google nenä ei toiminut koneessani ja menin katsomaan apua, viimesenä luki ”tänään on aprillipäviä” ja ratkesin nauruun

  1. Itselläni kävi täsmälleen samalla tavalla. 😀

   Kyllä saattoi näyttää hölmöltä, kun haistelee läppärin näyttöä.

 7. Miksi pistätte linkit englanninkielisiin artikkeleihin, kun suomenkielisetkin on tarjolla?

 8. Harmi, kun itse luin ensimmäistä kertaa näistä uutisista vasta täältä, niin en mennyt retkuun 😀

 9. Joo mäki menin tuohon nenä hommaan… Tyypit ihmetteli ku yks vaan hausteleen tietskarin näyttää… ps. kokeilin sitä hotellin aulassa olevalla tietokoneella 😀 olin aiks nolona :3

 10. Voi vitsi mä aloin haistella mun upouutta I phone viittä ja piti just tulla aivastus.Nyt on näyttö aivan *****

Kommentointi on suljettu!